1-2 çay kaşığı bal yemek, zencefil, zerdeçal, ıhlamur, et suyu gibi sıcak sıvılar tüketmek ve bol bol su içmek başta olmak üzere sıvı tüketimini artırmak, tuzlu su ile boğaz gargarası yapmak ve boğaz pastilleri emmek boğazı nemli tutar, tahrişi azaltır ve öksürük dürtüsünü ortadan kaldırarak öksürüğe iyi gelir.
Hastaların genel olarak bol sıvı tüketmeleri önerilir. Limonlu-ballı ılık suyun ayrıca boğazı rahatlatıcı etkisi vardır. Ananasta bulunan bir maddenin de öksürüğe iyi geldiği iddia edilmektedir. Nane çayı içmek ve buharını teneffüs etmek üst solunum yollarını rahatlatabilir.
Çocuk astımı yada diğer adıyla alerjik bronşit tekrarlayan öksürük, hırıltı, hışıltı ve nefes almada zorluk şikayetleri ile seyreder. Genellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı ataklar gelişir.
“Artık Buhar Tedavisi Fayda Etmiyor Hatta Daha Da Artırıyor”
Çocuğun astım, alerjik bronşit ya da reaktif hava yolu hastalığına Reflü eklenmiştir.
Alerjik öksürük ne kadar sürer? Alerjiye bağlı öksürük kişinin maruz kaldığı alerjen maddesine bağlı olarak farklı sürelerde devam edebilir. Genellikle 2-3 haftadan fazla süren öksürükler alerjik olarak kabul edilir.
İlgili 15 soru bulundu
İlk olarak, bol miktarda su içmek, boğazı nemlendirerek öksürüğü hafifletebilir. Sıcak bitki çayları veya ılık tuzlu su gargara yapmak da boğaz tahrişini azaltabilir. Bal, öksürüğü hafifletmek için doğal bir seçenek olabilir. Ayrıca, öksürük şurupları veya ilaçları doktor tavsiyesi üzerine kullanabilirsiniz.
Öksürük varyantlı astım için doktor önerisi ile albuterol (Proventil, Ventolin) gibi bir bronkodilatör sprey kullanılabilir.
Nebulizatör genellikle astım, bronşit, RSV Virüsü ve başka tür solunum yolu hastalıklarının tedavisinde kullanılan bir cihazdır. Bebeklerde nebulizatör kullanımı ise daha çok öksürük ve solunum zorluğu gibi durumların giderilmesi amacıyla kullanılır.
Alerjik öksürük nasıl olur?; Öksürük alerjik hastalıklardan alerjik rinit (saman nezlesi , bahar alerjisi, polen alerjisi) ve alerjik astımda ortaya çıkar. Alerjik rinitte geniz akıntısı öksürüğe neden olurken, astımda ise hava yollarında biriken şeffaf balgam neden olur.
Alerjik bronşit, bir alerjenin veya alerjiniz olan bir şeyin neden olduğu bronşların iltihaplanmasını içerir. Polen, toz ve küf gibi hava yolu irritanları belirtileri tetikleyebilir. Sigara içmek, alerjik bronşite neden olan en büyük faktörlerden biridir.
Alerjik bronşit belirtileri: Öksürük, hırıltılı öksürük, balgam, yorgunluk, nefes darlığı, göğüs sıkışması ve alerji belrtileri.
' Alerji öksürüğünde mümkün olan en kısa sürede alerjen maddeyi bulup uzaklaştırmak gerektiğinin altını çizen Özcan, 'Alerji öksürüğünde kullanılabilen bitkilerden bazıları ise ısırgan otu, papatya, civanperçemi ve nanedir. Vücudun alerjenlere karşı direncini artıran bitkiler de vardır. Örneğin su keteni kökü.
Alerjik öksürükler sıklıkla kuru öksürük şeklindedir. Eşlik eden balgam çıkarma durumu varsa mutlaka bir çocuk hekimi tarafından enfeksiyon kaynaklı bir öksürük olup olmadığı değerlendirilmelidir. Bazen burun tıkanıklığı ve burun akıntısı alerjik öksürük ataklarına eşlik edebilir.
Nebulizer cihazının hava filtresini kullanım talimatının önerdiği süre- lerde değiştirin. ÇOCUKLARDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KONULAR Nebül ilaç ile birlikte, ilaç haznesine 2-3 cc serum fizyolojik ekleyin. Nebül ilaç uygulamasını yemeklerden önce yapın.
VENTOLIN'i günün herhangi bir saatinde, aç ya da tok karına kullanabilirsiniz.
Soğuk Buhar Makineleri
Soğuk buhar makineleri, bebeğin rahatlamasına yardımcı olabilir ve öksürüğü azaltabilir.
Nebulizatör İçine Ne Konur? Nebulizatör ilaçları nebulizatör haznesine konularak işlem yapılır. 2-3 cc ilave serum fizyolojik konulması ilaçtan yararlanmayı artırmaktadır. Bu makineler ilaç alımı için kullanılabileceği gibi, nefesi yumuşatmak için su yada tuzlu su ile de çalıştırılmaktadır.
Ventolin günün herhangi bir saatinde, aç ya da tok kullanılabilir. Uygulama yolu ve metodu: VENTOLİN hekim gözetimi altında nebülizör adı verilen cihaz ile kullanılmak içindir. VENTOLİN seyreltilmeden kullanılır ancak uzun sürede (10 dakikadan uzun) verilmesi gerekli ise serum fizyolojik ile seyreltilir.
BRONŞİOLİT Tedavi ve Hasta sıkışıksa sırayla yapılacaklar
ve yeterli hidrasyon önemlidir. 3. Salbutamol: VENTOLİN® NEBUL (2,5 mg = 2 cc) Doz: 0,15 mg/kg/doz, (min: 2,5mg) 6x1 kere bire bir sulandırılarak maskeyle verilir. Şiddetli vakalarda 20 dk arayla 3-4 doz da yapılabilir.
Öksürüğe karşı, yetişkinlerde olduğu gibi 6 aydan büyük çocuklarınızda da ılık vermek şartıyla doktor önerisiyle ıhlamur suyu kullanabilirsiniz. Günde bir ya da iki kez çeyrek çay fincanı kadar içireceğiniz ıhlamur çayı çocuğunuzun boğazının rahatlamasına katkıda bulunacaktır.
Bal, boğaz tahrişi ve kuru öksürük için oldukça etkilidir. Alerji kaynaklı kuru öksürük için de bal tüketebilir ya da sıcak çayınızın içine bal ekleyebilirsiniz. Çocuklarda alerjik öksürük görüldüğünde de yine bu yöntem kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri