Akşamsefası bitkisi suyu seven bitkilerden bir tanesidir. Genel olarak suyu çok severler. Akşamsefası bitkisinin toprakları sürekli nemli olması bitkinin daha sağlıklı ve güzel yetişmesine sebep olur.
Akşam sefası bitkisi sulanmasına akşam ve sabah saatlerinde önem verilmesi gerekir. Güneşli zamanlarda sulanması bitkinin yapraklarına ve çiçeklerine zarar vermektedir.
Akşam sefası çiçeğinin en önemli özelliklerinden biri, güneş battıktan sonra açmasıdır. Bu nedenle, bitkiye yeterli miktarda güneş ışığı sağlamak önemlidir. Akşam Sefası, doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Bu nedenle, bitkiyi gölgede veya yarı gölgede bulunan bir alanda tutmak daha uygundur.
Havalar aşırı soğumadığı sürece soğuklara karşı dayanıklı bir bitkidir. Soğukların gelmesiyle beraber akşam sefası çiçeklerinin rengi solsa da bitki ölmez ve havaların ısınmasıyla canlılığını tekrardan kazanır.
Akşam Sefası Bakımı Nasıl Yapılır? Akşam sefalarının güneş alabilen bir konuma ekilmesi gereklidir. Daha çok gölge alan bir yere ekildiklerinde iyi gelişirler, fakat böyle bir durumda da çiçek açmaları oldukça zorlaşıyor.
İlgili 41 soru bulundu
Akşamsefası (Mirabilis jalapa), akşamsefasıgiller (Nyctaginaceae) familyasından çok yıllık bir süs bitkisi türü. L. Amerika'nın tropik bölgelerinden dünyanın birçok yerine dağılmış olan akşamsefası çabuk gelişen ve 1 m'ye kadar boylanabilen bir bitkidir.
Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Akşamsefası bitkisi suyu seven bitkilerden bir tanesidir. Genel olarak suyu çok severler. Akşamsefası bitkisinin toprakları sürekli nemli olması bitkinin daha sağlıklı ve güzel yetişmesine sebep olur. Fakat susuz kalınca da hemen solup yıpranmazlar.
Budama: Çiçeklenme dönemi boyunca solan çiçekleri ve kuruyan yaprakları düzenli olarak temizleyin. Bu işlem, bitkinin enerjisini yeni çiçekler ve sürgünler oluşturmaya yönlendirmeye yardımcı olur. Kış Bakımı: Akşam sefası, kış aylarında soğuk hava ve dona karşı hassastır.
Akşam sefası, tek senelik ve çok senelik çeşitleriyle bilinen bir süs bitkisi olarak tanımlanabilir. Kesme çiçekçilik alanında çok tercih edilmeyen bir çiçektir. Fakat bahçe dekorasyonunda en fazla kullanılan çiçekler arasında bulunmaktadır.
Tohumdan kolaylıkla yetiştirebileceğiniz akşam sefası bahar aylarında bahçelerinize soğuk aylarda ise iç mekanda saksılarınıza 12 ay boyunca ekimini yapabilirsiniz.
TRT'deki arabesk kavgası büyüyor. Bu yıl Magazin Gazetecileri Derneği tarafından ödüllendirilen ''Akşam Sefası'' adlı programın, Türk Sanat Müziği kalıplarının dışına çıkıldığı, piyasa müziği yapıldığı gerekçesiyle yayınına son verildi.
Kolonya çiçeği olarak da bilinen Melisaya bizde parfüm çiçeği veya çalısı'da deniyor. Çeşitli Asya ülkelerinde gece yasemini, gece kraliçesi gibi isimleride vardır.
Çiçek ve ağaç budama işleminin zamanı bitkinin çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Şayet ağaçlardan kaliteli meyveler alınmasını, düzgün gelişmesini, çiçeklerin bol renkli bir dönem yaşamasını arzu ediyorsanız mevsimine uygun olacak şekilde budama işleminin yerine getirilmesi büyük bir öneme sahiptir.
Ağaçlar özellikle yapraklarını döktükten sonra budanmalıdır. Tam anlamıyla tarih vermek gerekirse ülkemizde ağaç budama işlemi için en uygun zaman aralığı kasım ve mart aylarıdır. Odunlaşmış ağaçlardaki kırık, ezik ve hastalıklı dallar budanarak bitkilere düzgün şekiller verilir.
Tohumdan Gündüz Sefası Yetiştirme
Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur. Ekim yapılmadan önce tohumların 24 saat boyunca suda bekletilmesi gerekmektedir. Ardından ayrı ayrı saksılar içerine ekilerek dikim uygulaması yapılmalıdır.
Şayet bitkinin yeni sürgünlerinin yaprak kısımları solmaya başlıyor, gelişimi yavaşlıyor, yaprak renginde farklılaşmalar ve dökülmeler meydana geliyor ise çiçeğin susuz kaldığına işaret etmektedir. Çiçeğin kurumaya yüz tuttuğunu toprak yüzeyindeki çatlamalardan ve dal kurumalarından da anlayabilirsiniz.
1-Toprak gözenekleri içindeki havanın yerini suyun doldurması sonucu kökler yeterli havayı alamayacağından boğulur. 2-Havasız kalan kökler yeterince çalışamayacağı için gerekli besin maddelerini alamazlar. 3-Kök bölgesi sürekli nemli olduğu için, kökte değişik kök hastalıkları başlar ve ağaçların kurumasına sebep olur.
Sulama Sıklığı
Sulama işlemini iki günde bir yapın, haftada bir defa sulayın, yazın bu şekilde kışın bu şekilde gibi “düzenli” sabit ölçülerde öneriler bilhassa saksılarda büyütülen çiçekler için doğru değildir. Öldürücü şekilde riskli ve zararlıdır.
-Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin. -Açtığınız tohum çukurlarına 2-3 tohum atmanız gereklidir. -Tohumlar toprağa çok gömülmemelidir, 1 cm kadar altına ekilmelidir. -Tohumlar 10-14 günde çimlenir.
Akşam Sefası Çiçeği Tohumu 25 adet Fiyatı 30,06 TL.
Muhteşem renkleri, güzelliği ve kokusuyla daima listenin en başında yer alan gül her rengiyle ayrı bir mana içerir.Sevgiyi, özlemi, masumiyeti, dostluğu, inceliği en iyi anlatan çiçek türü diyebiliriz. Aşkın, sevginin sembolü olan gül, dünyanın en güzel çiçeği olarak kabul edilir.
Portakal çiçeğinin en güzel özelliklerinden biri de yalnızlığa karşı iyi hissettiren ve sakinleştiren bir hissiyat oluşturmasıdır. Tüm bu özelliklerini muhteşem kokusu sayesinde elde etmiştir. Bu nedenle dünyanın en güzel kokan çiçeği olarak bilinir.
Bu durum, bitkinin tohumunun ekiminin gerçekleştiği koşullara ve toprağa göre filizlenme zamanı değişiklik göstermekle birlikte ortalama olarak 2 ila 4 hafta arasında toprağa ekilen akşamsefası tohumlarında çimlenme görülmeye başlamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri