Alçının yapısal olarak ısıl iletkenliği düşük olduğundan dolayı, uyguladığınız yapıda enerji tasarrufu sağlar. Mantar, küf ve bakteri oluşumunu engeller.
Duvarınızdaki rutubeti ne kadar çabuk fark eder ve hızlı davranıp önlem alırsanız o kadar yararlı çıkarsınız. Alçı rutubeti önler mi? Sorunun cevabı ise evettir. Alçı sıvası delikli yapısı ile nem oranını koruyarak rutubet oluşumu durdurur ve engeller.
Karbonatı, evin rutubet oluşabilecek noktalarına yerleştirin. Bu sayede rutubet oluşma riski düşecektir. Son zamanlarda çok popüler olan kaya tuzu lambası, fazla nemi içine çeker. Evin farklı bölgelerine koyabileceğiniz kaya tuzu lambası, hem ortama hoş bir koku yayar, hem de rutubetin azalmasına yardımcı olur.
Doğal olmasından dolayı çevreye veya insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmaz. Alçı kullanılan binalar rutubet dengesini koruyabilir, ferah ve temiz bir görünüm kazanır ve yaşam kalitesini arttırır. Ateşe dayanıklılık özelliği sayesinde yangın emniyeti konusunda bir numaralı malzemedir.
İlgili 33 soru bulundu
1. Rutubeti Dengeler. Alçıpan yapısı gereği havadaki nemi emer ve hava kuruduktan sonra nemi havaya geri bırakır.
Duvardaki küf lekeleri için kesin çözüm gözüyle bakılan yöntem küflü alanlara çamaşır suyu uygulanmasıdır. Çamaşır suyu birçok konuda olduğu gibi küf lekelerinde de sıkça kullanılan, etkili bir yöntemdir. Çamaşır suyu duvardaki küfü yok ettiği gibi duvarın hava almasını sağlamaktadır.
Küflenmeden korunmanın en efektif yolu temiz olmaktır. Çünkü, ağzı açık duran küflenmiş bir besindenki küf hava aracılığıyla bir diğer temiz besini kirletebilir (kontamine edebilir). Buzdolabının içini düzenli olarak temizlemeyi ihmal etmeyin (en az ayda bir kez). Temizleme suyuna 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin.
Rutubete Kesin Çözüm Yolları
Özellikle banyo ve mutfak gibi nemin yoğun olduğu alanlarda pencere açılarak veya havalandırma fanları kullanılarak havanın dolaşımı sağlanmalıdır. Bazı durumlarda profesyonel yardım almak ve uzman bir tesisatçı veya nem uzmanıyla çalışmak etkili sonuçlar sağlayabilir.
Nem kontrolü, iyi havalandırma, su sızıntılarının düzeltilmesi, düzenli temizlik ve rutin denetimler küf oluşumunu engellemek için etkili adımlardır. Ayrıca, eğer küf oluşumuyla karşılaşırsanız, doğru müdahale yöntemlerini bilmek de önemlidir.
Özel makinesi ile uygulanan köpük, rutubet ve nem için en etkili kalıcı çözümdür.
Banyodaki küf oluşumunu azaltmanın ve engellemenin en bilindik ve basit yöntemi yeterince havalandırmaktır. Özellikle duş alındıktan sonra kapı ve havalandırma penceresini açık tutmak size bir hayli yardımcı olacaktır. Vaktiniz varsa duştan sonra banyo duvarlarını kurulayıp kuru tutmaya çalışın.
Alçı nefes alır. Ortam aşırı nemliyken nemi bünyesine çeker, hava kuruduğunda bünyesindeki nemi geri verir. Kısacası, alçı yaşanılan ortamların nem dengesini sağlayarak sağlıklı bir ortam oluşturur.
BARS Rutubet önleyici sıva uygulaması. ÜRÜN TANIMI: Rutubetten zarar görmüş , nemlenme, çiçeklenme, boya kabarması veya yoğuşma görülen duvarlarını yalıtımı için özel olarak geliştirilmiş çimento esaslı sıvadır.
Duvarı kuru bezle sildikten sonra küf temizleyici sprey ya da çamaşır suyu-su karışımını duvara sıkın, 10 dakika boyunca bekleyin. Daha sonra nemli bir bezle tekrar silin ve gerekliyse kuru bez ile tekrar silip duvarı temizleyebilirsiniz.
Küf, tesisat sızıntıları, duvar yüzeylerinin nemlenmesi ve nemli kalması, oda sıcaklığı değişimi sonucunda duvarların terleme yapması ve yalıtım sistemindeki eksiklikler gibi sorunlar sonucunda oluşabilir.
Küf mantarlarıyla ilişkili olarak öncelikle, sporlarına karşı oluşan duyarlılık sonucu gelişen alerjik yakınmalar ve hastalıklar akla gelmelidir. Bunlar öksürük, hırıltılı solunum, nefes darlığı, astım, alerjik rinit, konjunktivit ve atopik dermatit olarak sıralanabilir (3,4).
Küf yeni evlerde de eski evlerde olduğu gibi neme ve nemli ortamlara bağlı olarak oluşabilir. Yeni bir evde küf oluşumuna neden olan faktörler arasında yetersiz havalandırma su sızıntıları yalıtım eksiklikleri veya inşaat sırasında nemin birikmesi gibi nedenler bulunabilir.
5) Sirke & Deterjan
Halının üzerinde ya da altında oluşan küf lekesine bir iki kaşık çamaşır deterjanı dökün ve üzerine de beyaz sirkeyi sprey ile püskürtün. Bir süre bekledikten sonra ıslak bez ile bölgeyi temizleyin ve kurumaya bırakın. Bu yöntem ile halılarda meydana gelen küf lekesi ortadan kaldırılır.
Rutubet için hangi boya kullanılır? Rutubeti gidermenin pek çok yolu vardır. Ancak Nem ve Rutubet için özel olarak üretilen, üstelik muadillerine göre de Kokusuz özelliğiyle Dryfix NM-S 10 kullanabilirsiniz. Ama boya öncesinde, duvarların su etkileşiminin tamamen kesilmesi gerekir.
Su bazlı boyadan yağlı boyaya geçişte astara gerek duyulmaz. Küf önleyici ve antibakteriyel olan türleri vardır. Birkaç saatte kurur, koku bırakmaz.
RAF ÖMRÜ Kapalı ambalajında ve nem almayacak şekilde depolanması koşulu ile 6 aydır.
Yapıştırma Alçısı
Kuruyan alçının hacim kaybına uğramamasının istendiği durumlarda kullanılması gereken en iyi malzemedir. Yapıştırma alçısı yüksek aderansa (yapışma, tutunma özelliğine) sahiptir. Yapıştırma alçısı donma sonrası, dayanımı çok hızlı artar.
Atel ve alçı ayrıca tenosinovit, artritler, gut hastalığı, eklem üzeri yaralanmalar, hayvan ısırması gibi yaralanmalar, eklem çıkık- ları redüksiyonu sonrası, bağ ve tendon yaralan- maları, yumuşak doku hasarları gibi durumlarda kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri