En çok kullanılanların başında sayabileceğimiz en popüler arama motorları, Amerikan şirketi Google, Rus devi Yandex ve Çin merkezli Baidu dünya nüfusunun en çok tercih ettiği arama motorlarıdır. Ancak liste bu üç şirket ile sınırlı değildir.
Arama motoru : internetten aradığımız bilgilerin yerlerini bulmaya yarayan yazılımlardır.
İlgili 33 soru bulundu
Geliyoo, 2010 yılında ODTÜ mezunu Hakan Atabaş ve Teksas Teknoloji Üniversitesi öğrencisi Fatih Arslan tarafından kurulmuştur. Geliştirme için tamamı Türk olan 150 mühendis işe alınmıştır.
Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "Türkiye'nin arama motorunun adı Yaani." dedi. Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell'in düzenlediği Yaani'nin tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, kendi arama motoruna sahip olmanın Türkiye'yi dünyada sayılı ülkeler arasına soktuğunu söyledi.
Baidu, Çin'de en yaygın kullanılan arama motorudur. Çalışmalarınız için hedef kitleniz Çin ise Baidu arama motorunda var olmalısınız.
Rusya'nın en büyük teknoloji şirketidir ve %60,09 pazar payıyla arama motoru pazarının lideridir. Yandex dünya çapında 17 ülkede 30 ofise sahiptir, ancak şirketin kurucuları ve çalışanlarının çoğu Rusya'da bulunur. Google ve Baidu'nun ardından dünyanın en büyük 3. arama motorudur.
İlk arama motoru 1990 yılında bir üniversite öğrencisi olan Alan Emtage tarafından Archie adıyla kuruldu. İngilizce "archive" kelimesinden türemiştir. Bu arama motoru insanların aradıkları dosyaları bulmaya çalışıyordu.
SEO, "arama motoru optimizasyonu" veya "arama motoru optimize edici" için kullanılan bir kısaltmadır. Bir SEO ile çalışma kararı, sitenizi geliştirip zaman kazanmanızı sağlayabilecek önemli bir karardır, ancak sitenize ve itibarınıza zarar verme riski de vardır.
Arama Motorları Pazar Payları
Netmarketshare, Statista ve Statcounter istatistiklerine göre , pazar payı açısından dünya çapında ilk 5 arama motoru Google, Bing, Yahoo, Baidu ve Yandex'dir. Google,% 81,5 ile% 92,96 arasında dünya çapında pazar payına sahip en iyi arama motorudur.
İşletim sisteminde Microsoft Edge varsayılan tarayıcı, Bing ise arama motoru ve başlangıç sayfası olarak ayarlanıyor. Yani Microsoft'un kendi ürün ve hizmetleri.
Safari, Apple tarafından geliştirilen ve WebKit motorunu temel alan bir web tarayıcısıdır.
Bing – ABD Arama Motoru
Bing tüm windows bilgisayarlarında varsayılan olarak karşımıza çıkmaktadır. Bing arama uygulamasıda hala %6'lık bir oranda kullanılmaya devam ediyor fakat google karşı çok büyük bir üstünlük sağlamış değiller. Bing motoru 2009 yılında geliştirilmeye başlanmıştır.
WeChat, aylık 1 milyardan fazla kullanıcısı olan Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamasıdır. Sadece bir mesajlaşma servisi olarak yola çıkılmışken, ödemelerden yolculuğa çıkmak veya hatta uçuş rezervasyonu yapmak gibi her şeyi yapabileceğiniz bir uygulamaya dönüşmüştür.
Google'ın yasaklanmasından sonra piyasanın başına geçen arama motoru Baidu, dünyanın en kalabalık ülkesinde olmanında avantajlarını kullanıyor.
Özellikle bilgisayarlar üzerinde birçok tarayıcı kullanılabilir. Bunun yanı sıra bu tarayıcıların hızı ve güvenlik prosedürleri birbirinden farklıdır. En güvenilir ve en hızlı tarayıcı Google Chrome olarak kabul edilir. En hızlı tarayıcıları kullanarak siz de daha hızlı bir şekilde istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.
Mozilla Firefox da günümüzde en çok kullanılan internet tarayıcılarından biri. Tıpkı Google Chrome gibi Mozilla Firefox da pek çok işletim sisteminde sorunsuz bir şekilde çalışmayı sürdüyor. Firefox'un diğer internet tarayıcılarına göre daha güvenli olduğunu söylemek mümkün.
8.11.2022 Salı günü itibarıyla Yaani arama motoru hizmetine son vermiş, Yaani mobil uygulaması ise diğer arama motorlarını kullanarak Play Store, App Store ve Huawei App Gallery'de hâlâ hizmet vermektedir. Yaani arama motoru kapandı; artık internet tarayıcısı olarak hizmet vermeye devam edecektir.
Google Arama, dizinimize eklenecek sayfaları bulmak üzere web'i düzenli olarak keşfetmek için web tarayıcıları adlı yazılımı kullanan tam otomatik bir arama motorudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri