Özellikle göz altında oluşan şişkinlerin giderilmesini sağlar. Uzun vadede yaşlanma karşıtı bir etki gösterir. Kırışıklıkların oluşumunu geciktirirken var olan kırışıklıkların da görünümünü hafifletir. Sivilce sorunu yaşayanlara yardımcı olur, sivilcelerin ve izlerin görünümü azaltmaya yardımcı olur.
Buz masajı kırışıklıkları azaltır ve yeni kırışıklıkların oluşmasını engeller. Nemlendirici kullandıktan sonra buz masajı yapmak, cildin hızlı bir şekilde canlanmasını sağlar. Sabah kalktığınızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize renk getirecektir.
İşte yüze buz sürmenin zararlı olduğu zamanlar. Yüze buz uygulamak, özellikle cildi zaten hassas olan kişilerde tahrişe ve kızarıklığa neden olabilir. Cildinizin altında küçük kırmızı çizgilerden oluşan bir örümcek ağı görüyorsanız, onları daha da kötüleştirebilecek ve iyileşmeyi önleyebilecek buzdan kaçının.
Sabahları cilde soğuk kompres uygulamak, cildini hem rahatlatır hem de görünümünü canlandırır. Soğuk etkisiyle cilt hafif renklenir. Buz uygulaması ciltteki kızarık görünümlerini de hafifletir. Kırışık görünümlü alanları soğuğun etkisiyle gererek cildine daha gergin, canlı ve ışıltılı bir görünüm kazandırır.
Buz yalnızca cilt bakımında değil çıkan sivilcelerinde azalmasında büyük rol oynuyor. Ciltteki kan dolaşımını hızlandırdığı için sivilcelerin kolayca yok olmasını sağlar. Buz ayrıca ciltte biriken yağ ve kir parçalarını giderir. Böylece sivilcelerin neden olduğu ağrı, iltihaplanma gibi sorunların önüne geçilmiş oluyor.
İlgili 41 soru bulundu
CİLDE BUZ NASIL UYGULANIR? Cilt temizliğinizi tamamladıktan sonra buz küplerini yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın. 10 dakika boyunca buzları yüzünüze uygulayın ve 2 dakika ara verin. Bu uygulamayı 3 kez tekrarlayın.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Buz terapisini yapmak için öncelikle buzu ince bir beze sarın. Daha sonra zayıflamasını istediğiniz bölgeye beşer dakika ara vererek 30 boyunca dakika uygulayın. Buz terapisini 12 gün boyunca günde bir kez uygulayabilirsiniz. Yurt dışında yapılan araştırmalar, soğuğun yağ yakmayı hızlandırdığını ortaya koymuştur.
Cildinizi ısıtmak için:
– Buz yanığı sonrası cilt direk sıcak su ile temas ettirmemelidir. Sıcaklık derecesi 30-35 derece olan suya sokulabilir. – Her bir ıslatma arasında 20 dakika ara vererek, gerekirse ıslatma işlemini tekrarlamaya devam edin. – Soğukla temasın kesilmesi sağlanmalıdır.
Yüze Buz Nasıl Uygulanır? Buz küplerini cilde doğrudan uygulamak tahrişe neden olabileceğinden bunun yerine yumuşak, pamuklu bir bezin içine üç-dört tane buz küpünü koyun ve dairesel hareketlerle 10-15 saniye boyunca toplamda iki dakikayı geçmeyecek şekilde- güne başlarken ve gün sonu temiz cildinize uygulayın.
Buz Maskesi ve Buz Küplerinin Cilde Faydaları Nelerdir? 1-Ciltteki güneş lekelerini giderir.2-Sivilce ve akneleri azaltır. Cilde pürüzsüz bir görüntü kazandırır.3-Gözaltı morluklarının gidermesine yardımcı olur. 4-Cilde sıkı ve gergin bir görünüm kazandırır.
Bu durumda buz küpünü günlük bakım rutininize dahil edebilirsiniz. Sabah kalktığımızda buzu yüzünüze uygulayın, soğukluk kan dolaşımını artıracak ve cildinize kanla renk getirecektir. Makyajınızı uygulamadan hemen önce uyguladığınız taktirde doğal aydınlatıcı etkisi görecektir.
Buzları veya buz paketini, ağrıyan veya şişmiş bölgenin üzerine 20 dakika boyunca uygulanır. Uygulama süresi, o bölgede 20 dakikayı geçmemelidir. Uzun süre uygulamak duyu azalması durumuna sebep olabilir.
Ayrıca yüzünüzdeki tüyleri alıyor iseniz düzenli buz uygulaması kıl köklerini yakar ve uzun vadede kıllarda azalma olur.
Evde cildiniz için buzlu su hazırlamak çok basit. Buz küplerini büyük su dolu bir kabın içerisine alın. Yüzünüzü 30 saniye o suya batırın. Yüzünüzü çıkardıktan sonra bir havluyla hafifçe kurulayın.
Buz Uygulamak
Cildi sıkılaştırıcı etki gösteren maddelerden biri de belirli zaman aralıklarında cilde buz uygulanmasıdır. Buz gözeneklere şok etkisi oluşturarak sıkılaşmasında yardımcı olur. Sıkılaşmasını istediğiniz bölgeye direkt olarak buzluktan çıkarılan buzu uygulayabilirsiniz.
Pek çok uzman cilt bakımında buz kullanmanın cilt altı dolaşımının hızlanmasına destek olduğunu ifade ediyor. Buzla cilt bakımı yapmanın gözenekleri sıkılaştırdığı ve gözenek görünümünü azaltmaya yardımcı olduğu ifade ediliyor.
Buzun da cildi yakma özelliği vardır. Sıcak yanıklarının haricinde çok nadiren gördüğümüz soğuk yanıkları da vardır. Cildi daha da tahriş ettiği için buz tedavisini kesinlikle önerilmemektedir. Yanan bölge el ve yüzümüzü yıkayabileceğimiz normal ısıdaki musluk suyunun altına tutulmalıdır.
Etkilenen bölgede kızarıklık olur. Küçük küçük bül dediğimiz su kabarcıkları oluşabilir. Hissizlik, karıncalanma ve ağrı buna benzer bulgular olabilir. Hafife alınacak bir şey değil.
Yüzünüze düzenli olarak buz sürdüğünüzde genişlemiş damarlar küçülmeye başlar ve göz altı morluklarını küçültür.
Uzmanlara göre, buz terapisi için günde 30 dakika yeterli
Vücuttaki yağ birikimine yol açan beyaz yağları soğuk havada vücudun kendisini ısıtmasını sağlayan kahverengi yağa dönüştürmenin kalori yakmaya yarayacağını belirten uzmanlar, buz terapisinin günde 30 dakika uygulanmasının yeterli olacağını belirtti.
1- Cildi parlatıyor, sivilceleri yok ediyor
Cildinize buz uygulamak, kan dolaşımını hızlandırarak parlaklık veriyor. Parlaklık vermenin yanı sıra buz küpleri, cildinizdeki yağ üretimini en aza indirmeye yardımcı oluyor. Bu özelliği ile var olan sivilce ve akneleri tedavi ettiği gibi yenilerinin oluşumunu da önlüyor.
Buz uygulamasında gerekli süre travmanın ve yaralanmanın şiddetine göre değişebilir. Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Ancak göz altı şişliklerini azaltmak için en etkili yol sabahları doğrudan soğuk kompres yapmaktır. Bunun için, buz veya eczaneden alınan soğutucu jel poşetleri kullanılabilir. Soğuk kompres, göz çevresindeki damarları büzerek, göz altında biriken ödemin azalmasını sağlar.
BİR: Bu araştırma, soğuğa maruz kalmanın kalça ve göbekteki beyaz yağın kahverengi yağa dönüşmesini sağladığını gösteriyor. İKİ: Kahverengi yağ kalori yakmaya yarıyor ve vücudun sıcak kalması için gereken enerji sağlanmış oluyor. Soğuğun kahverengi yağ dokusu oluşturucu etkisinin amacı vücudu sıcak tutmak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri