Hayatın getirdiği güzellikleri minnetle karşılamak, bizden aldıklarını ise kabulle ve isyan etmeden gönderebilmek bir sanat. Bazen bir insanı, bazen maddi bir şeyleri, bazen bir ağaç, bir hayvan, bir çiçek ya da herhangi bir canlıyı… Alma verme dengesi, almayı bilmeyenlerimiz için bir alabilme sanatı.
Tarafların ne kadar alıcı, ne kadar verici olduğu konusu bir alma verme dengesinin olup olmadığı sorusuna cevap olur. Alma verme dengesini oluşturan unsurlar her ilişkide farklı olabilir. Akla çoğunlukla para gibi maddi şeyler gelse de maddi boyutu olmayan manevi şeylerin alışverişi daha yoğundur.
Alma verme denge olmasının yanı sıra aslında bir enerji. Emek verdiğiniz herhangi bir konuda, karşılığını maddi ya da manevi olarak almanız bu enerjiyi dönüştürür ve akışı sağlar. Böylece hem potansiyel hem de performans artar.
Bir insan öldüğünde bedeninde saklanan enerji ısı enerjisi olarak açığa çıkar ve bu bedeni tüketen hayvanlara (örneğin gömülmemiş isek vahşi hayvanlara, defnedilmişsek de solucanlar ve bakterilere) ya da bizi özümseyen bitkilere aktarılır. Bedenimiz yakılır ise de bedenimizdeki enerji ısı ve ışık şeklinde açığa çıkar.
Aslında stresimizi kontrol altına almak, yeterli uyumak, düzenli olarak egzersiz yapmak, sigara içmekten kaçınmak, sağlıklı ve dengeli beslenmek, alkol ve kafein tüketimini azaltmak gibi iyi alışkanlıklar aynı zamanda enerji yükseltmeye birebir alışkanlıklar!
İlgili 15 soru bulundu
Oradaki alma ve verme dengesine. Her ortaklık denge üzerine kuruludur. Bir taraf aşırı aldığında ve diğer taraf aşırı vermek zorunda olduğunda denge bozulur.
Olgun, sağlıklı ve mutlu ilişkide alma verme dengelidir. Her iki taraf bazen kendi ihtiyaçlarını bazen diğerinin ihtiyaçlarını karşılar. Bağımlı kişilerin, hep alma isteğinin altında çocuklukta doyurulmamış ihtiyaclar yatar. Ebeveyninden yeterince sevgi alamayan bir kişi bunu sevgilisinden almaya çalışır.
Gözler, kas, eklem ve iç kulaktaki duyu reseptörlerinde toplanan ve- riler, sinir uyarıları olarak beyne iletilir. Gelen bu uyarılarla beyin tüm vücudun, uzay içinde bulun- duğu yeri kusursuz şekilde belirler, kas gurupları harekete geçirilerek denge sağlanır. Bunun için denge sisteminin eksiksiz işlemesi gerekir.
Bir kişinin düşünce, davranış ve tutumu etkileyebilecek dış ve iç çatışmalarla ilgili dengeli bir anlayışı sürdürme yeteneğine psikolojik denge denir. Bireylerin zihinsel şemaları arasındaki denge durumu, önceki bilgilere dayalı beklentileri yeni bilgilerle örtüştüğünde oluşur.
Kişinin hiçbir fiziksel veya psikolojik sorunu olmadan yaşamdan tat almamasıdır. Yani psikolojik dayanıklılığının düşmesi ve tahammül duygusunun azalmasıdır. Günlük yaşam içinde farklı düzeylerde kalınan stres ile baş edememeye başlamasıdır.
İç kulak ve yakın çevresindeki hastalıklarla ortaya çıkan baş dönmeleri çok şiddetlidir. Dönmenin yanı sıra bulantı, kusma, soğuk terleme de olur. Bazen işitme kaybı, çınlama ve kulak dolgunluğu da hastalık tablosuna eklenir.
Psikolojik vertigo tedavi edilebilir bir durumdur. Terapi ve ilaçlar kullanılarak söz konusu rahatsızlık tedavi edilebilir. Terapi, kişinin kaygı ve stres düzeyini azaltmaya ve algısal bozukluklarını yönetmeye yardımcı olur. İlaçlar ise semptomların şiddetini azaltabilir.
B12 vitamini eksikliği: Kansızlık, enerji düşüklüğü, baş dönmesi, denge bozukluğu. C vitamini eksikliği: Kolajen üretim bozukluğu ve buna bağlı diş eti hastalıkları.
Vertigo, baş dönmesi ve denge bozukluğu gibi semptomlara neden olan bir durumdur ve genellikle iç kulak ve beyindeki denge ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Bu bağlamda vertigoya hangi doktor bakar sorusunun cevabı, çoğunlukla KBB (Kulak, Burun, Boğaz) bölümü doktorları veya nöroloji bölümü doktorlarıdır.
Vertigo yani baş dönmesi, insanın kendisinin ya da etrafındaki eşyaların hareket ettiğini sanması olarak tanımlanıyor. Pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkan hastalığın tedavisi de buna göre değişiyor. Özellikle denge kaybı ve düşme hissi yaşayanların hemen bir hekime görünmesi gerekiyor.
Evet; vertigoyu oluşturan denge bozukluğu hastalıkları geçer ve tedavi olabilir. Günümüzde pek çok kişi yeterli tanı ve net teşhis edilemediğinden yanlış tedavi edilmektedir.
İç kulakta, yani denge organı içindeki yarım daire kanallarında kristallerin yerinden oynamasına bağlı ortaya çıkan baş dönmesi sebebidir.
Kendi kendine geçmesi bazen mümkün olmuyor. Denge bozukluğu hastalık olmadığı için direk olarak tedavisi yoktur.
Ciddi dengesizlik yaşarlar hatta yürürken sağa/sola düşme ve sarsıntı yaşarlar. Fobik postüral vertigo dediğimiz bu durum günümüzde daha sık karşılaştığımız bir hastalık olmaya başlamıştır. Anksiyete ve kaygılı ruh hali korkular ile de beslenen sürekli yaşanabilen bir psikolojik rahatsızlığa dönüşebilmektedir.
Sahipsiz akıl hastası denir.
Beyinde denge ile ilgili ana merkez beyin sapındaki ve beyincikteki denge hücrelerinden oluşmaktadır. Bu merkezlere omurilikten ve iç kulaktaki denge merkezlerinden sinirler gelmektedir. Beyin dışındaki en önemli merkez iç kulaktaki yarım daire kanallarıdır.
İç kulak denge organı iki kısımdan oluşuyor. Her iki kulakta üçer tane olmak üzere yarım daire kanalları bulunuyor ve bu yapılar bizim hareket halindeki dengemizi sağlıyor. İçi kulakta yer alan ve 'vestibül' adı verilen organ ise yer çekimine karşı dengemizi sağlıyor.
Denge egzersizleri, kasları güçlendirmek ve duruş pozunu düzeltmek için gereklidir. Gün içerisinde yürürken, sandalyede otururken ve diğer hareketlerde duruşumuz bozulabilir. Egzersiz eksikliği kas ve eklem ağrılarına neden olurken denge egzersizleri kasların güçlenerek vücudu daha sağlıklı tutmasına yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri