Ayarlar > Erişilebilirlik > TalkBack kısmına gidip, TalkBack işlevini kapatmak için Açık/Kapalı anahtarına dokunun.
Android Erişilebilirlik Araçları, Android cihazınızı daha erişilebilir hale getirir. Hizmetler arasında Erişilebilirlik Menüsü, Seç ve Dinle, Anahtar Erişimi ve TalkBack bulunmaktadır. Konuşma ve sesi yakalayıp bunları ekranınızda metne dönüştürmek için Android cihazınızda Canlı Altyazı'yı kullanın.
Ayarlar uygulamasını açın, Akıllı yardım > Erişilebilirlik > TalkBack > Diğer ayarlar bölümüne gidin ve sesli geri bildirimi etkinleştirip devre dışı bırakın, ses seviyesini ayarlayın ve hareketler ile diğer ayarları yapılandırın.
İlgili 28 soru bulundu
Erişilebilirlik Menüsü, Android cihazınızı kontrol etmenizi sağlayan geniş bir ekran menüsüdür. Hareketleri, donanım düğmelerini, gezinmeyi ve daha fazlasını kontrol edebilirsiniz.
Android Erişilebilirlik Seti, Android 9 ve sonraki sürümlere sahip cihazlarda bulunabilir. Cihazınızı özelleştirme yolları için Android cihaz ayarlarını gözden geçirin. Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın, ardından Erişilebilirlik'i seçin.
Erişilebilirlik Seçenekleri, engelli bilgisayar kullanıcılarına daha fazla kullanım kolaylığı sunmak için hazırlanmış ilave fonksiyonların bütünüdür. Buna rağmen, özel durumlar için düşünülmüş olan bu ilave özellikler, bilgisayar uzmanları için bazen hayal kurtarıcı bazen de zaman kazandırıcı olabilirler.
Android'de “Diğer uygulamaların üzerinde göster” izni, bir uygulamanın içeriğini diğer uygulamaların veya cihazın ana ekranının üzerinde göstermesine olanak tanır. Bu, bir uygulamaya diğer uygulamaların, sistem pencerelerinin ve kullanıcı arayüzlerinin üzerini çizme yeteneği veren özel bir izindir.
TalkBack, Android cihazlarda bulunan Google ekran okuyucusudur. TalkBack, ekranı görmeniz gerekmeden cihazınızı kontrol edebilmenize imkan sağlar. Cihazınızın ayarları; cihaz üreticisi, Android sürümü ve TalkBack sürümü gibi unsurlara göre değişiklik gösterir.
TalkBack, görme engelli kullanıcılar için Google™ tarafından sağlanan Android™ cihazlara önceden yüklenmiş bir ekran okuma hizmetidir. Bir uygulamayı açma, cihazınızda gezinme, dokunduğunuz veya aktifleştirdiğiniz şeyi açıklama ve bildirimler gibi etkinliklerin sonuçlarını açıklamak için sözlü geri bildirim kullanır.
iPhone'un kilidini açma: Ana Ekran düğmesine veya Uyut/Uyandır düğmesine basın, Kilidi Aç sürgüsünü seçmek için kaydırın, sonra ekrana çift dokunun.
Erişilebilirlik; binaların, açık alanların, ulaşım ve bilgilendirme hizmetleri ile bilgi ve iletişim teknolojisinin, engelliler tarafından güvenli ve bağımsız olarak ulaşılabilir ve kullanılabilir olmasıdır.
Adım: Erişilebilirlik kısayollarını ayarlayın
Cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik'e dokunun. Kısayolla kullanmak istediğiniz uygulamayı seçin. TalkBack kısayolu veya Büyütme kısayolu gibi kısayol ayarını seçin.
Erişilebilirlik oynatıcısı, videolara 'bir sonraki-önceki videoya geçme' ve '10 saniye ileri-geri sarma' butonları eklenmesini sağlar. “Oynatıcı kontrollerini gizle” kısmında, butonların kaç saniye sonra ekrandan kaybolmasını istediğinizi ayarlayabilirsiniz. İstiyorsanız sürekli ekranda kalmasını seçmeniz de mümkündür.
Erişilebilirlik tüm bireylere hitap eder ve evrensel tasarım oluşumunun bir araya gelmesi için olanak sağlar. Evrensel Tasarım, tüm ürünlerin ve çevrelerin, yaş, beceri ve durum farkı gözetmeksizin herkes tarafından kullanılabilmesini olanaklı kılan, bütünselleşme sağlayan bir tasarım yaklaşımıdır.
Örneğin, çeşitli dezavantajlı durumları olan bireylerin dijital cihazlar ve web içerikleri ile sorunsuz bir şekilde, ekstra çabaya veya yardıma ihtiyaç duymadan etkileşime girebilmesi buna bir örnektir. Bunun için bireylere yardımcı olacak pek çok yazılım ve donanım aracı da işleri kolaylaştırır.
Erişilebilir mekânlar, rahat, güvenli ve sağlıklı tasarlanmış ve toplumun tüm kesimlerinin kolayca kullanabileceği ortamlar anlamına gelir. Erişilebilir ortam ise, bir insanın eğitim ve öğretim alabilmesinin, aktif şekilde sosyal ve ekonomik yaşam sürdürebilmesinin mümkün olduğu ortamdır.
Anahtar Erişimi, dokunmatik ekran yerine bir veya daha fazla anahtarı kullanarak Android cihazınızla etkileşimde bulunabilmenizi sağlar. Anahtar Erişimi, cihazınızla doğrudan etkileşimde bulunamıyorsanız yararlı olabilir.
Dilerseniz bunu Android telefonlarda devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için Ayarlar/Uygulamalar menüsünden "Varsayılan uygulamaları seç" öğesine dokunun. Buradan "Dijital asistan uygulaması" seçeneğine gidin ve "Cihaz yardımı uygulaması" kısmını "Yok" şeklinde işaretleyin.
Ardından "Ayarlar - Cihaz Tercihleri - Ses - Sistem Sesleri" seçeneklerine gelerek açık veya kapalı konuma getirebilirsiniz.
Web Erişilebilirliği Nedir? Web Erişilebilirliği tüm kullanıcıların, özellikle engelli kullanıcıların Web'e erişebilmesi, kullanabilmesi ve anlayabilmesidir. Web Erişilebilirliğinden yalnızca engelli kullanıcılar değil tüm kullanıcılar yararlanabilir, özellikle mobil veya yaşlı kullanıcılar.
Erişilebilirlik standartlarının ve yükümlülüklerinin uygulanmasının izlenmesi ve denetimi her ilde Aile ve Sosyal Politikalar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıkları ile engelliler ile ilgili konfederasyonların temsilcilerinden oluşan komisyon ...
Assistive Touch özelliği ile düğmelere basmadan; erişebilirlik kestirmesini etkinleştirebilir, ekranı kilitleyebilir, ses yüksekliğini ayarlayabilir, Siri'yi çağırabilir, aygıtı yeniden başlatabilir, ekran resmi çekebilir ya da aygıtı sallama hareketini simüle edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri