Akvaryum dibine koyacağınız 5-8 cm kalınlığında ki çakıl, akvaryumun biyolojik filtrasyonunu arttırır. Ayrıca çakıl taban su içinde yüzen parçacıklarında serbestçe yüzmesini önler. Böylelikle akvaryum suyunun bulanıklığını da engellemiş olur.
Küçük alanları daha göz alıcı hale getirmek için kullanılan en ideal ürünler küçük taşlardir. Zemini daha yenilikçi kılan fanus süsleme taşları, suyun içerisine renk katar. Fanus dibine sadece küçük taşlardan değil akvaryum kumları da döşenebilir.
Toprak kullanımındaki asıl handikap doğru toprağın seçilmesidir. Ancak doğru toprak bulunduğunda diğer taban malzemelerine göre daha az bakım gerektirir. Sıradan toprağı akvaryuma koymamak gerekir.
Bitki olacağı için kum kullanmalısınız.Taşlarda bitki çok fazla tutunamayıp kökünden çıkabilir.
Yerli ve yabancı marka siyah kumlar, bazalt kum ve dere kumunu daha çok bakımı kolay bitkiler için tercih edebilirsiniz. Bakımı zor bitkiler için ise aktif toprak olarak adlandırılan canlı kumlar kullanabilirsiniz. Kum Rengi: Kumun rengini akvaryumda kullanacağınız peyzaja göre seçmelisiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Strafor kesinlikle şart çünkü akvaryumu koyduğumuz yüzeyde en ufak bir eğrilik yada sarsıntı alt camın direk çatlamasına sebep olacaktır. Strafor en az 1cm olanlardan olmalı.
Arka fon malzemesi suya dayanıklı ve su geçirmez olmalıdır. Bu sayede uzun vadede daha az yıpranıp daha iyi bir görüntü sağlar. Ayrıca arka fonu alırken sadece akvaryuma değil akvaryumu koyacağınız odanın tasarımına da oldukça dikkat etmelisiniz. Oda ile akvaryum arasında güzel bir göz uyumu sağlamalısınız.
Sevilen Deniz Kumu Çeşitleri
Akvaryum deniz kumu, dikkatli bir şekilde arındırılan doğal bir kum olup temiz ve hoş görünen akvaryumların vazgeçilmezleri arasındadır.
Mermer şayet düşünrsen gerçekten ph yükseltiyor ve buda besleyeceğiniz balıklarda önem teşkil etmektedir. Tropheus türleri ph yüksek suları sevdiklerinden abartılmamak şartıyla AFYON MERMERİ kullanabilirsiniz. İğrenç bir koku gibi sorunla karşılaşmazsınız.
Akvaryum Dekorasyonunda Doğal Taş Kullanımı
Bunlardan büyük boyutlu olarak en çok tercih edilenleri falez taşı, lav taşı, granit, kum kayası gibi balıkların yuvalanabileceği kaya türleridir. Akvaryum zemini için ise doğal kum, dere ve deniz çakıl taşları tercih edilmektedir.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Balık metilen banyosuna daldırılır ve en fazla 10 saniye bekletilir. Daha sonra akvaryumuna geri koyulur. Metilen mavisinin bazı istemeyeceğiniz etkileri olacaktır akvaryumunuzda. Bunlardan birisi akvaryum silikonunun kalıcı olarak mavi renge bürünmesidir.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Akvaryum dekore ederken kullanabileceğimiz pek çok malzeme var. Silikon ve plastik bitkiler, ağaç kökleri, deniz kabukları, sandık ve dalgıç gibi su dünyasını yansıtan biblolar, hindistan cevizi kabuğu gibi saklanma ve üremeyi destekleyen objeler bunlardan birkaçı…
Bu taşlar içerisinde yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı su içerisinde uzun vadede çözünerek, tankınızın pH değerlerini ve su sertliğini değiştirecektir. Eğer balıklarınız sert suları seviyorsa bu taşları kullanarak da akvaryumunuzu doğal ortamlarına yakın hale getirebilirsiniz.
Bu sebeple yağmur suyu ve R/O suyu sudaki iletkenliği, pH'ı, sertliği düşürmek maksatlı olarak akvaryum suyuna sadece eklenir.
Salınım yapmayan kumlar tercih edilmelidir. Bunu anlamak için kumun üzerine tuzruhu döküldüğünde kumun köpürmemesi gerekir. Asit testinden geçen her türlü kum güvenle kullanılabilir.
Akvaryumumuz 100x40 cm boyutlarında 100 x 40 = 4000/1000= 4 litre, yani 1 cm yükseklik için 4 litre kum gerekiyor. Bitki için en az 4-5 cm yükseklikte kum gerekir. 1 cm yükseklik için 1 litre ortalama 1,5 kg kuma denk gelmektedir. Ortalama 24 kg kadar bu kumdan almanız gerekir.
Kum kalınlığı 7- 12 cm arası olmalıdır. Isıtmalı sistemde taban akvaryum suyundan yaklaşık 1-1.5 derece daha sıcak olmalıdır. Bu sıcaklık farkı tabanda yavaş bir sirkülasyona neden olarak suda bulunan besinlerin kök ortamına girmesi sağlanmış olur.
Elbetteki akvaryum olur ama camın kalınlığını yazarsanız en fazla kaç litrelik akvaryum yapabilirsiniz diye fikir verebiliriz. Camın kalınlığı önemli uygun sikon kullandıkdan sonra sorun yok. saygılar...
En mantıklısı en iyi sirkülasyonu sağlayacak şekilde akvaryumun yan camına oturtmaktır.İç filtreyi çalıştırdığınız zaman balıklarınızın rahat bir şekilde yüzmesini sağlayacak şekilde debisini ayarlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri