Hepa filtreli hava temizleme cihazları bir çok önde gelen sağlık kuruluşları tarafından tavsiye edilmektedir (Amerikan Alerji Astım & İmmünoloji Akademisi, Amerikan Akciğer Derneği, İngiliz Alerji Derneği, vs.).
Hava temizleyiciler aynı zamanda alerji ya da astımdan muzdarip olanlar için de son derece faydalı olabilir. Çünkü alerjilere neden olan genellikle havadaki partiküllerdir. Bu partikülleri ortamdan uzaklaştırmak için bir hava temizleyici cihaz kullanmanız, alerji semptomlarını hafifletmenize de çok yardımcı olacaktır.
Alerji ve astım konusunda başarısını kanıtlayan cihaz, uzun vadede hijyenik temizlikte kullanmanız için tasarlanmıştır. Dyson Big Ball Allergy 2 600W toz torbasız süpürge, temizliği keyifli hale getiren zahmetsiz kullanım özelliği ile günlük yaşamınıza konfor katar.
Bugün hemen hemen her markadan, her bütçeye uygun hava temizleme cihazlarına ulaşabilmemiz mümkün. Hava temizleyiciler bulunulan ortamın havasını birçok bakteri, virüs ve mikroptan arındırdığı için alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar ve hastalıklara karşı açık ve etkili bir koruma sağlıyor.
HEPA bir filtreleme sistemi olup, hava temizleme cihazlarında kullanılır. Havayı toz, virüs, ev tozu, akarlar ve duman partiküllerini filtreleyen bu sistem, havanın daha temiz olmasını sağlar. Böylelikle ortamdaki kötü kokular ve karbondioksit giderilmiş olur.
İlgili 23 soru bulundu
-EPA 11 = 100.000 adet partikülde 5.000 adetini egsozdan çıkartır. -EPA 12 = 100.000 adet partikülde 500 adetini egsozdan çıkartır. -HEPA 13 = 100.000 adet partikülde 50 adetini egsozdan çıkartır. Bu sınıflandırmada görüleceği gibi; HEPA14 filtre, HEPA13 filreye göre 10 kat daha iyi bir temizlik kalitesi sağlar.
HEPA Filtreli Olmasına
Piyasadaki çoğu elektrikli süpürge bu filtrasyon bakımından yeterli düzeydedir. Ancak evinizdeki ahav kalitesinden hassas derecede etkilenebilecek olan astım ve alerji hastaları için havayı daha iyi filtre eden daha yüksek korumalı HEPA filtreler tavsiye edilmektedir.
Dyson hava temizleyiciler alerjenleri hapseder
Tüm Dyson hava temizleyiciler, tamamen yalıtımlı 360° aktif karbon ve HEPA H13 filtrelerini birleştirirler. Alerjenler dahil olmak üzere, gazları ve havadaki partiküllerin %99,95'ini temizlerler.
Alerjiler için hava temizleyiciler HEPA filtreleri ile donatılmıştır. Bu filtreler sadece poleni değil, tozu, küf sporlarını, kepeği ve diğer katıları da yakalayabilir. Bu nedenle, alerji mevsimi sona erdikten sonra bile hava temizleyiciniz daha temiz hava solumanıza yardımcı olabilir.
Havadaki alerjen hacmini hafifletmeleri, zararlı kimyasalları filtreleyerek evdeki havaya karışmalarını engellemeleri, havadaki küflü etmenleri yok etmeleri, astım semptomlarını rahatlatmaları ve hava yollu bulaşan hastalık riskini azaltmaları, hava temizleyicilerin en yaygın yararları arasında yer alır.
Ayrıca, tozları filtreleyen ve alerjenleri havada dolaşmasını engelleyen HEPA filtreli elektrikli süpürgeler tercih edilebilir. Fakir hepa filtreli elektrikli süpürgeler, etkili bir temizlik sağlayarak toz alerjisi olan kişilere rahat bir yaşam sunabilir.
Hava temizleyici, eski havayı tazeleyerek, solunum yolu enfeksiyonlarını, nörolojik sorunları tetikleyebilen veya astım hastalarında semptomları ağırlaştırabilen iç mekan kirleticilerinin neden olduğu sağlık sorunlarının olasılığını azaltır.
Evcil hayvanların deri döküntüleri ve havada asılı kalan alerjik partiküllere karşı hava temizleyici kullanmak en etkili çözümlerden biridir.
Hava temizleyicinizi sürekli açık bırakmanız önerilir. Bu, filtrenin sadece temiz havayı korumak için çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda evinize girebilecek yeni kirleticileri de temizlediği anlamına gelir.
Astım hastalığına hangi hava iyi gelir? Astım hastalarına iyi gelen hava %30-50 arasında nem oranına sahip olan havadır.
Akar alerjisi olan hastaların korunmak için: Yatak örtüsü, nevresim ve çarşafların haftada en az iki kez değiştirilerek 60ºC üzerinde bir sıcaklıkta yıkaması Evde sık sık temizlik yapılması, tercihan temizliği başkasının yapması (kendiniz yapıyorsanız maske kullanmanız.)
Hava temizleme cihazları havadaki virüs ve bakterileri de hapsederek soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıkların bulaşıcılığını azaltır. Hava nemlendiricilerin böyle bir fonksiyonu bulunmamakla birlikte hastalık esnasında oluşan burun tıkanıklığı gibi semptomların daha hafif atlatılmasına yardımcı olur.
Alerjiden en çok etkilenen organlar, burun, gözler, akciğerler ve deridir. Mevsimsel alerjiler genellikle burunda kaşıntı, sık hapşırma, gözlerde kızarıklık (konjonktivit), kaşıntı ve şişme ile kendini gösterir.
Bir hava temizleyici havadaki kirleticileri evden uzaklaştırmaya çalışırken, bir nemlendirici havaya nem eklemeye çalışır. Bu nedenle, birlikte kullanılabilirler.
Hava temizleyicilerin çok ufak partikülleri bile temizleyebilme özelliği sayesinde mantar enfeksiyonlarını engellemesi mümkün. Alerjenler sadece solunum rahatsızlıklarına sebep olmaz aynı zamanda cildinize de zarar verir. Alerjenlerden arındırılmış temiz ve taze havalı ortamlarda ciltteki tahriş sorununuz da azalır.
Negatif iyon filtreli bu hava temizleyici, havayı dezenfekte etmek için gelişmiş iyon hava hareket teknolojisi kullanır. Hastalıklara neden olabilecek mikropları, virüsleri, bakterileri ve diğer mikroorganizmaları etkili bir şekilde yok eder.
Hava nemlendiriciler havaya kaybettiği nemi sağlar. Su buharı ürettikleri için hava nemlendiriciler nazal dokularınızın yardımına koşar, burnunuzdaki kuruyan mukusu ıslatır ve burun tıkanıklığını rahatlatır..
Dyson filtreleme sistemleri, Dyson makinelerini tasarlayıp yapan mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Yüzlerce kez katlanmış borosilikat mikrofiberden üretilen yalıtımlı HEPA filtre, ultra ince partiküllerin %99,95'ini yakalarken, aktif karbon filtre gazları ve kokuları temizler.
HEPA ile filtrelenmiş havayı dışarı verir. Ömür boyu kullanılabilir filtre, 0,1 mikron kadar küçük partikülleri %99,97 oranında yakalar.
Dyson V12 Detect™ Slim HEPA tüm evde derinlemesine temizlik için tasarlanmıştır. Fluffy OpticTM temizleme başlığı sert zeminlerdeki görünmeyen tozları açığa çıkarır. HEPA filtrasyonuyla alerjenleri hapseder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri