Makrakantalar ışığı hiç sevmezler bu yüzden en az ışık alan bölgelerde vakit geçirirler, ancak aydınlatma sisteminiz diğer balıkları dahi rahatsız edebilecek kadar yüksek ışık veriyorsa belkide bu nedenle bir bölgede toplanıyor olabilirler.
Balık eğer dibe çökmüşse ısı düşmüştür. Ama iç filtre dış filtre ve hava taşı fazla akıntı yapıyorsa balıklar sürekli sabit akıntının az olduğu bir yerde durmaya çalışacaktır.
Bunlar çiftleşme isteği, bölgesini koruma, oyun amaçlı veya birkaç sebepten olabilir. Önemli olan onların ihtiyacını karşılayan, yeterince büyük ve temiz bir akvaryum sağlayabilmektir. Ana konuya ek olara bir japon balığı kaç litre suda yaşar? sorusunu da cevapladık.
Sürekli su üstündelerse oksijen eksikliği çekiyorlar. Fakat ani bi hareketle su üstüne çıkıyorlar sonra geri dibe inip hareketsiz duruyorlarsa azot oranı fazlalaşmış demektir.
Bazen balıklar korktuğu, bazense hastalıklar yüzünden akvaryumdan dışarı zıplar. Uyumsuz türlerin bir arada bulundurulması nedeniyle yaşanan çatışmalar da balıkların sudan dışarı atlamasına sebep olabilir. Sudaki oksijenin yetersiz olması, ani sıcaklık ya da pH değişimi balığın sudan zıplamasına neden olabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Ağzı açık ölümlerin çoğunluğu nitrat patlamasından olur arkadaşlar.Akvaryumdaki balık sayısı ne kadar fazla olursa nitrat seviyesi o kadar yükselir.Isıtıcı ve hava bu etkenin arkasından gelir.
Balık sürüleri balıklar için avcılara karşı savunma, daha iyi besin bulma başarısı ve daha yüksek eş bulma başarısı gibi yararlar sağlar. Ayrıca sürü hâlinde iken daha iyi hidrodinamik verimlilikten de yararlanırlar. Balıklar sürü üyelerini seçmek için çeşitli kıstaslar kullanır.
Eğer balığınız ölecek gibi duruyor,yanyan yüzüyor, ters dönüyor, anüse asılı dışkı var, karnı şiş duruyor ve hiç dışkı çıkarmıyorsa kabız olmuş demektir. Öncelikle bunun sebeplerini bilmek önlem alma açısından faydalı olacaktır.
Sizin yapmanız gereken tek şey ise, filtrenizin çıkış borusunu yüzeye doğru yöneltmektir. Bu sayede yüzey gerilimi bozulur, ve yüzeyde dalgalanma oluşur. Bu dalgalanma sırasında sudaki karbondioksit dışarı atılır, ve yerine oksijen suya girer.
Bezelye haşlandıktan sonra kabuğundan çıkartılmalıdır. Japon Balığı beslenecek bir akvaryumda Japon Balığı başına minimum 20 litre su hacmi düşmelidir. Japon balıkları için pond türü yemler risklidir.
Büyüdükçe farkla biraz daha belirgin hale gelebilir. Erkek melek balıklarının gözlerinin üzerinde ufak bir çıkıntı bulunur. Aynı şekilde kafalarında da bu ufak çıkıntıya rastlanır. Tüm erkeklere olmasa da bazı erkeklerde bu çıkıntı dikkat çekici boyutta olabilir bu sayede balığın cinsiyeti daha net belli olur.
Balığın uzun süre yaşaması için uygun yemin verilmesi, akvaryum suyunun temiz olması çok önemlidir. Akvaryum içerinde bakterilerin çoğalıp hastalıklara neden olmaması için en fazla 4-5 günde bir değiştirilmesi gerekir. Ayrıca suyun sıcaklığı da 24 derecenin altında, takribi 15-20 derecede olmalıdır.
Fanus canlı beslemek için uygun bir ortam değildir. Fanusun içerisinde, filtre olmadığı ve bakteri döngüsü oluşmadığı için, balıklarınız, kendi atıklarından oluşan amonyumdan zehirlenerek öleceklerdir. Fanusta beslenen her balık, ölüme mahkumdur.
Japon balıklarınızı, kendi özel yemleriyle günde bir ila iki kez besleyin. Onlara sadece birkaç dakika içinde yiyebilecekleri kadar yem verin. Eğer verdiğiniz yem su yüzeyinde yüzüyorsa, bunu önlemek için yemi suya bırakmadan önce suyun içerisinde bir süre tutun ve öyle suya bırakın.
Japon Balığı Cinsiyet Ayrımı
Japon balıklarında cinsiyet ayrımı yapılırken karın, gövde ve kuyruk kısımlarına bakılır. Erkek Japon balığının dişi olanlara göre kuyrukları daha uzundur. Dişi Japon balıklarının ise gövdeleri daha uzun ve karınları şişkindir.
Japon balıkları canlı doğurmazlar yumurtlarlar.Japon balığı üretmek çoğu kişinin söylediği kadar zor değildir. Aşağıdaki link e bakmanızı tavsiye ederim. Japon balığının hamileliği ise şöyle anlaşılır;Karnı biraz şişer,yumurtlamaya hazır olduğunda tüpçük çıkarır,erkekler tarafından kovalanır. Sağlıklı balıklar.
Akvaryum hava motoru ne kadar çalışmalı sorusu akvaryum tasarlamak isteyenlerin merak ettiği bir sorudur. Hava motorunun sürekli çalıştırılması gerekir çünkü içeride bulunan canlılar hava motoru sayesinde oksijen ile buluşur. Bu yüzden hava motoru yapılacak olan temizlik ve bakım işlemleri haricinde kapatılmamalıdır.
Daha az oksijen ise balıkların solunum sıkıntı çekmesine ve eğer kalabalık bir akvaryuma sahipseniz kısa sürede balıklarınızın ölmesine dahi yol açacaktır.
Biz havadan oksijen alırken onlar çözünmüş oksijenle yaşıyorlar” diyor. Çoğu balık solungaçlarından suyun geçmesiyle nefes alır. Ancak solungaçları zarar görürse veya solungaçlarından su geçemezse balıklar da boğulabilir. Tabii ki teknik olarak suyu solumadıkları suda boğulmazlar ama oksijen eksikliğinden ölürler.
-Düzenli olarak haftada bir kez %25-30 su değişimi (akvaryum ısısına eşit ve 1 hafta dinlendirilmiş su), -Balıkların diyetine uygun yemlerle aşırıya kaçmadan besleme, -10 günde bir akvaryum içinden alacağınız su ile iç filtrenin süngerini temizleme. Dış filtre varsa 3-4 ayda bir temizleme.
Balık tecrübeli ise ağzında yavru yerken yem yiyebiliyor. Ama çoğu anne yiyemiyor. Bu açlık süresi 15 gün kadar duruyor zaten aç kalmıyor birer ikişer yavrularını yiyor merak etmeyin.Ayrıca doğal ortamlarında kendileri çıkarıyor yavrularını buda +15 gün felan sürüyor.
Karantina akvaryumuna bol oksijenlenme yaptığınıza emin olun. Japon balıkları çok fazla atık üretir ve akvaryum suyu hızla kirlenebilir ve amonyak patlaması oluşabilir. Bakteri oluşumunu hızlandırmak için akvaryumunuzun suyunu haftada bir yüzde 30 değiştirin. Su değişimini de dipten çekerek yapın.
Balıklar yüzeye çıkıp, ağızlarına sürekli açıp kapatıyorsa büyüj ihyimal oksijen yetersizliği vardır.
Su şartlarının kötü olması yada yüksekten suya atılması gibi sebeplerden dolayı yüzme kesesi hasar görmüş olabilir. Balığınızda şişkinlik varsa, kabız olmuş da olabilir.
Cevabın evetse hava kesesi patlamıştır çok uzun süre yaşamaz :-( Evet öyle oluyordu dediğiniz gibi peki hava kesesi neden patlar? 1'nci ve en önemli etken akvaryumcular balığı seçtiğinizde kepçeyle hızlıca alır ve poşetlemeden önce kapa alırken hızlıca atar bu çok öenmli bir etkendir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri