Akvaryum tekniği, öğrencilerin ilgi duyduğu ya da üzerinde anlaşmaya varamadığı konuların öğretiminde çok etkili bir tartışma tekniğidir. Öğrencilerin tartışma ve grupla çalışma becerilerinin geliştirilmesi için kullanılır.
Akvaryum tekniği, tartışmada özellikle üzerinde bir anlaşma sağlanamadıysa kullanılması gereken bir tekniktir. Bu teknik, tartışmalı bir konuyu incelemek için öğrencilerin birkaç küçük tartışma grubuna ayrılması şeklinde de yapılabilir.
Öğretim Tekniği: Öğretme yöntemini uygulamaya koyma biçimi ya da sınıf içinde yapılan işlemlerin bütünüdür. Yöntem, tasarlama, teknik ise tasarının uygulanmasıdır. Öğretim Stratejisi: Öğretimin hedeflerine ulaşmasını kolaylaştırmada kullanılan küçük ölçekli plan.
Aktif öğrenme biçimleri, dinleme, yazma, okuma gibi bilinen yöntemlerin ötesine giderek problem çözme yoluyla anlamı yapılandırma, ürünler oluşturma, rol oynama ve kavramsal analiz, değerlendirme, sentez ve eleştirme gibi yöntemleri içerir.
İlgili 26 soru bulundu
Rulman tekniği sınıf içerisinde öğrencilerin derse aktif katılımını sağlayan ve dersi monotonluktan kurtaran aynı zamanda eğitirken eğlendiren bir öğretim yöntem ve tekniği olarak belirtilmektedir. Bu teknik öğrencilerin karşılıklı olarak birbirlerinin fikirlerini dinledikleri bir süreç olarak belirtilmektedir.
En kalıcı öğrenme tekniği, bilgi ve beceri kazanımını etkili öğrenme yöntemleriyle desteklemek ve hafızaya doğru yerleştirmektir.
İstasyon Tekniği Yöntemi
Sınıf kendi içinde gruplara ayrılarak istasyonlar oluşturulur ve istasyonlarda ise slogan yazma, afiş hazırlama, deneme ya da makale yazma, şarkı sözü yazma, öykü ya da şiir yazma, resim yapma gibi etkinlikler yapılır.
Sınıftaki bir öğretmen herhangi bir konu veya sorunu sınıfa açıklama yapar. Öğrenciler bu sunulan konu veya sorunu önce kendisi kavramaya çalışır. Ardından sırasıyla ikişerli, dörderli, sekizli vb. olacak şekilde, sürekli artan bir grafikte konu veya sorunu hep birlikte kavramaya veya tartışmaya girmeye devam ederler.
Benzetim bir olayı gerçekmiş gibi ortam düzenleyip öğrencilerin üzerinde çalışma yapmalarını sağlayan bir öğretim tekniğidir. Tehlikeli ya da maliyetli durumlar için kullanılır.
Akvaryum, çoğunlukla cam ya da yüksek dirençli plastik gibi saydam malzemelerden yapılan, genellikle balık olmak üzere, bazen de omurgasızlar ve ayrıca amfibyumlar, deniz memelileri ve sürüngenler gibi suda yaşayan bitki ve hayvanların tutulduğu ve daha çok bu canlıların sergilenmesi amacıyla kullanılan içi su dolu, ...
Kum Saati:
İlk önce tahtaya boş kum saati çizilir ve öğrenilecek konu kum saatinin ortasına yazılır. Öğrenilecek konu ile ilgili ön bilgiler kum saatinin üst kısmına yazılır ve konu işlenir. Konu işlendikten sonra, öğrenme malzemesinin ana temaları kum saatinin alt bölümüne yazılır ve kum saati açıklanır.
Borç Kartopu Yöntemi (snowball method), borç ödemelerinde bir stratejidir. Yönteme göre, borçlar küçükten büyüğe doğru sıralanarak ödenir ve borçların her biri ödendiğinde , borç ödeme kapasitesi artmaktadır.
Bir başkan, sekreter ve genellikle 10-15 öğrencinin katıldığı, çember şeklinde oturarak lider yönetiminde kendilerine sorulan soruları cevapladıkları bir tartışma tekniğidir.
Öğrenciler, öğretmenin konuyla ilgili aktardığı metin ya da sorularla ilgili fikirlerini yansıtan kartı seçer. Kartı sıralarının üzerine koyarak ya da havaya kaldırarak fikirlerini duyurur. Böylece her öğrencinin konu hakkında görüşü alınmış olur.
Panel, bir sözlü anlatım türüdür. Bir konuşmacı grubunun bir başkan yönetiminde ve topluluk karşısında bilimsel, sosyal, politik vs. bir konuyu tartışmasıdır. Konuşmacılar bir masa etrafında bir başkan yönetiminde değerlendirmeler yaparlar. Sohbet havasında geçebilir.
Kota örnekleme: Kota örneklemede, bu örnekleme tekniğinde üyelerin seçimi önceden belirlenmiş bir standarda göre yapılır. Bu durumda, belirli niteliklere dayalı bir örneklem oluşturulduğundan, oluşturulan örneklem, toplam popülasyonda bulunan aynı niteliklere sahip olacaktır. Örnek toplamanın hızlı bir yöntemidir.
Tanım: Kolayda örnekleme, araştırmacıların pazar araştırması verilerini elverişli bir katılımcı havuzundan topladıkları bir yöntem olarak tanımlanmaktadır. Son derece hızlı, karmaşık olmayan ve ekonomik olduğu için en yaygın kullanılan örnekleme tekniğidir.
Küme Örneklemesi hedef popülasyonun birden fazla kümeye ayrıldığı bir yöntemdir. Bu kümelerden bazıları örnekleme için rastgele seçilir veya hedef örneklemi oluşturmak için ikinci bir aşama veya çok aşamalı örnekleme gerçekleştirilir.
PAZARYERİ TEKNİĞİ
Öğrencilerin birbirlerini tanımasını, birbirlerinin görüşlerini ve çözümlerini görmesini, karşısındakini dinleme ve anlamalarını, yorum, açıklama ya da düzeltme sürecinde anlatma yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan bir tekniktir.
1) Öğrenciler ikişerli gruplar oluşturur. 2) Verilen konu ya da soru ile ilgili düşüncelerini birbirlerine söylerler. 3) Eşler birbirinden ayrılır yeni ikililer oluştururlar. 4) Yeni eşlerine düşüncelerini iletirler katılıp katılmadıkları noktaları söylerler.
TARTIŞMA YÖNTEMİ Tartışma Nedir? Tartışma, bir konu üzerinde öğrencilere düşünmeye yöneltmek, iyi anlaşılmayan noktaları açıklamak ve verilen bilgileri pekiştirmek amacıyla kullanılan bir yöntemdir.
En iyi öğrenme yöntemi, yazıp anlatarak öğrenme tekniğidir çünkü bu teknikte birçok beceriyi aynı anda kullanılır ve beyin daha aktif hale gelir. Bir derse çalışırken bilgileri okuduktan sonra bir kağıda yazın, daha sonra bunları anlatın.
Feynman tekniğinde 4 aşama ile öğrenilir. Birinci adım: konuyu belirleme; ikinci adım,konuyu bilmeyen birine anlatır gibi anlatma; üçüncü adım, takınılan noktada kaynaya geri dönme ve son olarak dördüncü adım ise basitleştirme ve benzerlikler kurma yer alır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri