AKTS, üniversitelerde önemli bir yere sahiptir. Bir öğrencinin başka bir üniversitede aynı bölümü okumak istediğinde hak kaybı meydana gelmemesi açısından son derece önemlidir. Bunun yanında öğrencilerin hareketlerinin kolaylaştırılması ve üniversitelerde eşitlik sağlanması için son derece önemlidir.
Avrupa Kredi Toplama ve Transfer Sistemi, öğrenme süreçleri arasında mukayese ve ölçüm yapmayı mümkün kılmakta, öğrenmeye biçilen kredi değerinin bir kurumdan ötekine aktarılmasını sağlamaktadır. AKTS kredisi, bir dersi tamamlamak için öğrenciye yüklenen ödev, çalışma ve sorumluluk miktarını betimleyen bir sayıdır.
Not Ortalaması, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin AKTS kredisi ile o dersten alınan notun katsayısı çarpılarak bulunan ders puanları toplamının, bu derslerin toplam AKTS kredisine bölünmesi ile tespit edilir.
Avrupa Kredi Transfer Sistemi (AKTS), bir öğrencinin programda belirlenen dersin öğrenme çıktılarını başarıyla tamamlayabilmek için gerçekleştirdiği ortalama iş yükünün hesaplanmasına dayanmaktadır. Öğrenme çıktıları, programı tamamlayan öğrencinin bilgi, anlayış ve uygulama konusunda edindiği tüm becerilerdir.
Cevap: İki durumda öğrencinin dönemi uzayabilir.Durum1: Bir yarıyılda 11 ve üzeri AKTS (Kredi) lik derslerden FF veya FG notu ile başarısız olan öğrencilerin 1 yarıyıl okulu uzar.
İlgili 16 soru bulundu
Eğer AKTS kredisi yetmiyorsa, yetmediği kadar otomatik atanan derslerini silerek İşyerinde Uygulama Eğitimi dersini seçebilecektir.
Bir dönemde öngörülecek AKTS kredi toplamı 30'dur. Dolayısıyla bir senede öğrencilerin alacağı AKTS kredi toplamı 60'tır. Herhangi bir dönemde öğrenci 30'un altında AKTS tamamlamışsa mezun olamaz.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. AKTS kredisi tam sayı olarak verilmelidir.
Toplam dönem AKTS'si 30 kredi olmalıdır.
Hayır. AKTS yükünü tamamlamak mezuniyet için yeterli değildir. Bölüm ders planında yer alan tüm dersleri almış ve başarmış olmak da diğer bir mezuniyet şartıdır.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Son yarıyılda alabileceği en fazla ders yükü kadar derse yazılan ve bölüm veya programdan mezun olabilmesi için ders yükünü aşacak durumda sadece bir dersi kalan öğrenciler ilgili yönetim kurulu kararı ile bu tek derse de yazılmak koşuluyla ders yükünü bir ders (46 AKTS) artırabilirler.
1 kredi = 30 saatlik iş yüküne karşılık geldiğine göre, 150 saat iş yükü olarak elde edilen dersin kredisi 150/30= 5 AKTS'dir. kredisini tam sayıya tamamlayınız (Örnek aşağıda verilmiştir).
Dönemde sorumlu olduğunuz tüm dersleri eklemenize rağmen 30 AKTS'ye ulaşamıyorsanız nedeni bu olabilir. Bu durumda, önceki yarıyıllardan kalan dersleriniz varsa onları alabilir ya da eksik AKTS'nizi ilgili yarıyıldaki yeni açılan Üniversite Seçmelisi derslerden seçerek tamamlayabilirsiniz.
Madde 4- AKTS kredisi, bir dersin başarıyla tamamlanabilmesi için, öğrencinin yapması gereken çalışmaların tümünü (teorik dersler, uygulama, seminer, bireysel çalışma, sınavlar, ödevler, kütüphane çalışmaları, proje, stajlar ve mezuniyet tezi vb.) ifade eden bir değerdir.
Kayıtlı olduğu önlisans programında en az 120 AKTS kredilik, lisans programında en az 240 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarıyla tamamlayan, FF, YZ ve DZ notu olmayan Genel Not Ortalaması en az 2,00 olan ve diğer yükümlülüklerini yerine getiren öğrenciye, kayıtlı olduğu programın lisans veya önlisans diploması ...
sürede bitirebilirler. AKTS kredisi sınırını aşan ilk ders, öğrencinin fazladan aldığı 1. (birinci) ders olarak kabul edilir. Örneğin: 29 AKTS kredilik ders seçen bir öğrencinin 2 AKTS kredilik bir ders seçmesi durumunda toplam 31 AKTS kredisi olur ve bu birinci ders olarak kabul edilir.
Not: Gano'su 3.00-3.49 arası olan öğrencilerin dönemsel kredi yükünü 9 AKTS'yi üst yarıyıldan kullanmak üzere 12 AKTS oranında arttırabilir. yarıyıldan 10 ulusal krediyi aşmamak üzere en fazla 4 ders alma hakkı vardır.
1. Öğrencinin, bir yarıyıldaki ders yükü 30 AKTS kredisi, bir yıldaki ders yükü ise 60 AKTS kredisidir. 2. (Değişik: RG-09/04/2018-30386) Birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıf öğrencileri, kayıtlı oldukları programın birinci ve ikinci yarıyıl/birinci sınıfındaki bütün dersleri almakla yükümlüdürler.
Muafiyeti istenen dersin zorunlu veya seçmeli ders olmasına bakılmaksızın, en az CC notu ile başarılı olmak şartıyla, ders içeriğinin ve ders saatlerinin uyumuna ve yeterliliğine göre karar verilir. (Senato 19.10.2016 tarih ve 13/2) Derslerin saat bilgisinin bulunmadığı hallerde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.
“MADDE 7- (1) Öğrenci, bir yarıyılda toplamda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilir. Öğrenci, ders ekle/sil işlemlerini; kayıt yenileme tarihleri içinde yapar. Ders ekle/sil işlemleri; Senato tarafından kabul edilen usul ve esaslara göre gerçekleştirilir.
Doktora programı; toplam 21 krediden az olmamak koşuluyla en az 7 adet kredili ders, bir adet seminer dersi, yeterlik sınavı, tez önerisi, tez çalışması ve tezin jüri önünde savunulması aşamalarından ve en az 240 AKTS kredisinden oluşur.
(4) Önlisans programlarında öğrencilerin ders yükü, birinci ve ikinci dönem hariç kendi istekleri ve danışmanının onayı ile en fazla 15 AKTS arttırılabilir. Bu Yönetmeliğin 12 nci ve 13 üncü maddeleri kapsamına giren öğrenciler için bu sınır ilgili yönetim kurulu kararı ile aşılabilir.
Kredi ve akts sayısını tutturan kişiler mezun olabilmekte ve yılsonunda bir üst sınıfa geçebilmektedir. Sınıf geçmek için krediyi tamamlamak gerekmektedir.
SORU 2: Üstten ders alabilir miyim? Öğrenci, dönem derslerini aldıktan sonra 45 AKTS'ye kadar üstten ders alabilir. Ancak üstten ders alabilmenin ön koşulu, üstten alınmak istenen dersin öğretim elemanıyla görüşülüp, öğretim elemanının onayının alınmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri