4 ve 5. âyetler, Allah'ın baharda yeşil bitkileri bitirip vakti gelince onları kapkara bitki kalıntısı haline getirmesi şeklinde açıklandığı gibi mecazen “canlı varlıklara hayat veren ve zamanı gelince onları öldüren” anlamında da yorumlanabilir.
Bu bağlamda Ala Suresi'nde; Allah'ın yüce ve kudret sahibi olduğundan, inanmayanların durumundan, Kur'an'ı Kerim'i okumanın kolaylığından ve dünya hayatından yapılan işlerin ahiret hayatına etkilerinden bahsedilmektedir. A'la Suresi faziletleri bakımından oldukça sık başvurulan bir kaynaktır.
âyetleriyle, “Sana Kur'an'ı okutacağız ve Allah öyle dilemedikçe unutmayacaksın” meâlindeki bu sûrenin 6. âyeti inmiştir. Böylece bir taraftan Hz. Peygamber bu davranışından vazgeçirilmiş oluyor, diğer taraftan da vahyin korunmasının güvenceye alındığı bildiriliyordu (Şevkânî, V, 494). Hz.
hayatında her şey zor gidiyorsa. ala suresinin 8. ayeti sana mucizeler yaşatacak. ala suresinin 8. ayeti öyle 1 ayettir ki. hayatında her şey zor gidiyorsa. bu ayete sıkı sıkı sarıl ve 3 defa oku. yolculukta okursan sağ salim dönersin.
Peygamber'in A'lâ sûresini çok sevdiği, vitir, bayram ve cuma namazlarında ve hatta son olarak kıldırdığı akşam namazının ilk rekâtında onu okuduğu zikredilmektedir.
İlgili 25 soru bulundu
Sabah namazından sonra Yasin suresini, öğleden sonra Fetih suresini, ikindiden sonra Amme suresini, akşam namazından sonra Vakia suresini, yatsıdan sonra Mülk, Rahman ve Secde surelerini okurdu.
İftidah tekbiri yani başlama tekbiri çekildikten sonra namaza başlanır. Namaza başladıktan sonra ilk okunan zammı sure Fatiha suresidir.
Konusu. Sûrede Allah, vahiy ve Kur'an, peygamber ve tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları farklı tavırlar ve bunun ebedî hayattaki sonuçları ele alınmıştır.
Servetin şükrü muhtaçlara yardım etmek, ilmin şükrü bilgiyi insanların yararına kullanmak, sıhhatin şükrü ise Allah'a kulluk ve insanlara hizmet etmektir.
Nûr suresi 42 ayet tefsiri
Göklerin ve yerin mülkü sadece Allah`ındır. Kıyamet günü, hesap ve karşılık için dönüş de ancak O`nadır.
Ala Suresi 19 ayettir ve Yüce Allah'ın kudreti, vahiy ve Kur'an, peygamberimizin tebliğ görevi, tebliğ karşısında insanların takındıkları tavır anlatılmaktadır. Kaynaklarda Hz. Peygamber'in okumaktan zevk aldığı belirtilen Ala Suresi meali ve okunuşu sık sık aratılıyor.
7: Allah'ın unutmanı dilediği müstesnâ. O, açık olanı da bilir, gizli kalanı da. 8: Biz, her hususta dine uygun tarzda gâyeni gerçekleştirebilmen için yürümen gereken yolu sana kolaylaştıracağız.
A'lâ Suresi (Arapça: سورة الأعلى), Kur'an'ın 87. suresidir. Sure, 19 ayetten oluşur. Mekke'de indirildiğine inanılmakta olan sure, iniş sırasına göre 8. suredir. Tekvir Suresi'nden sonra, Leyl Suresi'nden önce inmiştir.
Leyl suresinde insanların birbirine zıt olan cömertlik ile cimrilik huylarından bahsedilmektedir. İmanın cömertlik ve cimrilik huyları ile arasındaki ilişkiye dikkat çekilmektedir. Leyl Suresini okuyarak korkulardan emin olmak murat edilir. Kötülüklerden korunmak içinde bu sure okunur.
Vücutta görülmekte olan hastalıkların şifası için Allah'a (c.c.) bu sure ile dua edilir. Bu manada bedendeki ağrılardan kurtulmak için bu sure okunmalıdır. Yiyecek ve içeceklerin üzerlerine okunursa faydalı olacağı umulur. Bu sure, kendisini okuyan kişilere kıyamet gününde merhamet ve kolay hesap vesilesi olacaktır.
Se nukriuke fe lâ tensâ.Ve nuyessiruke lil yusrâ.87 ALA 6-8 Meali : { Sana OKUtacağızda asla UNUTMAYACAKSIN ve Kolaylaştırarak muvaffak edeceğiz.... ]…
Bela ve musubetten kurtulmak İçin İbrahim Suresi 32-34 Ayetler Okunur.
Körü ve alacalıyı iyileştiririm ve Allah'ın izniyle ölüleri diriltirim. Evlerinizde ne yiyip ne biriktirdiğinizi size haber veririm. Eğer mü'minler iseniz bunda sizin için elbette bir ibret vardır.”
Bu âyette ifade buyurulduğu üzere Hz. Eyyûb ağır bir hastalığa yakalanmış ve hastalıktan kurtulmak için Allah'ın merhametine sığınarak O'ndan şifa dilemiştir. Yüce Allah duasını kabul etmiş; ayağını yere vurmasını, çıkacak su ile yıkandığında iyileşeceğini bildirmiş, böylece onu sağlığına kavuşturmuştur.
Ala Suresi 19 ayetten oluşmaktadır. Ala Suresi Kaçıncı Sayfa ve Cüzde Yer Alıyor? Ala Suresi, Kur'an-ı Kerim'de 591. Sayfada ve 30. Cüzde yer alır.
A'lâ Suresi 18-19. Ayet Tefsiri - Diyanet İşleri BaşKanlığı
A'la Suresi, adını birinci ayette yer alan ve Allah Teâlâ'yı niteleyen “el-A'lâ” kelimesinden almıştır. A'lâ, en yüce demektir. Kaynaklarda, Hz. Peygamber'in A'lâ Suresini okumaktan büyük tat aldığı; özellikle vitir, bayram ve cuma namazlarında onu okuduğu bildirilmektedir.
Dört rek'atlı sünnet namazlarda her iki rek'at müstakil kabul edildiğinden (İbn Âbidîn, Reddü'l-muhtâr, 2/16-17) birinci ve ikinci rek'atta okunan zamm-ı sûreleri üçüncü ve dördüncü rek'atta da okumak, namaza bir zarar vermez. Ancak bilenlerin başka âyet/sûre okuması daha doğru olur.
Sonuç olarak, namazda sûre ve âyetlerin tertibine riayet edilmemesi mekruhtur. Fakat bu, namazı bozacak ve tekrar kılmayı gerektirecek boyutta bir eksiklik değildir."
Namaz kılmasını hiç bilmeyen, hiç namaz kılmamış, hiç dua ve sure bilmeyen birisi isterse elbette namaz kılabilir. Dinimiz böyle insanları da kucaklamaya hazırdır. Ahiret ve ebedi hayat söz konusu olunca, kaybedilecek tek fert yoktur. Namaz kılmaya bilgisizlik engel değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri