Salınım yapmayan kumlar tercih edilmelidir. Bunu anlamak için kumun üzerine tuzruhu döküldüğünde kumun köpürmemesi gerekir. Asit testinden geçen her türlü kum güvenle kullanılabilir.
Kum olmazsa stres olacaklardır. Ayrıca kum olmazsa suyunuz sarımsı bir renk alacak ve koku yapacaktır. Amonyağı yok eden bakteriler daha çok kumun üzerinde kolonileşir.
Tuzlu bir akvaryum kumu, balıklarınızın sonu olacaktır. Bunun için öncelikle eğer gerçekten değerli ve cins balıklar besleyecekseniz, kesinlikle bu riski almamanızı öneririm. Zaten sahilden aldığınız kumu da öyle hemen akvaryuma koyamazsınız, birçok işlemden geçirmeniz gerekecektir.
Üreticiler kum koymazlar evet bunun nedenide şu pislik daha az olur kumun çeşidine göre akvaryumun dibine pislik çöker ve nitratı meydana getirir buda balığın büyümesini daha doğrusu hızlı büyümesini etkiler.
Bitki olacağı için kum kullanmalısınız.Taşlarda bitki çok fazla tutunamayıp kökünden çıkabilir.
İlgili 40 soru bulundu
Akvaryum Dekorasyonunda Doğal Taş Kullanımı
Bunlardan büyük boyutlu olarak en çok tercih edilenleri falez taşı, lav taşı, granit, kum kayası gibi balıkların yuvalanabileceği kaya türleridir. Akvaryum zemini için ise doğal kum, dere ve deniz çakıl taşları tercih edilmektedir.
Herhangi bir taşın akvaryumun içine konulması, balıkların ölmesine sebep olabilir. Bazı taşlar, içinde yüksek miktarda kalsiyum içermesi nedeniyle su içinde uzun vadede çözünebilir ve suyun pH değerini değiştirerek suyun sertleşmesine sebep olur.
Akvaryumumuz 100x40 cm boyutlarında 100 x 40 = 4000/1000= 4 litre, yani 1 cm yükseklik için 4 litre kum gerekiyor. Bitki için en az 4-5 cm yükseklikte kum gerekir. 1 cm yükseklik için 1 litre ortalama 1,5 kg kuma denk gelmektedir. Ortalama 24 kg kadar bu kumdan almanız gerekir.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Akvaryuma müdahale etmeden ellerin yıkanmaması ve akvaryuma el soktuktan sonra ellerin yıkanmaması. Tankın içerisine elimizi sokmadan bol su ile kesinlik ile sabun kullanmadan ellerimizin yıkanması gerekmektedir aksi taktirde ellerimizdeki mikroplar bizleri hasta ede bileceği gibi balıklarımızıda hasta edecektir.
Bende bitkilere faydası olur düşüncesiyle bir aralar ekliyordum. 100 litre akvaryum suyuna ekleyeceğiniz bir maden sodası asidi kaçmasa bile akvaryuma CO2 açısından bir zarar veremez, o nedenle endişe etmeyin.
Bu da 52*1.5 = 78 kg, yani 20 kiloluk 4 torba gibi düşünülebilir.
Kalitesinden emin olunmayan suyun akvaryuma koyulmadan önce dinlendirilmesi zorunluluğunun nedeni, klorun oda sıcaklığında uçmasını sağlamak başka bir deyişle kloru sudan arındırmaktır2.
Akvaryum Bitkileri İçin Misket Gübre
Kurulu akvaryumlarda uzun süreli kök gübreleme için kullanılır.
Kovanızı üçte iki oranında suyla doldurun. Mümkün olduğunca dinlenmiş su (saf) kullanın. Ardından akvaryumunuza dökün. Doldurma işlemini yaparken akvaryum içerisinde oluşabilecek dalgalarla birlikte akvaryumdan suyun taşmaması için birazcık boşluk bırakmanız önemlidir.
Bu taşlar içerisinde yüksek miktarda kalsiyum içerdiğinden dolayı su içerisinde uzun vadede çözünerek, tankınızın pH değerlerini ve su sertliğini değiştirecektir. Eğer balıklarınız sert suları seviyorsa bu taşları kullanarak da akvaryumunuzu doğal ortamlarına yakın hale getirebilirsiniz.
Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için . Bitkiler için bir-çok mikro element içerir, eger yumuşak su balığınız yok ise çoğu tür balık sert su sever. Aksine çeşme suyu daha yararlıdır akvaryum için .
Akvaryumunuz için doğru su kullanımı yapmanız akvaryumunuzun bulanık görüntüsünü ortadan kaldırmaya yardımcı olur ve balıklarınızın daha sağlıklı ortamda yaşamasına olanak sağlar. Genellikle herkes musluk suyundan akvaryuma doldurmayı tercih eder. Nitekim arınmış içme suyu kullanmak epey zordur.
Uzmanlar tarafından haftada bir kez mutlaka kısmi su değişimi yapılması tavsiye edilmektedir. Bu işlem için akvaryum temizleme sifonu ile bir kovaya akvaryum suyunun en fazla % 20 kadarını boşaltarak yerine daha önceden hazırladığınız dinlenmiş suyu ilave etmeniz yeterli olacaktır.
Akvaryum seçilirken 10 litrelik bir akvaryuma 1 tane balık olacak şekilde seçim yapmak gerekir. Yani bir akvaryum 50 litrelik ise burada en fazla 5 tane balık yaşaması gerekmektedir.
5 litreye 1 balık düşecek şekilde konulabilir. Akvaryumculara çok kücük boyda gelir, büyütmesi uğraştırıcıdır büyyünce de 1.5 - 2 cm olurlar.
Oranda Japon Balığı Bakımı
Sağlıklı kalması için akvaryumuna iyi bakılması gerekir. Minimum 40 litrelik akvaryuma ihtiyaç vardır. Sık sık su değişimi yapmak gerekir. Haftalık %25-30 oranında su değişimi yapılmalıdır.
Akvaryum dekore ederken kullanabileceğimiz pek çok malzeme var. Silikon ve plastik bitkiler, ağaç kökleri, deniz kabukları, sandık ve dalgıç gibi su dünyasını yansıtan biblolar, hindistan cevizi kabuğu gibi saklanma ve üremeyi destekleyen objeler bunlardan birkaçı…
ben sizin yeni japon akvaryumu kurma yöntemi isimli konunuzun 14. maddesini okudum tolga bey aynen şöyle yazıyor (Eğer akvaryumunuzda bitkiniz bulunmuyorsa,suyunuza belirli zaman dilimleri içerisinde ve belirli aralıklarla kaya tuzu eklemeniz balıklarınızın hastalık riskini azaltacaktır.)
D) AKVARYUMCULARDA BULUNABİLECEK FAKAT KULLANILMASI TAVSİYE EDİLMEYEN ÜRÜNLER: 1. PLASTİK, MERMER, CAM, METAL YAPAY AĞAÇLAR, BİTKİLER, BİBLOLAR, OYUNCAKLAR.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri