- Tüm e-posta ve sosyal medya hesaplarınızda farklı şifreler kullanın. - Tarayıcıların şifre kaydetme özelliklerini kullanmayın. - Bildiğiniz ve beklediğiniz bir e-posta alsanız bile e-posta adresini kontrol edin. Gerekmediği sürece e-posta içindeki linklere tıklamayın.
E-posta güvenlik hizmetleri, şirketlerin e-posta hesaplarını ve iletişimleri siber tehditlerden korumasına yardımcı olur. Şirketlerin e-posta güvenliği uygulamasının en iyi yolu, e-posta kullanımı için bir ilke oluşturmak ve sürdürmek ve bunu çalışanlarla paylaşmaktır.
Gmail, mümkün olduğunda e-postalarınızı otomatik olarak şifreleyerek, yani e-postaları dağıtım sırasında koda dönüştürerek bilgilerinizi korur. Bu güvenlik aracına Taşıma Katmanı Güvenliği (TLS) adı verilir ve e-postalarınızın başka kişilerce okunmasını önlemeye yardımcı olur.
İlgili 38 soru bulundu
* SSL (Secure Sockets Layer) sertifikaları, site adreslerinin doğruluğunu kontrol eden, iki nokta arasındaki veri iletişimini şifreli kanal üzerinden yaparak güvenli bir şekilde iletilmesini sağlayan bir üründür.
Wi-Fi Korumalı Erişim (WPA), kablosuz İnternet bağlantıları olan programlama cihazlarına yönelik bir güvenlik standardıdır. Orijinal Wi-Fi güvenlik standardı olan Kablolu Eşit Gizlilik'ten (WEP) daha iyi veri şifreleme ve kullanıcı kimlik doğrulaması sağlaması için Wi-Fi İttifakı tarafından geliştirilmiştir.
Profesyonel e-posta yazarken olabildiğince resmi bir dil kullanmak önemlidir. Özellikle resmi e-postalar için emoji kullanımından kaçınmalısınız. Ayrıca, büyük harf kullanmak da e-posta etik kurallarına aykırı olarak görülür, bu nedenle e-postanızı yazarken bağırmış gibi gözükmemeye dikkat ediniz.
İşte, e-mail yazarken uyulması gereken kurallar. İnternete bağlı tüm bilgisayarlar, aynı işletim sistemlerini kullanmadıkları için Türkçe karakterleri okuyamayabilir. Bu nedenle elektronik posta yazarken mümkün mertebe Türkçe karakterler (ç,Ç,s,S,ğ,Ğ,i,İ,ö,Ö,ü,Ü) kullanmayın.
Bilgi Güvenliği Nedir
Gizlilik, Bütünlük ve Erişilebilirlik olarak isimlendirilen üç temel unsurdan meydana gelir. Bu üç temel güvenlik öğesinden herhangi biri zarar görürse güvenlik zaafi yeti oluşur.
Şu mesajı alırsanız: "E-posta güvenliği garanti edilmez"
Kullandığınız diğer e-posta hizmeti, iletileriniz için en yüksek güvenlik düzeyini desteklemiyorsa bu uyarıyı alırsınız.
sunarım./ Rica ederim. Sonra “Saygılarımla” yada “İyi çalışmalar dilerim.” ifadeleri eklenir. Üst kişilere: "Bilgilerinize arz ederim/edilmiştir. Sonra sadece "Saygılar" ifadesi eklenir.
e-maile “Ali Bey Merhaba” gibi bir selamlama cümlesiyle başlanır. Sürekli yazıştığınız kişilere de “Ali Bey” eğer bir gruba yazıyorsanız “Proje Birimi Çalışanlarına” veya çok isimle hitap edinilir. “Ali Bey, Mehmet Bey, Hakan Bey”. Ast personele e-mail gönderilirken “yap, et, kullan, gönder” gibi emir kipi kullanılmaz.
Temel Etik İlkeler
* Dürüstlük, insan onuruna ve emeğine saygı, özerklik, adalet, akademik özgürlük, sorumluluk, güven, güvenilirlik, doğruluk, nesnellik, açıklık, özeleştiri, koruma, çevreye, doğaya ve canlı hak- larına duyarlılık bu ilkelerin temelini oluşturur.
İnternet ortamında kimseye zorbalık/taciz yapılmamalı, kötü söz söylenilmemeli ve istemeden kimseye art niyetli davranışlar sergilenmemelidir. İnternet ortamında uygun olmayan (yasadışı) içerikleri indirmekten, paylaşmaktan veya saklamaktan kaçınılmalıdır.
Ağ güvenliği, varlıkların ve veri bütünlüğünün harici tehditlere karşı korunmasının yanı sıra, ağ trafiğinin daha etkin bir şekilde yönetilmesini, ağ performansının artırılmasını ve çalışanlarla veri kaynakları arasında güvenli veri paylaşımı yapılmasını sağlar.
İnternet Koruması, dolandırıcılık web sitesini ziyaret etme girişimlerine karşı web trafiğinizi izler; bu web sitelerine erişimi engeller.
İnternet her ne kadar hayatımızı kolaylaştırıyor olsa da birçok riski de beraberinde getiriyor. Kablosuz ağ güvenliği bu risklere karşı alabileceğimiz önlemlerin tamamına verilen addır. Kablosuz ağ güvenliği her internet kullanıcısının hakkında bilgi sahibi olması gereken bir konudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri