Akşam Sefası, parlak ve canlı renkleri ile bahçelerde ve balkonlarda popüler bir çiçek türüdür. Bu nedenle, birçok kişi bu çiçekleri evlerinde yetiştirmek istemektedir. Ancak, Akşam Sefası çiçeği saksıda yetiştirilir mi? Bu sorunun cevabı, evet, saksıda yetiştirilebilir.
Evde de derinlemesine geniş olan saksıdan çok enlemesine geniş olan saksılarda evde de verimli akşamsefaları yetiştirebilirsiniz. Saksıda yetiştirirken dikkat edilmesi gereken diğer bir unsurda saksını fazla suyu dışarıya atabilme özelliğine sahip olması gerekir. Çünkü bu arayı çok iyi ayarlamak gerekir.
Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğukların gelmesiyle beraber akşam sefası çiçeklerinin rengi solsa da bitki ölmez ve havaların ısınmasıyla canlılığını tekrardan kazanır.
Akşam Sefası Bakımı Nasıl Yapılır? Akşam sefalarının güneş alabilen bir konuma ekilmesi gereklidir. Daha çok gölge alan bir yere ekildiklerinde iyi gelişirler, fakat böyle bir durumda da çiçek açmaları oldukça zorlaşıyor.
Akşam sefası bitkisinin çoğaltılması yapılmasa dahi bitki toprağa dökülen tohumları ile kendiliğinden çoğalabilmektedir. Bitkinin çoğaltılması için hem tohumları ekilebilmekte hem de fide olarak çoğaltılarak birçok alana dikilerek çoğaltılabilmektedir.
İlgili 20 soru bulundu
Akşam Sefası, latince adıyla Mirabilis jalapa, renkli ve hoş kokulu çiçekleriyle bahçeleri süsleyen güzel bir bitkidir. Gece açan çiçekleri ve gündüz güneşli ortamlarda gelişen yapısıyla, hem göz zevkine hem de bahçenin ekosistemine katkıda bulunan Akşam Sefası, doğru bakım şartlarında uzun yıllar boyunca yaşayabilir.
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
-Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Akşam sefası çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri, güneş battıktan sonra açmasıdır. Bu nedenle, bitkiye yeterli miktarda güneş ışığı sağlamak önemlidir. Akşam Sefası, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu nedenle, bitkiyi gölgede veya yarı gölgede bulunan bir alanda tutmak daha uygundur.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Bu bitkileri yetiştirmek özel bir çaba istemez. Ancak akşamsefası bitkileri, daha çok güneşli ortamları ve de suyu iyi geçirebilme kabiliyeti olan süzek toprakları daha çok sevmektedir. Gölgelik alanlarda çok iyi bir gelişim sergileyemezler. Bu bitkiler bahçe ya da seralarda kolaylıkla yetiştirilebilmektedirler.
Bakımı oldukça kolaydır ve susuzluğa dayanıklı bir bitkidir. Çok yıllık olan bitki tohumlarını dökerek çoğalır. Yazın açan çiçekleri kış aylarına kadar çiçekli kalır. -Ekim Zamanı dış mekanda şubat,mart, Nisan, Mayıs,haziran ayları uygun şartlar sağlandığında iç mekanda kış aylarıda ekilebilir.
Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir.
TRT'deki arabesk kavgası büyüyor. Bu yıl Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ödüllendirilen ''Akşam Sefası'' adlı programın, Türk Sanat Müziği kalıplarının dışına çıkıldığı, piyasa müziği yapıldığı gerekçesiyle yayınına son verildi.
Bilimsel adı, Mirabilis jalapa olan akşam sefası çiçeği, akşamsefasıgiller familyasını aittir. Akşam sefası, tek senelik ve çok senelik çeşitleriyle bilinen bir süs bitkisi olarak tanımlanabilir. Kesme çiçekçilik alanında çok tercih edilmeyen bir çiçektir.
Akşam Sefası Çiçeği Tohumu 25 adet Fiyatı 30,06 TL.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohum yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitkinin daha hızlı gelişebilmesi ve daha düzgün çiçek açması için, tohumların direk açık toprağa ekilmemesi en iyi yöntemdir. Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
Kahkaha çiçeği, gündüzsefası, tarla sarmaşığı veya sabah sefası güncel taksonomisi ve değişen sistematiği Convolvulaceae ailesindeki 1000'den fazla çiçekli bitki türünün ortak adıdır.
Güller Dünya' daki en hoş kokan çiçekler arasında şüphesiz ki ilk sıralarda yer alır. Büyüleyici görünümü ve nefis kokusu dışında bir çok alanda kullanılarak hayatımızda büyük bir yer edinmiştir. Gül suyu, gül sabunu, gül yağı, gül reçeli ve çeşitli vazelinler bunlardan bir kaçıdır.
Dini inancımızda toplumumuz Tanrı'nın varlığının Simgesinin çiçeğini Lale,Son Peygamber Hz.Muhammet'in varlığının simgesini Gül olarak kabul etmiş ve imkanı nisbetince bahçesinde bu çiçeklere yer vermiş,kokusuyla ve görüntüsüyle mest olup kendince ilahi aşkını yaşamıştır.Admi Efendi de bağlı olduğu sufi hayat tarzından ...
Botanik ismi Epiphyllum oxypetalum olan gecenin kraliçesi çiçeği, yılbaşı kaktüsü cinsinin bir alt cinsidir. Genel olarak sarkan yetişmeleri, çentikli, dikeni olmayan, uzun, yassı ve dar sürgünleriyle kolay bir şekilde tanınabilmektedirler. Bu sürgünler genel olarak yapraklar ile karıştırılmaktadır.
Frezya çiçeği, özellikle kokusu nedeniyle yetiştirilen çiçek türlerinin en başında gelmektedir. Evinizde birkaç tane frezya çiçeği yetiştirdiğiniz zaman evinizin kokusunu değiştirebilirsiniz. Bu sayede frezya çiçeğinin kokusu evinizin her yerine yayılacaktır.
Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Balkonda yetiştirebileceğiniz çiçekler kısaca şunlardır; Lavanta, Gazanya, Sardunya, Begonvil, Bodrum Papatyası, Kahkaha Çiçeği, Hercai Menekşe, Acı Bakla, Yasemin, Latin Çiçeği, Cam Güzeli, Kirli Hanım Çiçeği, Kalanşo, Lale ve Açelya'dır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri