Akşamsefası güneşi seven ışığı seven bir bitki türüdür. Bundan dolayı evinizin güneş alan ışık alan yerlerine koymanızda fayda vardır. Özellikle sabah güneşi akşamsefasının ir şifa kaynağıdır.
Akşam sefası çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri, güneş battıktan sonra açmasıdır. Bu nedenle, bitkiye yeterli miktarda güneş ışığı sağlamak önemlidir. Akşam Sefası, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu nedenle, bitkiyi gölgede veya yarı gölgede bulunan bir alanda tutmak daha uygundur.
Akşam sefasını 2 günde bir sulayabilirsiniz. Saksıda yetişen çiçekler için özellikle yaz aylarında bu sulama miktarı artırılabilir. Kış aylarında akşam sefasının sulama suyu oda sıcaklığında olmalıdır.
Akşam Sefası Bakımı Nasıl Yapılır? Akşam sefalarının güneş alabilen bir konuma ekilmesi gereklidir. Daha çok gölge alan bir yere ekildiklerinde iyi gelişirler, fakat böyle bir durumda da çiçek açmaları oldukça zorlaşıyor.
Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir. Kısa saplı oval yaprakları, eklem yerleri şişkince bir gövdesi, beyaz, sarı, pembe, mor ve kırmızı çiçekleri vardır.
İlgili 37 soru bulundu
Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğukların gelmesiyle beraber akşam sefası çiçeklerinin rengi solsa da bitki ölmez ve havaların ısınmasıyla canlılığını tekrardan kazanır.
Akşamsefası bitkisi suyu seven bitkilerden bir tanesidir. Genel olarak suyu çok severler. Akşamsefası bitkisinin toprakları sürekli nemli olması bitkinin daha sağlıklı ve güzel yetişmesine sebep olur. Fakat susuz kalınca da hemen solup yıpranmazlar.
Bu bitkileri yetiştirmek özel bir çaba istemez. Ancak akşamsefası bitkileri, daha çok güneşli ortamları ve de suyu iyi geçirebilme kabiliyeti olan süzek toprakları daha çok sevmektedir. Gölgelik alanlarda çok iyi bir gelişim sergileyemezler. Bu bitkiler bahçe ya da seralarda kolaylıkla yetiştirilebilmektedirler.
Bilimsel adı, Mirabilis jalapa olan akşam sefası çiçeği, akşamsefasıgiller familyasını aittir. Akşam sefası, tek senelik ve çok senelik çeşitleriyle bilinen bir süs bitkisi olarak tanımlanabilir. Kesme çiçekçilik alanında çok tercih edilmeyen bir çiçektir.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
-Tohumlar 10-14 günde çimlenir. -Çimlendirme yaptığınız toprak hafif nemli olmalıdır, çok sulu olmaması gerekir.
Çiçeğin tohumları çiçekleri gibi fazladır. Böylelikle kolay çoğalabilen yapıda bir bitkidir. Evde Akşam Sefası Çiçeği Yetiştiriciliği Yapılabilir mi? Evde yetiştiriciliği yapılabilen kolay yetişen bir bitkidir.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
TRT'deki arabesk kavgası büyüyor. Bu yıl Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ödüllendirilen ''Akşam Sefası'' adlı programın, Türk Sanat Müziği kalıplarının dışına çıkıldığı, piyasa müziği yapıldığı gerekçesiyle yayınına son verildi.
Budama: Çiçeklenme dönemi boyunca solan çiçekleri ve kuruyan yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bu işlem, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve sürgünler oluşturmaya yönlendirmeye yardımcı olur. Kış Bakımı: Akşam sefası, kış aylarında soğuk hava ve dona karşı hassastır.
Tohumdan kolaylıkla yetiştirebileceğiniz akşam sefası bahar aylarında bahçelerinize soğuk aylarda ise iç mekanda saksılarınıza 12 ay boyunca ekimini yapabilirsiniz. Saksıda yetiştirmede geçirgen iyi drene edilmiş toprak ya da torf toprak kullanmanızı tavsiye ederiz. Sulama sıklığı sıcaklığa göre değişkenlik gösterir.
Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohum yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitkinin daha hızlı gelişebilmesi ve daha düzgün çiçek açması için, tohumların direk açık toprağa ekilmemesi en iyi yöntemdir. Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
Gündüz Sefası Çiçeği Özellikleri
Gündüz sefası çiçeğinin ömrü hemen hemen 6 ay sürmektedir. Bu bitki ilkbahar aylarında tohumlarından yetişerek çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Gündüz sefası çiçeği genellikle kış ayları yaklaşırken ölürler.
Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Portakal çiçeğinin en güzel özelliklerinden biri de yalnızlığa karşı iyi hissettiren ve sakinleştiren bir hissiyat oluşturmasıdır. Tüm bu özelliklerini muhteşem kokusu sayesinde elde etmiştir. Bu nedenle dünyanın en güzel kokan çiçeği olarak bilinir.
Bitkinin aşırı sulandığı nasıl anlaşılır? Bitkiler çok fazla güneşin altında kaldığın da kendi kendine bile sulanabilir. Bitkinizin yaprakları açık yeşilse ya da sararmışsa bu aşırı sulanma belirtisidir. Verdiği filizler yeşil değil de kahverengiyse bu da benzer bir işarettir.
Uğursuzluk Getiren Çiçekler listesinde başı çekenler arasında Ölüm Çiçeği ve Ağıt Çiçeği gibi çiçekler bulunmaktadır. Bu çiçekler, geleneksel inançlara göre evinize talihsizlik getirebilecekleri düşünülen bitkilerdir. Bununla birlikte, bazı kültürlerde Ölüm Çiçeğine karşı tam tersi bir inanç da bulunabilir.
Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir. Çiçeğin kurumaya yüz tuttuğunu toprak yüzeyindeki çatlamalardan ve dal kurumalarından da anlayabilirsiniz.
1-Toprak gözenekleri içindeki havanın yerini suyun doldurması sonucu kökler yeterli havayı alamayacağından boğulur. 2-Havasız kalan kökler yeterince çalışamayacağı için gerekli besin maddelerini alamazlar. 3-Kök bölgesi sürekli nemli olduğu için, kökte değişik kök hastalıkları başlar ve ağaçların kurumasına sebep olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri