Bunda da en etkili yöntem antibakteriyel bakımından zengin olan tuz ve sirkedir. Soğuk suyla yapacağınız bu arışımla vücuttaki kir kana karışmadan ayak tabanından atılır. Sıcak bir duştan sonra bir kovanın içine bir su bardağı kadar epsom tuzu ve beyaz sirke koyun. Ayaklarınızı su da 10 dakika bekletin.
Tuzlu su ayakTakı beri beri hastalığını iyileştirir. çok yaygın bir mantar enfeksiyöz cilt hastalığıdır. ve tuzlu su ile ayak egzamasını tedavi etmesini sağlar. daha fazla B1 vitamini kullanırsa iyileştirilebilir.
Tuz, cildinizdeki nemi azaltır. Bu sayede bakterilerin yaşayamayacağı bir ortam oluşur. Ayaklarınızı her gün 20 dakika kadar 2 hafta süreyle tuzlu suda bekletirseniz ayak kokusundan kurtulabilirsiniz.
Ayak bakım tuzu, ayaklarda oluşan ölü deriler dışında meydana gelebilecek olan nasır, mantar gibi ayaklarda kaşıntı ve kötü kokuya sebebiyet veren sorunları gidermek içinde oldukça kullanışlı bir bakım ürünü olarak kullanıcılarını karşılıyor. En önemli özelliği ise bu ürünün tamamen doğal ve yan etkisiz olmasıdır.
Tuzdan 2-3 yemek kaşığı alın ve ılık su banyosuna koyun. 10 ila 15 dakika boyunca ayaklarınızı karışıma batırın. Tuz cildi kurutabilir, bu nedenle bu işlemden sonra ayakları nemlendirmek önemlidir. Ölü cildi ayaklarınızdan çıkarmak istiyorsanız, kabartma tozu içeren ılık bir banyo en iyi çözüm olabilir.
İlgili 15 soru bulundu
Ayaklarımız vücudumuzun en çok yorulan ve strese maruz kalan kısmıdır. Ayak tabanlarımızda,vücudumuzu etkileyen çok sayıda sinir uçları bulunuyor. Bu bağlamda, ayaklarınız için buzlu su banyosu tüm sorunlarınızla mücadele edebilir.
Suyun içerisine 1 çorba kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karbonat eklemenizi öneririz. Ayaklarınızı suyun içerisinde tutmanız gereken süre yarım saat ve 25 dakika arasında değişebilir. Su ılındığında ayaklarınızı sudan çekip tekrar sıcak su ilave etmeniz gerekiyor.
Ayaklar İçin Su ve Karbonat
Yoğun bir günün akşamında evine döndüğünde ayaklarını rahatlatıcı bir banyo ile rahatlatmak hiç de uğraştırıcı değil. Tek yapman gereken geniş bir kovanın içerisine sıcak su doldurmak ve suya 3 ya da 4 yemek kaşığı karbonat ilave etmek.
Yapılması basit ve uygulanması çok kolay. Yakmayacak derecedeki sıcak suyun içerisinde ayaklarımızı 20-40 dk kadar tutmak gerekiyor. Bu suyun soğumaması için devamlı sıcak su ile takviye yapılması lazım. Sıcak suyun içinde ayaklarımızı bekletirken biraz da terlememiz gerekiyor.
Ayak detoksunda tercih edilen epsom tuzu ayak ağrılarını dindirmek için bir seçenek olabilir. Bu amaçla bir su dolu leğen veya geniş kap içine 3 kaşık epsom tuzu dökün ve ayaklarınızı yaklaşık 20 dakika bu suyun içinde bekletin.
Tuz içerisindeki sülfat ile kasların rahatlamasını sağlar. Yarım kova suya bir fincan tuz ekleyin ve iyice karıştırın, ayaklarınızı bu su içerisinde 15 dakika bekletin. Yorgun ve şiş ayaklar için en iyi çözüm tuzlu sudur.
Ancak haftada 3 defa yapacağınız bu uygulama sayesinde dolaşım sistemini hareketlendirerek hastalıklara önlenebilir. Bunda da en etkili yöntem antibakteriyel bakımından zengin olan tuz ve sirkedir. Soğuk suyla yapacağınız bu arışımla vücuttaki kir kana karışmadan ayak tabanından atılır.
Ayak detoksu için kendimize ayaklarımızı yakmayacak öncelikle sıcak su hazırlayalım. Bu suyun içine etkisini artırmak için bir çorba kaşığı tuz, kaya tuzu ya da banyo tuzu ilave edebilirsiniz. Burada dikkat etmemiz gereken şey, bu 30 dakika süresince suyun soğumaması gerek.
Gerekli durumlarda ağrı kesici ilaçlar veya merhemler reçete edilebilmektedir. Ayak yorgunluğu için evde uygulanabilecek en iyi yöntem ayakları ılık suda bir süre bekletmek olacaktır. Çok sıcak veya çok soğuk su tercih edilmemelidir.
Sadece 20 dakika gibi kısa bir süre bile tuzlu suyun bu etkisini göstermesi için oldukça yeterlidir. Stresi azaltmaya, kasları ve sinirleri rahatlatmaya yardım eden tuzlu su, kan şekeri seviyesini de dengeleyebilir. Özellikle eklemlerde görülen ağrıları da azalabilir.
1 GRAM TUZ 200 ML SIVI BİRİKMESİNE NEDEN OLUR
Her iki bacakta oluşan ödem uzun süre ayakta kalmaya bağlı olabilir. Bunda fazla tuz tüketimi çok önemli, fazladan alınan 1 gr tuz vücutta 200 ml sıvı birikmesine yol açabilir.
Özellikle sıcak su ile banyo yapıldığında ve uzun müddet banyoda kalındığında kanın ayaklarda, bacaklarda çoğalması ve beyne giden kanın azalması söz konusu olabilir. Böyle bir durumda ayaklara soğuk su dökmek, kanın beyne daha fazla gitmesine neden olacaktır.
Karbonat gün içinde kir, koku ve bakterilerin hapsolduğu ayakların bakımını sağlarken aynı zaman da ölü derileri atarak kolay yoldan pedikür yapmanıza yardımcı olur.
Ilık ve Tuzlu Suda Dinlendirme: Özellikle uzun sürelerde ayakta kalan kişiler akşamları eve döndüğünde ayaklarını ılık suda on dakika boyunca bekletebilir. Şiddetli ağrılarda ise suya tuz ilave edilebilir. Bu ayakların ağrılarını azalttığı gibi şişkinliği de alır.
Limonun ayak altına sürülmesi sanıldığı gibi ayaklarla ilgili bir probleme değil, gribal enfeksiyonlara ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara iyi gelmektedir. Limonu ikiye bölerek kaya tuzu veya deniz tuzu üstüne sürülerek ayakların özellikle topuk bölgesine sürülmesi grip gibi hastalıklara iyi geldiği deneyimlenmiştir.
Bir bardak deniz tuzu ve karbonatı su dolu bir leğenin içerisinde iyice eritin. Suyun ayağınızı sokabileceğiniz sıcaklıkta olmasına özen gösterin. Karbonat ve deniz tuzunu suda erittikten sonra ayaklarınızı bu suyun içerisinde 45 dk bekletin. Her gün bu karışım ile ayak detoksu yapabilirsiniz.
Sirkedeki asit, ayakların nemlenmesine yardımcı olur. Sirkeli ayak banyosu, ayaklarınızın daha rahat ve esnek olmasına yardımcı olur. Mantar enfeksiyonlarını azaltır.
Ayak çukuru veya ayak altında ki ağrı için uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ise ayakaltı ağrısına iyi gelir: Ayağı dinlendirmek. 2-3 saat aralıklarla ayak altına 20 dakika süre ile buz kompresi uygulamak. Alçak topuklu, yumuşak tabanlı ayakkabılar kullanmak.
Ayak banyosu
Yorgun ayakları rahatlatmanın en iyi ve basit yollarından biri ayak banyosudur. Ayaklarınızı 5 ila 10 dakika boyunca ılık su dolu bir kapta dinlendirin. Sakinleştirici bir etki için suya tuz ekleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri