Sıcak olarak da tüketebilirsiniz, buzluğa kaldırıp yiyeceğiniz vakit buzluktan çıkarıp 10-15 dakikada çözündüğünde de tüketebilirsiniz. İsterseniz gözleme gibi iç harç hazırlayıp kıymalı, peynirli ve patatesli tüketebilirsiniz.
En İyi Cevaplar. Merhaba fırında ısıtmak yerine ısıtılmış teflon tavayı ocakta ısıtıp lavaşlara elin ile birkaç damla su silkele daha sonra teflon tavada ısıt. Maksat az nemlendirmek kabuk gibi olmasını engeller.
Lavaş ekmek ev ortamında yapılması halinde ise buzluğa koyarak ortalama olarak 4 ay muhafaza edebilirsiniz. Buzluktan çıkardığınız lavaşı ılık bir ortamda çözünmesini beklemelisiniz. Tamamen çözülen lavaşı ister ısıtarak isterseniz de o şekilde tüketebilirsiniz.
Ekmek, yufka, lavaş gibi gıdaları da dondurucuda saklamak mümkündür, bu besinlerin depolama süreleri yaklaşık 4 aydır.
Pişirirken hem soğumamaları hem de kurumamaları için pişirdiğiniz lavaşların üzerine mutlaka bir bez örtün ya da poşete koyun. Eğer hemen çeviremez ve kurutursanız üzerlerine su serpip bekletebilirsiniz. Bu şekilde kısa sürede yumuşarlar. Kalan lavaşlar buzdolabında bir haftaya kadar dayanır.
İlgili 32 soru bulundu
Yumuşacık çok lezzetli bir lavaş. Sıcak olarak da tüketebilirsiniz, buzluğa kaldırıp yiyeceğiniz vakit buzluktan çıkarıp 10-15 dakikada çözündüğünde de tüketebilirsiniz. İsterseniz gözleme gibi iç harç hazırlayıp kıymalı, peynirli ve patatesli tüketebilirsiniz. Buzlukta 6 - 7 ay kadar bozulmadan bekletebilirsiniz.
Güzel bir şekilde dinlenen hamur her zaman çok lezzetli ve yumuşak olur. Lavaş ekmeğinin pişme aşamasında da ince bir örtü kullanarak pişen lavaşların kurumasını engelleyerek yumuşak kalmasını sağlayabilirsiniz.
Ekmeği çözdükten sonra tazelemek için ısıtmak istiyorsanız, fırında 5 ila 10 dakika 350 derece F'de (175 derece C) ısıtın. Dondurulmuş, dilimlenmiş ekmek veya simit donmuş haldeyken tekrar ısıtılabilir. Onları ekmek kızartma makinesine koyun ve istediğiniz gevrekliğe kadar kızartın.
Dondurulmuş besinler sadece bir kerede çözdürülüp kullanılmalıdır. Çözdürülmüş olan bir besin kesinlikle tekrar dondurulmamalıdır. Aksi halde içerisinde mikroorganizmalar üreyecek ve bir sonraki tüketiminde besin zehirlenmelerine sebebiyet verebilecektir.
Gözleme, bazlama, pide gibi hamur işlerinizi de pişmiş şekilde dolapta saklama şansına sahipsiniz. Etli olmayan hamur işlerinizi buzdolabı poşetine aktarın. Tüketmek istediğinizde çıkarıp oda sıcaklığında bir süre dinlendirdikten sonra ister fırında isterseniz de tavada yeniden ısıtarak afiyetle tüketin.
Evdeki bayatlamış lavaşları değerlendirmek isterseniz, bir kupanın içerisine koyup 1 dakikalığına mikrodalgaya koyun. Çıtır çıtır lavaşlarınız hazır!
Ekmeklerimizi temiz bir bez arasında bekletelim. En son ekmeklerin altına ve üstüne sprey şişeyle su sıkalım. Ardından üzerlerini temiz bir bezle örtelim. Lavaş ekmeklerimiz servise hazır.
Erzurum tandır ateşinde pişmiş yöresel ince lavaş ekmeği
Kurumaması için streç filmle kaplayabilirsiniz. Koruyucu madde içermediğinden uzun süre bekleyince küflenebilir. 15 günden fazla sürede tüketecekseniz derin dondurucuda saklamanız tavsiye edilir. Hava ile temas etmediği sürece buzdolabında saklanabilir.
Ya da çok sevdiğiniz bir böreği Uno Geleneksel Lavaş'la yapmayı deneyebilirsiniz. ısıtılarak servis yapılması önerilir.
Lavaşlar piştikten sonra, sadece bu iş için temin ettiğiniz temiz bir sprey şişesiyle lavaşların üzerini hafifçe ıslatın. Her iki yüzüne de bir kaç kez su püskürtün. Bu şekilde lavaşlar gerçekten yumuşacık oluyor. Merak etmeyin hamurlaşma olmaz.
Öncelikle 1 paket uno lavaş alıyorsunuz ,ardından salçayı sulandırıp lavaşın üzerine sürüyoruz . Sonra rendelenmiş kaşarı üzerine ekleyip ketçap sıkıyoruz dilerseniz acısos da dökebilirsiniz. Daha sonra lavaşı ortadan ikiye katlayıp tavamıza koyuyoruz, her iki tarafını da iyice kızartıyoruz ve servis ediyoruz.
Pişirmeden önce çözülmesi için donmuş bir et paketi bıraktığınızda, muhtemelen sıvının dibinde toplandığını görmüşsünüzdür. Dondurucuya geri koyduğunuzda, o nemi bir kez daha kaybeder, bu nedenle ikinci kez dondurulmuş tavuk etiniz kesinlikle istediğiniz kadar sulu olmayacaktır.
Donmuş ekmeklerin lezzet kaybına uğramaması için 3 ay içinde tüketilmesi gerekir. Ekmeğin muhafaza edildiği poşette buharlaşmadan kaynaklanan su taneciklerinin görülmesi halinde poşet derhal değiştirilmeli ya da ekmek temiz bir kâğıt havluya sarılarak saklanmalıdır.
Dondurulmuş eti çözdürdüğünüz ve ardından bir kısmını veya hiçbirini pişirmemeye karar verdiğiniz bir zaman gelebilir. Bu durumda, et dondurucudan ilk çıkarıldığında çözülmüş ve buzdolabında uygun şekilde saklanmışsa, eti daha sonraki bir tarihe kadar yeniden dondurmak güvenlidir.
Oda sıcaklığında, bir somun ekmeğin buzunun tamamen çözülmesi üç veya dört saat kadar sürebilir. Dondurulmuş ekmeği eritmek için bir fırın kullanın. Fırın kullanmak, oda sıcaklığında eritmekten çok daha hızlı ve verimlidir.
Öncelikle suyunuzu kaynatın tencereye alın tencerenin üzerine metal süzgeci yerleştirin. Ekmekleri süzgecin içine dizin tencerenin kapağını üzerlerine kapatın. İki dk sonra ekmeklerimiz yumuşacık. Ekmekleri yumuşaklıklarını kaybetmemeleri için hemen bezin içine sarıyoruz.
TAVADA ISITMAK
Fırınlama ya da buhar yöntemlerinin uygulanamadığı durumlarda bayat ekmek tavada da ısıtılabilir. Bunun için ekmekleri tavaya dizdikten sonra üstlerine su serpin ve tavanın kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra ekmekleri tavadan alıp en azından biraz daha taze bir şekilde tüketebilirsiniz.
Fazla ince veya kalın olursa pişirmede sıkıntı olur. Ev Yapımı Mayalı Kolay Lavaş yapışmaz nitelikli önceden kızdırılmış bir tavada hiç yağ koymadan harlı ateşte iki taraflı olarak pişirilir. Lavaşlar harlı ateşte hızlı bir şekilde pişirilmelidir. Aksi halde, yavaş pişen lavaşlar kururlar.
Lavaş ekmeği hamurunun kıvamı, ele biraz yapışan yumuşak bir hamur olmalıdır. Lavaş ekmeğini oklava ile açmadan önce çok az un serperek, açılmalıdır. Hatta hamuru açtıktan sonra elinize alıp, biraz sallayarak fazla unun dökülmesini sağlayın. Çünkü çok fazla unlu olursa pişme esnasında yüzeyi çok kuru olur.
Kat kat yufka arasına nefis bir kıymalı harcın gelmesiyle oluşur bu harika tarif. Tarifin en zor kısmı ise tek tek lavaşlarını hazırlamak. Ancak o kadar vaktiniz yoksa bu sizin yağlama yapmanız hiç engel olmasın. Hazır lavaşları kullanarak da bu tarifi hazırlamanız mümkün.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri