Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir. Donuk Öğrenci: İçinde bulunulan dönem için kaydını yeniletmeyen öğrencinin öğrencilik durumu.
Aktif öğrenciler ders seçebilir. Pasif durumdaki öğrencilerin ders seçme hakkı yoktur. Ders kaydı mutlaka yapılmalıdır.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılında ders kaydı yapan öğrenciler Öğrenci Bilgi Sisteminde "Aktif", ders kaydı yapmayan öğrenciler ise "Pasif" olarak gözükecek, bilgileri YÖKSİS'e bu şekilde aktarılacaktır. Öğrenim durumu "Pasif" olarak gözüken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanamayacaklardır.
Üniversitede Pasif Öğrenci Ne Anlama Gelir? Üniversitede kullanılan pasif öğrenci terimi, öğrencilerin okul hayatına bir süre devam etmeyeceğini gösterir. Öğrenciler bölümlerde yer alan ders seçimlerini yapmadığında sistem tarafından otomatik olarak pasif öğrenci statüsüne dahil edilir.
Bu durumu düzeltmek isteyen öğrencilerin ise basit birkaç adımı takip ederek aktifleştirme işlemlerini yapması mümkündür. Pasif öğrenci yazan kişilerin kayıtlı oldukları üniversitenin akademik takvimine göre ders seçim işlemlerini yapmalarının ardından danışman onayı ile aktif öğrenci yapılması mümkündür.
İlgili 35 soru bulundu
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Aktif Öğrenci: Yeni kayıt yapan veya içinde bulunulan dönem için kayıt yenileten öğrencinin öğrencilik durumu. Aktif öğrenci, öğrencilik haklarından faydalanan ve sınavlara girebilen öğrencidir.
E-devlet kapısı (https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir) üzerinden sayfanıza giriş yaparak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı kurumuna giriniz. Ardından Öğrenci Belgesi Sorgulama sekmesine tıkladığınızda öğrencisi olduğunuz okul sayfada listelenecektir.
şuanda eğer gideceğiniz üniversitenin sitesine giriş yapabiliyorsanız ve ösymde okuduğunuz üniversite gözüküyorsa kayıt oldunuz fakat pasif öğrencisiniz demektir. e devletteki olay ise ders kayıtlarından sonra olacak. öğrenci belgeniz lazımsa eğer ders kayıtlarından sonrayı bekleyeceksiniz ya da gidip siz alacaksınız.
AÜ rektörü Çomaklı: Pasif öğrencilere indirimli kart verilmiyor.
Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.
Öğrencilik durumu aktif ya da donuk olan öğrenciler, bu işlemi yaptırmak için bankaya yönergede belirtilen kayıt ücretini öder. Dekontu ile birlikte İrtibat Bürolarına gider kayıt yenileme işlemini yaptırır. Kayıt yenileme işlemi öğrenci numarasından erişilerek yapılır.
YÖKSİS'TE PASİF OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE
Sorgulama esnasında öğrenim bilgileri pasif olarak görülen öğrencilerin burs/öğrenim kredisi ekim ayı itibarıyla kesilecektir. Bilgilerinde hata olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşmesi gerekmektedir.
Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS'te ve E-Devlet'te Pasif Öğrenci olarak görülür. Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde Fakültemizinden Öğrenci Belgesi alamaz. Öğrenci kayıt dondurduğu dönemde öğrencilik sıfatının ona kazandırdığı avantajlar var ise (sağlık askerlik ertelemesi vb) kaybedebilir.
Herhangi bir nedenle kaydını donduran veya pasif olan adaylar Merkezi Yerleştirme Puanı ile (Ek Madde 1) yatay geçiş yapabilir.
Konuya açıklık getiriyorum hemen, pasif öğrenci olunca askerlik tecilin bozulmuyor. Eğer azami süreyi doldurmadıysan yani mesela 4 yıllık bölümler için 7 yıl gibi bir süresi vardı sanırım o süreyi doldurmadığın sürece askerlik tecilin bozulmuyor.
Bunun için T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yapılır. Daha sonra arama kısmına "Öğrenci Belgesi Sorgulama" yazılır. Sonrasında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak iki farklı seçenek gelmektedir. Buradan ilgili kısmı seçerek öğrenci belgesine ulaşılır.
Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.
Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı'nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.
Akbil vizeleri Aralık ayında olduğu için normalde sadece güz döneminde kayıt yenilemek yeterli. Güz döneminde kayıt yenilersen aktife geçip aralıkta akbili yenileyebilirsin. Vize 1 yıl geçerli olduğu için bahar döneminde kayıt yenilemene gerek olmaz.
Kayıt yenileme tarihleri içinde öğrencilerimiz, kayıt yenileme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini, aof.anadolu.edu.tr adresi öğrenci otomasyonu bağlantısından mutlaka kontrol etmelidir.
Kayıt yenileme, her akademik dönemin başında ilgili dönem ücretini ödedikten sonra ders kayıtları için belirlenmiş olan tarihlerde öğrenci bilgi sistemi üzerinden ders kayıtlarının tamamlamasıdır. Kayıt yenileme işlemleri hazırlık sınıflarında her modül başında yapılır.
Pasif: Sistemi kullanma sıklığınıza göre alabileceğiniz bu statü, işverenlerin işgücü istemlerine eleman seçme işlemlerinde son sıralarda bulunmanıza neden olur. Bu tür işlemlerde öncelik Aktif durumda bulunan iş arayanlardadır. Kaldırılmış: Sistemden yararlanmayacağınız anlamına gelir.
Aktif öğrenci, öğrencinin kaydının yenilendiği ve üniversite harcının ya da yıllık ücretin ödenip, ders seçimlerinin yapılmış olduğu durumda sisteme işlenen statüdür. Kişi aktif öğrenci statüsünde bulunduğu süre boyunca üniversitenin sunduğu bütün imkanlardan yararlanabilmektedir.
Kaydını yenilemeyen ve azami eğitim-öğretim süresi dolmayan öğrencilerin kayıtları askıya alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri