Mevsimsel alerjik rinit (saman nezlesi) sıklıkla polenlere karşı oluşan bir bağışıklık sistemi reaksiyonudur. Kişinin söz konusu mevsimi rahat geçirmesi amacıyla polen mevsimi başlamadan 2 hafta önce ilaç tedavisine başlanması ve mevsim süresince ilaçlarını kullanılması önerilir.
En iyi sonuç için bu ilaçlar alerji şikayetleri ortaya çıkmadan alınmalıdırlar. Antihistaminiklerin ortaya çıkardığı en sıkıcı yan etki "uyku hâli" vermeleridir. Bu durum gece yatmadan önce alındığında iyi olabilse de gündüz sıkıntı yaratabilir.
Mast hücre stabilizatörleri. Mast hücresi stabilizatörleri, bağışıklık sistemindeki alerjik reaksiyonlara katkıda bulunan kimyasalların salınmasını engeller. Bu ilaçlar genellikle güvenlidir, ancak tam etkiyi yaratmak için genellikle birkaç gün kullanılmaları gerekir.
Antihistaminik İlaçlar Neden Uykunuzu Getirir? Uyuşukluk, bazı antihistaminiklerin ana yan etkilerinden biridir. Ve güçlü sakinleştirici yeteneklerinden dolayı, antihistaminikler aynı zamanda birçok uyku yardımcısı ilaçta bulunan ana bileşenlerdir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Önerilen doz günde bir kez bir tablettir. Tableti suyla, besinlerle beraber veya ayrı alınız. Bu ilaç ağız yoluyla kullanılır. Tableti bütün olarak aç ya da tok karnına bir bardak su ile yutunuz.
İlgili 42 soru bulundu
ZYRTEC®'in yiyecek ve içecek ile kullanılması: ZYRTEC®'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ancak mutlak gerekli olduğunda dikkatle kullanılması önerilir.
Sonuç olarak; -Alerji testi öncesinde dikkat edilmesi gerekenler ve kesilmesi gereken ilaçlar vardır. -Açlık veya tokluk testi etkilemez. -Antihistaminikler, soğuk algınlığı ve öksürük şurupları alerji testini etkilediği için en az yedi gün süreyle kesilmelidir.
Hastanın şikayetlerine göre ve ciddiyete göre düzenleme yapılmaktadır. Burun tıkanması için kullanılan dekonjestan ilaçları en fazla kaç gün kullanabilirim ve daha uzun kullanırsam ne olur? Dekonjenstan ilaçlar en fazla 7 gün kullanılır.
Alerjik bir reaksiyon değişen sürelerde sürebilir. Alerjik reaksiyon tipik olarak birkaç saatten birkaç haftaya kadar sürebilir. Alerjeninize uzun süre maruz kaldıysanız, alerjik reaksiyonunuz genellikle daha uzun sürer. Bir alerjik reaksiyonun semptom süresi ayrıca alerjene ve yanıtınızın ciddiyetine de bağlıdır.
Alerjik hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar uygun şekilde kullanıldığında son derece etkilidirler. Bu ilaçlar ile çoğu zaman hastalığın kontrolü sorunsuz olarak sağlanmaktadır. Alerjik hastalıklar kronik olduğu için ilaçların uzun süreli kullanılması gerekebilir.
Bazı hastalar ilaç kullanmadan, sadece alerjen maddelerden uzak durarak da hayatlarını geçirebilirler. Bunun yanı sıra ilaç tedavisinin ek ya da tek başına uygulanabilecek hafifletici, doğal tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
Topikal steroidler kaşıntı önleyici krem için en iyi seçimdir. Çeşitli güç ve formüllerde bulunurlar ve reçetesiz olarak hidrokortizon krem olarak da satın alınabilir. Genel olarak, merhemler ve kremler en güçlü topikal steroidler iken, jeller ve spreyler en zayıfıdır.
Alerjiler Ömür boyu sürer mi? Uygun şekilde tedavi edilmeyen alerjik hastalıklar kronikleşebilir ve tedavisi daha güç hale gelebilir. Çünkü alerjinin etkilediği doku yeniden ve farklı bir şekilde yapılanmaya gider. Bunun sonucunda astım, kronik bronşit, kronik ürtiker, sinüzit gibi hastalıklar görülebilir.
Genel olarak alerjik reaksiyon sırasında açığa çıkan kimyasal maddelerin etkileri engellenmeye çalışılır. Bu reaksiyon sırasında açığa çıkan histamin adı verilen maddenin etkileri antihistaminik ilaçlar ile, lökotrienlerin etkileri ise lökotrien reseptör antagonisti ilaçlar ile engellenmeye çalışılır.
AERIUS D-12, nazal konjesyonun eşlik ettiği mevsimsel alerjik rinitin semptomatik tedavisinde endikedir. Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi: Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki ergenler: Önerilen AERIUS D-12 dozu günde iki kez bir tablettir.
Alerji belirtileri kişiden kişiye farklılık gösterir. Alerjinin şiddeti de belirtiler üzerinde etkilidir. Kaşıntı, burun tıkanıklığı, sık hapşırma, kronik öksürük, nefes darlığı veya hırıltı, vücutta döküntü veya şişlik belirtiler arasında sayılabilir.
Dr. Şahiner, "Alerjik hastalıkların doğal seyrini etkileyen ve alerjik hastalıkları tam anlamıyla ortadan kaldıran tek yöntem, alerji aşı tedavisidir." dedi.
İlaç, yemekten önce kullanılması gerekiyorsa 1 saat önce verilmeli. Yemeğe yakın bir zamanda içirilmesi durumunda beklenilen netice görülmüyor. Hatta bazıları bulantı ve kusmaya dahi sebep oluyor. Eğer ilaç tok karnına ise yemekten 1 saat sonra alınmalı.
Ağız yoluyla ilaç alındığında, mide ve bağırsaklardan emilimi nedeniyle etkisi 30 ila 90 dakikada ortaya çıkar.
Gereğinden fazla ilaç tüketilmesi bağırsak sisteminin işleyişini bozarak uzun süren kronik ishal problemi yaşanmasına neden olur. Çoğunlukla kimyasal içerikler ile geliştirilen ilaçların fazla miktarda kullanıldığında vücuttan atılması zorlaşır ve böbrek metabolizması üzerinde olumsuz etkiler meydana gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri