Akvaryum tekniği büyük grup tartışma tekniklerinden bir tanesidir. Sınıf içerisinde öğrencilerin ilgisini çeken veya çözümlenemeyen konuları etkili bir tartışma ortamı hazırlayarak hem öğrencilerin eksikliklerini tamamlamak hem de grupla çalışma becerisini geliştirmek için kullanılır.
Akvaryum tekniği uygulanarak yapılan tartışma sırasında öğrencilerin çeşitli notlar alarak sınıfa tartışmanın özeti sunması gerekmektedir. Akvaryum tekniğini uygulamanın başka bir yolu da birden fazla tartışma grupları oluşturarak öğrencilerin kendi fikirlerini açıklaması olmaktadır.
Öğrencilere düşünmeleri için zaman verilir. Düşünme sürecinin ardından sınıfın uygun bir bölümüne çember çizilir. İlk etapta öğrencilerin tümü çemberin dışındadır. Konu hakkında söyleyecekleri olan öğrenciler çemberin içine girerek görüşlerini belirtirler.
Bir başkan, sekreter ve genellikle 10-15 öğrencinin katıldığı, çember şeklinde oturarak lider yönetiminde kendilerine sorulan soruları cevapladıkları bir tartışma tekniğidir. 2. Tartışmaya katılacak 10-15 öğrenci çember biçiminde oturur.
İlgili 18 soru bulundu
Akvaryum, çoğunlukla cam ya da yüksek dirençli plastik gibi saydam malzemelerden yapılan, genellikle balık olmak üzere, bazen de omurgasızlar ve ayrıca amfibyumlar, deniz memelileri ve sürüngenler gibi suda yaşayan bitki ve hayvanların tutulduğu ve daha çok bu canlıların sergilenmesi amacıyla kullanılan içi su dolu, ...
Tereyağı ekmek tekniğinde bir problem veya soru üzerinde öğrenciler bireysel olarak düşünür ve sonrasında grup halinde düşüncelerini tartışırlar. Ortak olarak ulaştıkları sonuçları sınıfa sunarlar. Bu teknik sayesinde öğrenciler aktifleşir.
Rulman adı verilen öğretim tekniğinde öğrenciler bir çemberi andıracak şekilde dizilmektedirler. Çemberin ortasına farklı öğrenciler tarafından başka bir çember daha çizilerek ortada bulunan öğrencilerin yüzleri dış tarafta bulunan öğrencilere dönük olmaktadır.
Arkası yarın tekniğinde öğretmen bir hikâye okurken, okuturken veya bir film izletirken daha önceden belirlediği bir noktada hikâyeyi durdurur.
Öğrenme halkası modeli, başlangıçta keşif, terim tanıtımı ve kavram uygulamalarından oluşan 3E modeli olarak başlamış, daha sonra merak uyandırma, keşfetme, açıklama ve genişletme şeklinde 4E öğrenme halkası modeli olarak ifade edilmiştir (Bybee, 1997).
Konuşma halkası, öğrencilerin görüş farklılıklarını görmeye ve farklı görüşlere saygı göstermesine yarayan bir yöntemdir. Konuşma halkasının amacı; sınıf içinde güven ve saygı atmosferi oluşturmak, öğrenciler arasında ilişkileri ve iletişimi geliştirmektir.
At nalı teorisi ya da at nalı modeli, siyaset biliminde aşırı sol ve aşırı sağ ideolojilerin birbirlerinin tam zıttı değil, tam aksine oldukça benzer fikirler olduğunu savunan bir terimdir. At nalının sol ve sağ uçlarının birbirine yakın olması sebebiyle terimin isminde at nalı kullanılır.
Bilgi Kese Kağıdı
—Ön bilgilerin yeni öğrenilenlerle ilişkilendirilmesini sağlar. —Öğrencilerin listedeki maddelerin her biriyle ilgili bildiği bir şeyi kese kağıdının üzerine yazar, yazacak bir şey yoksa boş bırakır.
Sınıftaki bir öğretmen herhangi bir konu veya sorunu sınıfa açıklama yapar. Öğrenciler bu sunulan konu veya sorunu önce kendisi kavramaya çalışır. Ardından sırasıyla ikişerli, dörderli, sekizli vb. olacak şekilde, sürekli artan bir grafikte konu veya sorunu hep birlikte kavramaya veya tartışmaya girmeye devam ederler.
Dünyada ilk halk akvaryumu İngiltere'de Londra Regent's Park'ta “Fish House” adı altında 1853 yılında açılmıştır (Brunner, 2005).
Villepreux-Power, Nautilus türünün yumuşakçalarını kontrollü koşullar altında gözlemleyebilmek için ilk cam akvaryumu icat etti. Böylece bu türün genel kanının aksine kabuğunu başka organizmalardan almadığını, onun yerine kendi kabuğunu yaptığını gösterdi.
Georgia Akvaryumu - Atlanta, Georgia
Amerika'nın Atlanta şehrindeki Georgia Akvaryumu, 30 milyon litreden fazla su alması ve içerisinde barındırdığı 125 bin balık ve deniz canlısıyla beraber dünyanın en büyük akvaryumu.
Öğrencilerin anlatılanları oyun oynayarak anlamaya çalışmalarını sağlayan bir tekniktir. Öğrencilerde merak uyandırıcı yönleri vardır. Bu nedenle öğrencilerin dikkatini toplamalarını kolaylaştırır. İşlenen konunun ana kavram ya da düşünceleri çıkartılır.
- Belirlenen konu yada problemle ilgili bütün öğrenciler araştırma yapıp, malzeme toplarlar. Daha sonra grupların; avukat, tanık, jüri üyesi, araştırmacı rolündeki üyeleri bir araya gelerek konuyla ilgili buldukları malzemeleri tartışıp hazırlık yaparlar.
Öğrenci Katılımı: Top taşıma tekniği, öğrencilerin aktif katılımını teşvik eder. Öğrenciler, topu birbirlerine geçirerek konuyla ilgili bilgi ve düşüncelerini paylaşırken daha fazla dikkat ve ilgi gösterirler. Derinlemesine Anlama: Top taşıma tekniği, öğrencilerin konuyu derinlemesine anlamalarına yardımcı olur.
Sandviç Tekniği Nedir? Sandviç Tekniği, kişiye saldırıya uğramış veya küçümsenmiş hissettirmeden geri bildirim (veya eleştiri) vermenin bir yoludur. Bir değerlendirme sırasında verilebilecek darbeleri yumuşatmak için daha eleştirel iki yorum arasında sandviç yapmak için olumlu bir dil kullanır.
Öğretim Teknikleri. Nesi Var ? Ne Yapardınız? Tüm derslerde daha çok bilgi düzeyinde hedeflere ulaşmada kullanılan konuyla ilgili temel kavramların öğretilmesi ve gerekli ön bilgilerin sağlanmasında kullanılan yöntem/tekniktir.
Öğrenciler, öğretmenin konuyla ilgili aktardığı metin ya da sorularla ilgili fikirlerini yansıtan kartı seçer. Kartı sıralarının üzerine koyarak ya da havaya kaldırarak fikirlerini duyurur. Böylece her öğrencinin konu hakkında görüşü alınmış olur.
Simit Tekniği: Öğretmen tahtaya bir simit şekli çizer. Şeklin dış tarafına ''öğreniyorum'' • ve iç tarafına ''biliyorum'' ifadeleri yazılır. Daha sonra öğrencilerden konu • hakkındaki bilgilerini paylaşmaları istenir. Gelen cevaplar simit şeklinin ilgili yerlerine not edilir.
İstasyon Yöntemi, bütün sınıfın her aşamada (her istasyonda) çalışarak bir önceki grubun yaptıklarına katkı sağlayarak bir basamak ileri götürmeyi, yarım kalan işi tamamlamayı öğreten bir yöntemdir. İstasyonlar öğrencilerin eş zamanlı olarak çeşitli öğrenme aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri merkezlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri