NOT: Akvaryumunuz için doğru sıcaklığın bulunup bulunmadığından endişe ediyorsanız bunun için akvaryum termometresi kullanabilirsiniz. Akvaryum için ısıtıcı kullanmak kışın soğuyan akvaryum suyunun istenilen ideal ısıya ulaşması için kullanılır. İdeal olan ısı ise 24 ila 26 derece arasıdır.
aklıma katalitik soba geldi. bir dönem fırtınadan dolayı benimde aynı şekilde başıma gelmişti. Akvaryumu komple strafor ile kaplamıştım ön cam haricinde. Öndende (cama yapıştırmayarak yaklaşık 1 mt uzaktan) katalitik sobayla dereceyi yükseltmiştim. Hem kendin ısınırsın hem akvaryum.
İyi vasıflı bir termostat kullanmak yinede en doğrusu olacaktır. Büyük akvaryumlarda büyük güçlü 1 tek ısıtıcı yerine küçük güçlü 2 adet ısıncı kullanılması daha yararlıdır. Bu ısı dağılımı bakımından daha iyi sonuç verir ve daha az elektrik enerjisi sarfına neden olur.
Akvaryumun su sıcaklığını dengelemek için Ista Çapraz Çıkışlı Soğutma Fanı Plus tercih edebilirsiniz. Bunun için Ista Çapraz Çıkışlı Soğutma Fanı Extend tercih edebilirsiniz. Akvaryumunuz küçük boyutlarda ise soğutucu olarak Ista Çapraz Çıkışlı Soğutma Fanı Basic edinebilirsiniz.
Isıtıcısız bir akvaryumda tropikal balıklar sağlıklı bir şekilde yaşayamaz. Bunun sebebi ise akvaryum içerisindeki ısının değişken olmasıdır. Akvaryum ısıtıcı sayesinde hem soğuk zamanlarda akvaryum içerisindeki suyun ısınması sağlanacak hem de onu dışında her zaman stabil bir sıcaklık sağlanacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Bir kere hangi dereceden hangi dereceye çıktığınız önemli. 20 dereceden 27 dereceye en az 5 saat yanar. Akvaryumda canlılar yoksa suyu çaydanlıklar kaynatip canlara degdirmeden tanka dokun 4-5 kere yaptığınızda tank suyu oldukça ısınır. Tankın üstü kapalı olmalıdır buharlaşma az olduğu sürece ısı düşmez.
Japon balıklarının çoğu comet, shubunkin, suriye japonu gibi türler soğuk suda yaşayabilirler. Bulundukları akvaryumlarda tek cins olarak besleniyorlarsa ısıtıcıya ihtiyaç yoktur.
Japon Balığı Genel Özellikleri
Isı değişimlerine karşı oldukça dayanıklı balıklardır. Soğuk suda yaşayabilmektedirler.
Yazın havaların ısınması kışın soğuması ile hem mevsimsel değişikliklerde hem de gün içinde akvaryumun ısısı sürekli olarak değişir. Dolayısıyla bu sıcaklığı istenilen seviyeye çekmek için yazın akvaryum soğutucusukışın ise akvaryum ısıtıcısı kullanılması gerekir.
Akvaryum Camını Dışına Yapıştırılarak Kullanılır.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Musluk suyu akvaryum suyu değildir
Akvaryuma musluk suyu yoluyla getirilen kirleticiler, örneğin klor ve bakır, kurşun veya çinko gibi ağır metaller ilk adımda genellikle solungaçlara ve balığın derisine zarar verir.
Selam,ısıtıcı olmadan ısı 23-24 derece ise ısıtıcıya gerek yoktur! Zaten genelde ısıtıcılı tanklarda ısı ayarı 23-24 derecedir lepisteslerde,en azından ben moscow green'lerimi bu ayarda üretiyorum.Yani sorun olmaz o ısı ayarı iyidir. Geceleri ve gündüzleri çok fazla sıcaklık farkı olmazsa sıkıntı olmaz.
Her canlı sıcaktan ölebilir.
Bu nedenle, akvaryumunuz ne kadar büyükse, ısıtıcı o kadar fazla elektrik harcar. Isıtıcı Gücü: Isıtıcının watt gücü, akvaryumun sıcaklığını istenen seviyede tutmak için gereken enerji miktarını belirler. Daha yüksek bir watt gücüne sahip bir ısıtıcı, daha fazla elektrik tüketir.
100w ısıtıcı 50 litreyi 30 dakika olmadan ısıtması lazım. Sirkülasyon yoksa süre uzar.
Akvaryumunuzun bulunduğu oda çok sıcak veya çok soğuksa, suyu dengelemek için ısıtıcı veya soğutucuya ihtiyaç duyacaksınız. Akvaryum ısınızı dengelemek için kullandığınız ısıtıcı, mutlaka akvaryumun su akışı gerçekleştirdiği yerde durmalıdır.
Dinlendirilmek suretiyle kloru uçurulmuş suyun istenilen akvaryum ısısına dengelenmesinde çok az kaynamış su ilavesi ise uygundur.
Akvaryum balıkları arasında en çok tercih edilen balık türlerinden biri olan Japon balıkları, soğuk suda yaşayabildikleri için akvaryumda ısıtıcı bulunmasını gerektirmez.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı Bakımı
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Eğer iki farklı Japon balığı türü çiftleşirse, yavrular büyüdükçe, zaman içerisinde renk pigmentlerinde kayıplar başlayacaktır. Bu da gene balıkların matlaşmasına ve renklerinin solmasına ve hatta siyah renkli noktaların oluşmasına sebep olacaktır.
Japon balıklarının kaç gün aç kalacağını merak ederler. Bu sorunun yanıtı ise en fazla 2 haftadır. Evet, Japon balıkları gerekirse 2 hafta boyunca aç kalabilirler. Ancak balığınızın öncesinde iyi ve düzenli besleniyor olması, sağlıklı olması gerekmektedir.
Uygun bakımla, bazı japon balığı cinsleri 10-15 yaşına kadar hayatta kalabilir.
Beyaz kuvars, siyah kuvars(hagen), silis, lav kırığı uygundur. Midye, mercan kırığı suyu setleştirir. İnce olması sorun olmaz kalın olursa oynayamama, ağza alamama gibi sorun oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri