Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Sıvasız bir duvar tabakasının (kum-kireç taşı, tuğla) boyanması hava koşul- larından dolayı neme karşı ek koruma sağlar. Bu amaçla dispersiyon esaslı silikat boyalar veya silikon reçine dış cephe boyaları uygundur. Yüzeyin yapısına bağlı olarak uygun bir ek astarlama yapılmalıdır.
Saten boya: Uzun ömürlü ve dayanıklı olan boya türleri arasında yer alıyor. Saten boya uygulanacak duvarın pürüzsüz olması oldukça önemlidir.
Pürüzlü ve dişli yüzeylerde hasarlar mevcut ise tamirat için öncelikle bu alanı macun, alçı gibi uygun malzeme ile doldurmalısın. Uyguladığın malzeme kuruduktan sonra zımpara yaparak o alanı düzleştirebilir ya da zaten tırtıklı bir duvar olduğu için olduğu gibi bırakabilirsin.
Yapılacak resme ayrılan bütçeye göre değişir. Basit usul plastik boyalar düşük maliyetlidir fakat kısa ömürlü olur. Akrilik veya 1. sınıf su bazlı renk tüpleri orta maliyetli olup daha uzun süre dayanabiliyor. Yağlı Boya biraz daha maliyetli olmasına karşın genel olarak daha çok tercih edilen bir mazemedir.
İlgili 17 soru bulundu
“Akrilik boya ile neler boyanır?” sorusunun cevabı ise şu şekildedir: Ev dekorasyonunda duvar boyası olarak kullanabileceğiniz bu boya türünü aynı zamanda mutfak dolaplarının rengini değiştirmek istediğinizde, ahşap boyama işlerinde, hobi aktivitelerinde ve resim yaparken de tercih edebilirsiniz.
Bej Duvar Rengi
Şüphesiz en çok boyanan duvar rengi boyası bej rengidir. Diğer renkler ile oldukça uyumludur. Bej renginin kendi içerisinde farklı tonları mevcuttur. En çok tercih edilen kum beji tonudur.
İnce sıva: Yoğunluğuna göre 5 mm ile 10 mm. arasında uygulanan perdah sıvasıdır. Kil boya ya da dekor sıva altına kullanılır. Dekor sıva: yaklaşık 2-3 mm. uygulanan nihai yüzey sıvasıdır.
Boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını pürüzsüz hale getirebilirsin. Böylece yüzeylerdeki kusurları ve hasarları yok etmiş olursun. Boya öncesi zımpara uygulamalarıyla seçtiğin boyaların daha şık ve pürüzsüz görünmesini sağlayabilirsin.
Zımpara duvara boyanın yüzeye bağlanmasına yardımcı olacak bir doku verir. Ayrıca boya öncesi zımpara yaparak duvar ve tavanlarını dengeli hale getirebilirsiniz. Böylece yüzeylerdeki kusurları ve hasarları yok etmiş olursunuz.
Karplus İzolasyon su yalıtım boyası kesinlikle su geçirmez. Uygulaması çok basit olup yarı akışkan özelliği vardır. Bu yüzden çok zor yüzeyleri bile kolayca kaplayabilir. Elastiktir.
Her iki boya türünün de özelliklerine bakarak tercihinizi belirleyebilirsiniz. Şöyle ki; temelde istediğiniz daha parlak ve temizlenebilir duvarlar ise silikonlu boya sizin için en doğru tercih olacaktır. Ekonomi önemli ise daha mat yapıdaki ve silinme özellikleri olmayan plastik boyalar tercih edilebilir.
Doğal bileşenleri, uçucu kimyasal içermemeleri sayesinde mekanların hava kalitesini olumlu şekilde etkileyen Momento Life sağlığa duyarlı boyalar, en sağlıklı iç cephe boyası seçenekleri arasında yer alır. Ürünlerde boyalarda koruyucu olarak kullanılan formaldehit gibi zararlı bileşenler bulunmaz.
Alçı olmayan duvar herhangi bir boyayla boyanabilir. Bunun önünde herhangi bir engel yoktur. Alçısız duvarlar, su bazlı silikonlu boya, plastik boya ve yağlı boya ile boyanabilir.
Sıvasız duvara mantolama yapılır mı, evet yapılır ama kaba sıvalı olursa daha iyi olur. Bazı duvarlarda çok çukurlu ve terazisi bozuk olursa mecburi kaba sıva ister. Sıvasız veya tuğlalı duvarlar yapılacak işlemler hemen hemen aynı.
Kestirme yerleri kurumadan geniş yerleri rulo ile boyarsanız, boyanın iz bırakmasını engellersiniz. Boyanın iz bırakmasını istemiyorsanız ruloyu dikey olarak ve düz hatlar çizerek uygulamanızı tavsiye ediyoruz. Boyanın iz bırakmasını önlemenin bir başka yolu ise, boyayı tek seferde ve boya kurumadan yapmanız.
Boya işine başlamadan önce, mobilyalarınızı, halılarınızı ve taşıyabileceğiniz tüm eşyaları odadan dışarı çıkarmanızı öneririz. Şayet bunu yapamıyorsanız tüm eşyalarınızı boyayacağınız odanın ortasına alın ve üzerini mutlaka örtün. Ayrıca yerleri de boşluk kalmayacak şekilde bir koruyucu örtü ile örtmeniz gerekiyor.
Yağlı boyalı içeriklerin temizliği
Duvarlarını yıkama imkanın yoksa bol su ile nemlendirme uygulaması yapabilirsin. Duvarlar iyice nemlendikten sonra pencereleri açıp nemin bir miktar emilmesi beklenir. Sonraki aşamada ise deterjanlı ya da nişastalı su ile yeni boyanmış duvar temizliği yapabilirsin.
Sıvanın üst katını dış cephe boyaları ile boyayarak dayanıklı hale getirebilirsin. Ancak bu boyama işlemi için sıvanın iyice kurumasını beklemelisin.
Boya neden pütürlü ve lekeli görünebilir? Pütürlü ve lekeli görüntü son katın, bir önceki katın pütürlü yüzeyine uygulanmasından, astar katının tam kurumamış olmasından veya yüzeyin temizliğinin yeterince iyi yapılmamış olmasından kaynaklanabilir.
4041 KALEKİM İNCE SIVA
İç ve dış mekanlarda yapılardaki boyama, seramik kaplama, yalıtım öncesinde düzgün yüzey sağlamada, Çimento esaslı kaba sıva, beton ve brüt beton yüzeylerde, Tuğla, bims, duvar ve tavanlarda kullanılır.
Güneş ışığının etkisini en iyi yansıtan beyaz, krem, gri, fildişi, açık mavi, bej, lavanta ve soluk sarı gibi açık renkler aydınlık ve ferah gösteren renklere örnek olarak verilebilir.
Bej tonları trendi, iç dekorasyonu geliştirmek için sürekli olarak kendini yeniden keşfediyor. Ve 2023' de durum farklı olmayacak. Beyaz renginin yerini yavaş yavaş ekru ve kum beji alacaktır. Bununla birlikte, 2023 renklerinin en öne çıkan rengi boz kahverengidir.
Rahatlatan renk temaları ile evinizde huzura kavuşun...
Mavi, yeşil ve mor tonları serinleten ve huzur veren tonlar olarak bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri