Brüt beton astarı uygulanmadan direk olarak alçı uygulanırsa duvar zeminine alçı eski boyalardan dolayı yüzeye iyi yapışmaz ve tutunamaz bu sebeple ileride kabarmalar ve dökülmeler meydana gelir.
Ortamın yeterli hava alamaması, Gereğinden fazla boya kullanılması, İzolasyon, yalıtım malzemelerinin yetersizliği, Saydığımız nedenler duvarların kabarmasına ve dökülmesine neden olabilmektedir.
Uygulama sonrasında kuruma süresi yaklaşık 5-6 saattir. Bu nedenle uyguladıktan sonra kuruma süresini bekleyene kadar alanı kullanmamalısınız. Alçı kuruduktan sonra zımpara ile üzerinden geçmelisiniz. Alçı sıva ve alçı plaka üzerine rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Alçı çok gevrek bir malzemedir. En ufak bir çekme gerilmesinde dahi çatlar. Bu nedenle bu bölgelerde kapıyı açıp kapatmaktan kaynaklanan ve pencereyi açıp kapatmaktan kaynaklanan alçı çatlakları gözlemlenebilir.
Temiz bir kaba temiz su konulur. Üzerine Alçıbay Saten Perdah Alçısı sepelenir. Yeterli oran elde edilene kadar devam edilir (10 kg alçı / 6.5 l su ). Alçının suyu absorbe etmesi için 2-3 dakika beklenir.
İlgili 25 soru bulundu
Kuruma Süresi Saten Alçı Astarı uygulamasından 24 saat sonra üzerine Marshall su bazlı iç cephe boyaları ve kaplamaları kullanılabilir.
Eğer kırık yer değiştirmemiş, basit iki parçalı ve yer değiştirme potansiyeli yok ya da çok az ise kırık alçı ile sabitlenerek tedaviye başlanır. Ortalama 4-6 hafta alçıda kalır.
Saten Alçı İle Sıva Alçısının Farkları
Saten alçı, ince sıva olarak kullanılabilir. Sıva alçısını kısaca kaba alçı olarak isimlendirebiliriz. Sıva alçısı, alçıdan sonra yüzey üzerinde görünen pürüzleri yok eder. Saten alçı ise boya öncesinde tamamen pürüzsüz bir yüzey elde edebilmemizi sağlar.
Alçı veya atel ıslanırsa ve nem, cildinize dokunan iç bölgeye inerse, kolay kurumayacaktır. Bu da tahrişe, kızarıklığa, kaşınmaya ve bazı aşırı durumlarda da enfeksiyona sebebiyet verebilir.
Ne Zaman Saten Alçı Yapılır? Saten alçı, inşaat sonrası boya öncesi hazırlıklarında, duvar boyamadan önce yapılan son işlemdir.
Eğer alçının uygulandığı yer, oda soğuksa alçının kuruma süresi daha uzun olacaktır. Alçının kuruması için sıcaklık gerekir. Ne kadar fazla ısı olursa alçının kuruma süresi de o kadar kısa olur. Bu nedenle kışın yaptığınız bir alçılama işleminin daha uzun sürede kuruduğunu görebilirsiniz.
Eğer alçı ile tedavi devamına karar verilir ise 3 hafta hafta sonra radyolojik inceleme yapılmalı ve kırığın pozisyonunun kayıp kaymadığı takip edilmelidir. 5-6 hafta sonunda da alçı çıkarılır.
Alçının sertleşmesi için yeterli süre beklenilmeli, su/toz oranı tam ayarlanmalı, pöröz yapıda olmaması için vakumlu karıştırıcı şarttır. Pörözite model alçılarında daha çok görülür. Bünyesinde daha az su bulunan sert alçılarda ise pörözite azdır. Alçı taşı (dihidrat) suda daha az erir.
DUVARDA KABARMA SORUNLARI
Kabaran yerleri temizlemenin tek bir yolu var yeniden boyamak. Bunun için bir zımpara ile kabarcıkları temizleyin. Tozları nemli bir bezle alın. Eğer hava çok nemli ise boya yapmaktan kaçının.
Rutubet olan alan küf ve nemden tamamen temizlenir. Zımpara uygulaması ile rutubetli alan nem, rutubet ve küflerden arındırılır. Ardından yüzeye rutubet ve küf önleyici astar uygulanır.
Duvarın şerit halinde kabarmasının en büyük nedeni, yan komşunun banyosundan sızan sudur. Duvardaki nem arada kuruyorsa küvetten ya da banyo bataryasının bulunduğu yerde su kaçağı vardır. Eğer sürekli bir nem söz konusu ise bu durumda tesisat borusunda bir kaçak olduğu akla getirilmelidir.
Amerikan alçısı, suya dayanıklı olsa da, tamamen yıkanamaz. Sargının içindeki alçı materyali, suya maruz kaldığında çözünmez ve sargı tamamen temizlenemez.
Alçının çıkarılmasından sonra şişkinlik oluşursa bu şişkinlik gün boyunca artar ve gece en fazla sınıra ulaşır. Bu endişelenecek bir şey değildir, şişkinlik kendiliğinden yavaşça kaybolur.
Yıkanmayacaksın. Islak bezle sil her yerini. Kolunu çok oynatmamaya çalış sonra benim kolum gibi yamuk kaynar. alçı dirseğine kadarsa kolunu havada tutup yıkanabilirsin,eğer kolun komple alçıdaysa yıkanmayacaksın ıslak mendil ile temizleneceksin.
Alçı taşının %30'luk kalsiyum klorit solusyonunda kalsinasyonu ile elde edilir. Bu yöntemle elde edilen toz partikülleri daha yoğun ve küboidal şekilli ve yüzey alanı azalmıştır. En güçlü ve en pahalı alçı tipidir.İnley ve kron yapımında yani yüksek direnç ve yüksek sertlik gerektiğinde kullanılır. Tip IV alçı denir.
Merhaba. Alçıpana alçı çekiyoruz . Bazı önemli noktalar var ama . İşi gerçek ustalarından dinleyelim !
Gazbeton, tuğla, bims, briket vb. materyallerle brülmüş duvarların iç bölümlernde yüzeyi düzeltmek için dolgu alçısı olarak kullanılır. Harcın hazırlanacağı kap temiz, yayvan ve su geçirmez olmalıdır.
Alçı sıkmasının en sık semptomları aşağıdaki gibidir: Çocuğunuzun uyuşma, karıncalanma ve giderek artan ağrı hissetmesi. El veya ayak parmaklarında şişlik olması. Çocuğunuzun uyuşma, karıncalanma ve giderek artan ağrı hissetmesi.
Kemik kırığından hemen sonra yanma hissi olarak da bilinen iltihaplanma meydana gelmektedir. Kırık kemikte oluşan bu yanma hissi, erken iyileşmenin bir işareti olan hücre üretiminin ve kas içindeki kanamanın değişmesinden kaynaklanmaktadır.
Alçı Çıktıktan Sonra uzun süren alçı uygulamalarında kemik ve kaslar uzun süre hareketsiz kaldığı için zamanla tembelleşir ve zayıflar. Alçı çıkarıldıktan sonra bazı şikayetlerin görülmesi normaldir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri