Akgünlük bitkisi, ezilip toz haline getirilebilir. Suyla birlikte yutulabilir. Su ya da içeceklere karıştırılarak içilebilir.
Binlerce yıllık geçmişe sahip olan ve geleneksel tıpta da kullanılan günlük sakızı birçok rahatsızlığın bitkisel yolla tedavisinde kullanılmaktadır. Günlük ağacından elde edilen sakız, özellikle öksürük kesici, antiseptik, mide yaralarını iyileştirici, balgam söktürücü, kuvvet verici gibi birçok özelliğe sahiptir.
Akgünlük bitkisi vücuda çeşitli şekillerde fayda sağlayan boswellik asit açısından zengindir. Başta akciğer hastalıkları olmak üzere çeşitli kanserlerin tedavisine yardımcı olur. Ayrıca iltihap önleyici özelliğinden dolayı vücuttaki iltihaplanma ve ödemin azalmasına katkıda bulunur.
Kanser karşı koruyucudur kemoterapinin yan etkilerinden korur. Solunum yolu iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarını iyileştirir, sivilce ve akneye faydalıdır. Yara ve çıbanlara iyi gelir ,mantar ve mantar enfeksiyonlarına da iyi gelir.
İlgili 33 soru bulundu
enerji ve frekans arttırıcı özellikleriyle nadir ve çok kıymetli bir reçinelidir. Rahatlatıcı özelliği olduğu da söylenir. Günlük sakızı; çiğnenerek, dövüldükten sonra yutularak veya yakılıp dumanı solunarak kullanılır.
Günlük Sakızı Kullanımı
Kaynatılıp masaj ve kompres olarak kullanılabilmektedir. Buhar yolu ile kullanıldığı zaman ise solunum yollarını temizlemeye yarar. Özellikle mide, bağırsak ve hemoroide iyi gelen sakız, tonik olarak kullanıdıldığı zaman da cilde iyi gelmektedir.
Kronikboğaz ağrısına iyi gelmesi, yorgunluk ve solunum yolu enfeksiyonlarına iyigelmesi ile akgünlük sakızı tütsüsü, tütsü severlerin sıklıkla kullandığıtütsülerden bir tanesidir. Öksürük içinözellikle bal ile karıştırılarak kullanılır. 15 gün süre ile öksürük kesici kürolarak günlük 1 tatlı kaşığı kadar yenir.
Akgünlük Sakızı yüzyıllardır geleneksel Ayurveda tıbbında iltihaplı durumları tedavi etmek için kullanılmıştır. Aynı zamanda yapısında bulunan Boswellik asit ve diğer türevleri nörodejeneratif hastalıklar için terapötik bir yaklaşım sergilemektedir. İçerdiği bu etken maddeler Akgünlük sakızını çok önemli kılmaktadır.
''Yapılan çalışmalarda akgünlük bitkisinin anti-enflamatuar yani iltihap önleyici etkisi olduğu artrit gibi iltihaplı hastalıklarda ödem ve ağrıda belirgin azalma sağladığı gözlenmiştir.
Günlük sakızı şifalı bitkisel bir sakızdır. Günlük sakızı bir tür çam ağacı olan günlük ağacı aynen çam sakızı gibi bir reçine salgılamaktadır. Ülkemizde en sık Muğla ve Fethiye bölgelerinde bulunmaktadır.
sakızları cok yakmayın... ılık haldeyken pamuk cocuğun. sırtına veya göğsüne koyup kapatıyoruz bu kadar... *iki gunde bir uygulama yapılabilir,öksürük tamamen.
Ak Günlük Sakızı 100 Gr. Günlük Bitkisi Taşı Sığala Ağacı Reçinesi Akgünlük.
Günlük sakızı; çiğnenerek, dövüldükten sonra yutularak veya yakılıp dumanı solunarak kullanılır. Günlük Sakızı / Ak Günlük / Sığla Ağacı Sakızı / Buhur 120 Gram olarak gönderilmektedir. Tat ve koku kaybına olumlu etkileri bulunan bu akgünlük sakızı doğal ve işlem görmeden kurutulmaktadır.
Akgünlük sakızını gün içerisinde bir kaç defa ağzınızda emerek çıkan acı suyunu yutarsanız ve bu işleme 15 gün boyunca devam ederseniz vücudunuzda oluşan ödemin kısa sürede yok olduğunu görebilirsiniz. Çocuklara kuru üzümle birlikte verilirse zihin açar ve unutkanlığın önüne geçer.
Üst solunum yolları rahatsızlıklarında rahatlatıcı etki sağlar. Astım, bronşit gibi akciğer rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
Bu sakız altını ıslatan kişilere yatmadan önce bir miktar su ile yutturulduğu taktirde faydalı olmaktadır. Günlük ağacından elde edilen günlük yağıda egzama, mantar, çeşitli yaralar ve kesiklere iyi gelmektedir. Bu yağında tıpkı günlük sakızında olduğu gibi romatizma ağrılarına faydası bulunmaktadır.
İltihaplı eklem romatizması, kireçlenme, sırt ve eklem ağrıları, hareket kısıtlılıklarını azaltmada bu bitkiden yararlanılabilir. mide rahatsızlıklarına ve unutkanlığa iyi gelir.
Kristale benzerliğiyle dikkat çeken sakızı ağzınıda çiğnediğinizde ufalacak ve kolayca yutabileceksiniz. Yuttuktan sonra en az 20 dakika geçene kadar yemek yememelisiniz. Bu esnada sakızı sadece su veya elma sirkesi ile yutmalısınız. - Vücuttaki yağ yakımını kolaylaştırarak kilo vermeyi kolaylaştırır.
Akgünlük, Boswellia ağacından elde edilen reçine olarak tanımlanır. Akgünlük reçinesi zengin bir kokuya ve tada sahiptir. Eklem sağlığı gibi tıbbi amaçla kullanımı yaygındır. Frankincense reçinesi, başta Hindistan'da 5000 yıllık geleneksel Ayurvedik tıbbın (alternatif tıp sistemi) önemli bileşenlerinden biri olmuştur.
Şeker ve tansiyon hastalarına iyi geldiği bilinmektedir.
Akgünlük yağı, cilde bulaştığı zaman zor çıkan bir sıvıdır. Bu yüzden kolonya veya aseton gibi maddelerle temizlenmesi mümkündür. Ilıman iklimlerde yetişebilen bu bitkide bulunan reçineler, doğal ve özel işlemlerle toplanarak kaynatılır. Ardından presleme işleminden geçerek yağ kıvamına gelir.
Akgünlük ağacı ağırlıklı olarak Kuzey Afrika ve Hindistan'da yetişir.
Sağlığa faydaları bulunan menengiç bitkisi, kuruyemiş ya da kahve olarak tüketilir. Astım, öksürük ya da üst solunum yoluna yarar sağlayan bu bitkinin iyileştirici etkileri bulunur. Bunun yanında göğsü yumuşatarak solunumu kolaylaştırır. Mide ağrılarına iyi gelir ve böbrek taşı düşürmeye yardımcı olur.
Çam sakızının en çok bilinen etkisi solunum yollarını rahatlatmasıdır. Akciğerde oluşan iltihabı kurutarak solunum yollarını açar. Suya atılıp buharı solunursa nefesi açar. Öksürüğü hafifletir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri