Alan Gezileri; “çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacı taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir.
Alan Gezisi
Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir. Bu geziler bir yandan çocukların yaşadıkları çevreyi tanımalarına, bir yandan da eğitim programına alınan kazanımlara ulaşmalarına ve kavramları öğrenmelerine ortam hazırlar.
İçinde bulunulan yöredeki tarihî yerler, müze, matbaa, tarla, bahçe, park, farklı meslek guruplarına ait iş yerleri ( postane, itfaiye vb.), herhangi bir materyalin, araç gerecin üretim atölyesi gibi mekânlara alan gezileri düzenlenebilir.
Kısacası bir web sitesinin amacı sanal ortamdaki potansiyel müze ziyaretçisini, gerçek müzeyi ziyaret etmesi konusunda davet etmektir. Sanal alan gezisi ise bir alanın internet üzerinden gezilmesidir.
Eğitim veya doğal olayların gözlemlenmesi için yapılan kısa gezilere saha gezileri denir. Bir günlük eğitim alanı çalışmaları genellikle ders dışı alıştırmalar gibi sınıflar tarafından yapılır; doğal veya coğrafi bir özelliği ziyaret etmek içindir.
İlgili 39 soru bulundu
Fiziki olarak insanların yüz yüze olmadığı, internet ağları ile oluşan iletişim alanıdır. Hemen hemen her türlü bilgiye hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilmeyi sağlar. Kişiye özel olarak belirlenebilen, belli bir limit dahilinde alışveriş yapmayı sağlayan banka kartıdır.
Kültür turizmi, bir toplumun alışkanlıklarını, kendi yaşam alanlarındaki soyut ve somut özelliklerini deneyimlemek için yapılan seyahatlerdir. Bu açıdan bir toplumun kültürünün korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması için turizm sektörü aktörleri büyük önem arz etmektedir.
Şirket gezileri, iş dünyasında çalışanların motivasyonunu artırmak, takım ruhunu güçlendirmek ve iletişimi geliştirmek için düzenlenen önemli etkinliklerdir. Bu geziler, bir şirketin çalışanları veya iş ortaklarını bir araya getirerek iş dışında keyifli bir ortamda birlikte vakit geçirmelerini sağlar.
İnteraktif müzeler sadece müzede bulunan eserler dışında o çağa tanıklık etmiş bir çok eseri tanıta bilme imkanı sağlamaktadır ve ileri ki zaman dilimlerinde bu ekranlarda sergiledikleri tarihsel ürünleri veya objeleri yenileyerek ziyaretçileri tekrar tekrar müzelere çekebilme imkanına sahip olmaktadırlar.
taksonomisine göre sanal müzeler; “broşür sanal müzeler, içeriksel sanal müzeler, eğitsel sanal müzeler ve sanal müzeler olarak dörde ayrılmıştır” (Shweibenz, 2004, s. 3).
Ders öğretmenleri veya danışman öğretmenler, yapacakları gezi ile ilgili gezi planlarını hazırlar ve en az 15 gün önce okul müdürlüğüne verirler. Okul Müdürlüğünce geziye ilişkin belgeler, gezi onayı alınmak üzere il/ilçe millî eğitim müdürlüğüne gönderilir.
9.Gezi ile ilgili planda; gezi tarihi, okuldan çıkış saati, geziye gidilecek yerler, gezinin bitiş tarihi, geziye katılacak öğretmenlerin isimleri yazılır ve Okul Müdürlüğünce onaylanır.
Okul dışı sosyal etkinlikler bireyin eğlenerek öğrenmesine, sosyalleşmesine, olumlu davranışlar geliştirmesine katkı sunan; okul dışı öğrenme ortamlarında yönetimin izniyle belli bir plan ve program çerçevesinde oluşturulan etkinliklerdir.
Alan Gezileri; “çocukların araştırma yapma, problem çözme ve olayı yerinde gözlemleme yolu ile doğrudan ve anlamlı öğrenme gereksinimlerini karşılama amacı taşımaktadır. Yalnızca fen eğitimi etkinlikleri kapsamında düşünülmemesi gerekir.
Etkinlik Çeşitleri:
Türkçe, Sanat, Drama, Müzik, Hareket, Oyun, Fen, Matematik, Okuma Yazmaya Hazırlık ve Alan Gezileri şeklindedir. Öğretmen veya çocuklar tarafından yapılandırılmış/ yarı yapılandırılmış/ yapılandırılmamış etkinlikler sınıf içinde yapılabileceği gibi açık havada da yapılabilir.
Okul öncesi çizgi çalışması kitabı aktiviteleri sayesinde çocuklar; - El ve göz koordinasyonunu geliştirir, - Görsel algı becerilerini güçlendirir, - Odak sürelerinin artışı desteklenir, - İnce motor becerilerini arttırır, - Ayrıntılara dikkat verme kazanımı sağlar, - Eğlenceli vakit geçirir.
Müzelerin mevcut koleksiyonlarını kullanarak, ziyaretçilerde merak, ilgi ve heyecan uyandıracak ziyaretçi merkezli eğitim programları ve yaparak – yaşayarak öğrenmeye olanak sağlayan etkinlikler hazırlama sürecidir.
İnteraktif Sergiler: Sözel, görsel ve işitsel etkileşimli araç ve gereçlerin kullanıldığı sergilerdir.
İş seyahati planlaması, işletmelerin çalışanlarını veya yöneticilerini iş amaçları doğrultusunda farklı yerlere seyahat ettirmek için yapılan süreç ve stratejilerin belirlenmesidir. İş seyahatleri, müşteri ziyaretleri, iş görüşmeleri, konferans veya seminer katılımları gibi farklı amaçlarla gerçekleştirilebilir.
Gezi, gezmek, görmek, eğlenmek amacıyla yapılan yolculuklardır. Bu yolculuklar yerel, ulusal ya da uluslararası ve kültürel, dini, eğitsel veya tatil amaçlı olabilir.
Gezi organizasyonu, işletme içinde personellerin daha iyi vakit geçirmesi ve sosyalleşmesi adına düzenlenen özel etkinliklerdir. Belirlenen özel bir günde ya da yönetim tarafından belirlenen bir yere bir gezi düzenlenme sürecini içerir.
Değişik kültürlerin ve kültür eserlerinin görülmesi için yapılan seyahatler, tarih ve kültür turizmi olarak adlandırılır. Antik yerleşim yerleri, camiler, kiliseler, hanlar, hamamlar, türbeler, su kemerleri, köprüler, kervansaraylar gibi örnekler ile arkeolojik eserler, ören yerleridir.
Kültür turizmi; şehir dışı veya yurt dışındaki tarihsel kültür varlıklarını, doğal güzellikleri, sanat eserlerini, mutfağını ve yerel halkın yaşayış biçimini tanımaya yönelik seyahat anlayışıdır.
Okul Gezileri, öğrencilerin yeni yerler keşfetmesini sağlayarak öğrencilerin ufkunu genişletilmesine fayda sağlayan veli ve bazı yetkili mercilerden izinler alınarak yapılan aktivitelerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri