Aldatılan kişiler ilk olarak olumsuz tepki verir, ancak kadın ve erkeğin verdiği tepkiler değişkenlik gösterdiğine vurgu yapan Uzman Psikolog Naciye Tokaç, "Erkeğin aldatılmayı zihninde algılama şekli ile kadının algılayışı farklılık gösterir.
Aldatılan kişilerde yaygın olarak öne çıkan iki duygu öfke ve utanç oluyor. Öfke duygusu güvenlerini kıran ve onları hayal kırıklığına uğratan partnere yöneliyor. Bu durum, aldatılan kişilerin partnerlerine düşmanca ve agresif bir şekilde davranmasına sebep oluyor.
Sedat Özkan, aldatma acısınınruhumuzda ve vücudumuzda bıraktığı izlerle ilgili sorularımızı yanıtladı: - Aldatılan insan fiziki olarak acı çeker mi? Aldatılan insan fiziki acı çeker ama bu psikolojik kaynaklı bir acıdır. Bağımlı kişilik yapısındaki insanlar, aldatılmadan daha çok etkilenir.
İlgili 27 soru bulundu
Aldatılma Durumunda Doğru Strateji Nedir? Hayatta en büyük acı bir yakınını kaybetmektir denir. Ruhunuzun bir tarafı bilir ki 15 30 gün sonra bu acı hafifleyecektir.
Aldatan erkeklerin bazıları partnerine karşı öfkeli davranır ve onun her hatasını görmeye başlar, hatalarını yüzüne vurup onu kırmaya çalışabilir. O hata yaptıkça birey kendini daha iyi hisseder. Genelde aldatma sonrasında vicdani rahatsızlık oluşur. Bazı erkekler de kendini mahcup ve suçlu halde gösterebilir.
Eşlerini aldattıktan sonra pişman olan erkeklerin büyük bir çoğunluğu eşlerine karşı yumuşak davranırlar. Eşlerine eskiden olmadığı kadar iltifat ederler. Sık sık ufak hediyeler alırlar. Eşlerine maddi olarak daha fazla destek olmaya çalışırlar.
Bazen kızar aldatır, bazen hırslanır aldatır, bazen başkasını beğenir de aldatır bazen de kendini kanıtlamak için aldatır. Yani karısına sevgi beslediğini söyleyip de aldatan erkek sayısı hiç de az değildir. Bu anlamda sevgi kavramı, aldatmak için bir ölçü olmamaktadır. Olmalıdır ama ne yazık ki olmamaktadır.
Aldatılan kişinin kendini yetersiz hissetmesine, sorunu sadece kendisinde aramasına, suçlu hissetmesine, o kişi tarafından hiçbir zaman sevilmediğini düşünmesine neden olabilmektedir. Yaşanılan tüm bu duyguların üzerine çoğu zaman partnerini kaybetme korkusu da varlığını hissettirebilir.
Eğer aldatan taraf yumuşak ve uyumlu davranışlar sergiliyorsa aldatılan kişi affetmeyi tercih edebiliyor. Fakat aldatan kişinin davranışları katı ve uyumsuz (hata yaptığını reddetme veya sorun yaratan davranışları sürdürme gibi) olarak algılanırsa aldatılan kişi karşı tarafı affetmemeyi seçebiliyor.
Duygusal olarak ise hayal kırıklığı, öfke, güvenin kaybolması, reddedilme, kendine karşı güvensizlik, utanç, kendini suçlama, değersizlik, acı, kıskançlık, nefret, öç alma isteği, şaşkınlık, yetersizlik hissetmektedir.
Aldatıldığını öğrenen kişi huzursuz olur, mutsuz olur, midesinde ağrılar kramplar hisseder. Nedeni ne olursa olsun aldatma kabullenmesi zor bir durumdur. Aldatılan kişi çok kötü bir durumda hissederken kendini aldatan kişi de vicdanını rahatlatmak için bahaneler üretir.
Açıkçası aldatılma travması yaşadıysan, olayın boyutu ne olursa olsun bir terapistten birkaç seanslık bir destek almanı tavsiye ederim. Eğer tamir etme niyetiniz varsa vakit kaybetmeden çift terapisi alın. Özgüven, değersizlik gibi tetiklenen bireysel yaralarla ilgili bireysel terapi de sonrasında alınabilir.
Bu içgüdüsel olarak arzulanan bir durumdur. Bu nedenle hayatında bir başka kadın olan erkeklerinin de tıpkı çapkın erkekler gibi gösterdikleri davranış kalıpları arasında boş boş bakınmalar, göz göze gelmekten kaçınmalar, yerli yersiz tartışmalar ve sürekli yalnız başına dışarı çıkmalar sıralanabilir.
Bilim insanlarına göre “bir kez aldatan kişi, mutlaka yeniden aldatır,” klişesi geçerliliği olan bir söylem değil. Evet, daha önce partnerini aldatan kişilerini yeni bir ihanete yelken açma olasılıkları, aldatamamış kişilere kıyasla 3 kat daha fazla.
Eğer aldatan kişinin aldatma sebebi ilişkiden kaynaklanan bir problemse, aldatan kişi bu boşluğu doldurabilecek yeni bir ilişki arayışında oluyor ve aradığı ilişkiyi bulduktan sonra tekrar aldatma girişiminde bulunmuyor.
Öncelikle aldatan erkeklerin çoğunluğu bahanelerin arkasına sığınmaktadırlar. Sizinle eskisi gibi vakit geçirmek istemeyebilir veya geçirmiş olduğunuz bu vakitten eskisi gibi keyif almadığını gözlemleyebilirsiniz. Size karşı depresif davranışlar sergileyerek onu alttan almanızı isteyebilir.
En Popüler Aldatma Şekli Sanal Aldatma
Yani kafasında oturtamadığı, ortamın uygun olmadığı, karar almak yerine heyecanı yaşamak amaçlıdır. Uzaklık, merak, ilişkisindeki mutsuzluk, hayranlık, heyecan arayışı gibi etmenler duygusal aldatmayı doğurur.
Eşini ya da partnerini aldatanların yüzde 68'i pişmanlık duyarken, yüzde 90'ı aldatılmayı affetmeyeceğini söyledi. Aldatılırsam terk ederim diyenler yüzde 65. Sanal ortamda chat aşkları aldatma sayılır diyenlerin oranı yüzde 70. Aldatılma durumunda eşini ya da partnerini cezalandırmayı düşünenlerin oranı ise yüzde 95.
Her ilişki yüzde 50 aldatma ihtimali içeriyor. 2. Dünya gelinde yapılan çeşitli araştırmaların ortak sonucu erkeklerin yüzde 60'ının, kadınların yüzde 30'unun aldattığını gösteriyor.
Erkekler yeni ve farklı biriyle sırf yeni bir heyecan yaşamak için eşlerini aldatabilirler. Yeni biriyle farklı bir şey denemiş olmaları onlara kendilerini ayrıcalıklı hissettirir. Bunu yaparken de bir anlık zevk ve heyecan için, kendi ilişkilerini ve sahip oldukları değerlerini riske atabilirler.
Aldatmanın gözden kaçan bir nedeni de ruhsal bozukluklar. Özellikle depresyon, erkeklerde aldatma eğilimini tetikliyor! Depresyon, özellikle kadınları ilgilendiren bir sağlık sorunudur ama erkekler de yakalanabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri