Eğer aşağıda ki şikayetlerden bir ya da birkaçını sık sık yaşıyorsanız Dermatoloji (Cildiye – Deri Hastalıkları) uzmanlarına başvurmalısınız.
Doğru bir tanı için cilt hastalıkları uzmanına başvurmak gerekir.
Halk arasında cildiye olarak da bilinen dermatoloji deri haricinde; deri ekleri (saç, tırnak, ter bezleri), ağız içi gibi mukoza bölgeleri ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların tanı ve tedavisinde etkili rol oynamaktadır.
Saç Diplerinde Kaşıntı
Kaşıntı, yaygın olarak basit kepek problemleri nedeniyle ortaya çıksa da, altında; saçlı deri mantarları, parazitler, saç derisinin pH değerinde meydana gelen bozulmalar ve saç derisi kuruluğu gibi problemler gözlemlenebiliyor.
Ilık Zeytinyağı: Saç derisine ılık zeytinyağı sürmek, cilt yüzeyindeki kaşıntılı kabukların ve pulların yumuşatılmasına ve gevşetilmesine yardımcı olabilir. Saç derisine uygulamadan önce zeytinyağı biraz ısıtılır ve cilde masaj yapılarak uygulanır.
İlgili 24 soru bulundu
Saç mantarının saçta kabuklanma, kepek, kaşıntı, saçların kolayca kopması, akıntı ve saç kaybı gibi belirtileri vardır.
Bir çay kaşığı karbonatı bir su bardağı suyla karıştırın ve saç diplerinize uygulayarak 10 dakika bekletin. Beklettikten sonra ılık suyla durulayın ve bu uygulamayı haftada bir kez yapın. Zaman içerisinde saç diplerindeki kaşıntının azaldığını göreceksiniz.
Bu uyuz çeşidi yetişkinlerde genellikle cilt kabarcıklarını içeren başka bir durum olan büllöz pemfigoid ile karıştırılabilir. Saç derisi uyuzu, kafa derisinde meydana gelir ve sedef hastalığına benzeyen pul semptomları gösterir.
Saç egzamasına ne iyi gelir sorusu birçok kişi tarafından merak edilir. Saç egzaması için doğal yağlar kullanmak, saç derisini nemlendirir ve kaşıntıyı azaltır. Jojoba yağı, hindistan cevizi yağı ve argan yağı gibi yağlar, saç egzamasına iyi gelir. Yağları saç derisine masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Saç dökülmesi sorunlarına dermatoloji bölümü bakar. Uygulanacak tedavi hastanın ihtiyacına göre belirleneceğinden, saç dökülmesi tedavisi fiyatları tedavi sürecine ve kullanılan dozlara göre değişiklik gösterebilir.
Saç dökülmesi yaşandığı takdirde dermatoloji uzmanlarına muayene olmak gerekmektedir. Kamu ve özel hastanelerin yanında dermatoloji uzmanlarının kendi özel muayeneleri de bulunmaktadır. Bu noktada devlet hastanelerinden hizmet almak isterseniz Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) bölümüne randevu almanız gerekir.
Saç dökülmesinden muzdaripseniz Cildiye doktoruna gitmelisiniz. Ayrıca Dahiliye doktoruna da gidip kan testi, D vitamini, B12 vitamini gibi testleri mutlaka yaptırmalısınız.
Dermatolojik hastalığa bağlı kaşıntılarda tanıyı desteklemek için zaman zaman biyopsiye, mantar tahliline ve alerji testlerine başvurulmaktadır. Muayene sonrası, kaşıntının dermatolojik nedenli olmadığı düşünüldüğünde iç hastalıklar açısından bazı kan tahlilleri yapılmakta, hastanın kullandığı ilaçlar sorgulanmaktadır.
Egzama gibi cilt sorunlarına dermatoloji bölümü bakar.
Çeşitli deri hastalıkları, tırnak rahatsızlıkları ya da egzama gibi problemler cildiye bölümünde tedavi edilmektedir.
Uyuz Hastalığının Belirtileri Nelerdir? Yaygın, parazitik bir rahatsızlık olan uyuz hastalığı, genellikle bilek, dirsek, koltuk altı, göğüs, bel, kalça,genital bölge, ayak ve el parmak aralarında kaşıntıya yol açar. Kadınlarda meme uçlarında, erkeklerde ise genital bölgede kaşıntı ve lezyonlar görülebilir.
Uyuz hastalığı tüm vücutta görülebilir, ancak en çok el, parmak arası, koltuk altı, dirsek, kasık, meme ucu, cinsel organ, bel bölgesi ve kalça gibi derinin katlandığı bölgelerde yoğunlaşır. Çocuklarda ise baş, yüz, boyun, avuç içi ve ayak tabanlarında yayılma görülebilir.
Saç mantarı bulaşıcıdır. Dermatofit cinsi mantarlar doğada yaygın bulunan mikroplar olduğundan bulaşması kolaydır. Saç mantarları çoğunlukla hasta insanlarla direkt deri teması ya da ortak eşya kullanımıyla bulaşmaktadır. Daha az miktarda enfekte hayvan, su ve toprak vasıtası ile bulaşabilir.
Linola şampuan, şiddetli kaşınma problemi yaşayanlara özel olarak geliştiriliyor. Kuru ve hassas saç yapısında görülen kaşınma sorununa geliştirilen ürün yatıştırıcı ve koruyucu etkisiyle öne çıkıyor. Linola şampuanın içeriğinde glikoz bazında formüle edilen güçlü bileşenler mevcut.
Saç köklerine bakım yapmak için saç derisine sürekli olarak masaj yapmak gerekir. Saç diplerine masaj yapmak, saç köklerini rahatlatır ve kan akışını hızlandırır. Saça uygulanan şampuan, saç bakım serumu ve diğer kullanılan ürünler ile masaj yapmak, saç sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Saç mantarı şikayeti olanlar her gece saçlarını limonlu suyla yıkamalıdır. Limonlu su, mantarı saçtan atar ve saç diplerinin rahatlamasına yardım eder. Eğer saç mantarını doğal bir şekilde geçirmek isterseniz limonlu suyla saçlarınızı tazeleyebilirsiniz.
Egzama ve Mantar Arasındaki Fark Nedir? Mantar bulaşıcıdır, egzama ise bulaşıcı değildir. Mantar, Candida türünden kaynaklı bir deri hastalığı iken egzama ise vücudun çevresel etkenlere tepki göstermesidir.
Vajinal mantarlar ortalama 7-10 içinde iyileşir. Bununla birlikte, vücut ve saç mantarları yaklaşık 30 gün, tırnak mantarları ise ortalama 6 ayda tedavi edilir.
Saçlı deride kılların döküldüğü saçsız alanlar görülmektedir. Az bir kısmı ergenlik dönemine kadar aynı şekilde devam eder. Bu hastalar ergenlik sonrası kendiliğinden iyileşir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri