Alet İşler, El Övünür Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir kimse ne kadar usta olursa olsun gerekli araçları olmadan kusursuz iş yapamaz.
İnsan ne kadar usta olsa da, gerekli araçlar olmadıkça kusursuz iş yapamaz.
"Alet işler, el övünür " Atasözünün Anlamı: Bir işi gerçekleştiren araçlar olsa bile, gerçekte onları kullanan kişi başarıyı elde eder.
Alet işler el övünür atasözünün anlamı Türk Dil Kurumunda açıklayıcı bir şekilde tanımlanmıştır. Bu açıklama şu şekildedir: "İnsan ne iş yaparsa yapsın, ne kadar usta olursa olsun, o iş için gerekli araç-gereç olmadan başarı elde edemez.
Atasözleri kısa ve özlüdür. Az sözcükle çok şey anlatır : Dikensiz gül olmaz Alet işler el övünür Taşıma su ile değirmen dönmez gibi. Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar gibi. Her atasözü bir genel kural, bir düstur niteliğindedir.
İlgili 32 soru bulundu
[1] "Kişi hayatında bilerek ve isteyerek kimseye kötülük yapmamalıdır.Böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde,günün birinde benzer olumsuzlukları yaşaması muhtemeldir" anlamında bir söz.
"Allah dağına göre kar verir " Atasözünün Anlamı: Allah, herkese taşıyabileceği yükü verir; kimseye taşıyamayacağı bir yük yüklemez.
Dereyi (Çayı, Irmağı) Geçerken At Değiştirilmez Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir yöntemden başka bir yönteme geçiş tehlikeli bir durum veya zamanda yapılmamalıdır.
Aman Diyene Kılıç Kalkmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Karşıdaki kişinin gücünün takdir edilip, karşıdaki kişinin kendisinin güçsüz olduğunu anlamasıyla teslim olmuş olmasıyla; güçlü olan kişinin güçsüz kişiye karşı bir kötülük göstermesi insanlığa sığmayan, mertliğe sığmayan bir harekettir.
Bir şey yapmak isteyen yolunu bulur bir şey yapmak istemeyen nedenini bulur. Demiri kızgınken döv. Dünya savaşla başladı savaşla bitecek.
[1] İnsanoğlu zengin iken yoksul düşebilir; sağlık içideyken hastalanabilir; yüksek bir iş başındaiken düşebilir... Bunların tersi de olabilir. Gücünü, yüceliğini yitirmeyen tek varlık, Allah'tır.
"Kalem kılıçtan keskindir." Atasözü Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, yazılı ve sözlü sözlerin, fiziksel güçten ve savaştan daha etkili ve güçlü olabileceğini belirtir. Düşüncelerin, fikirlerin ve bilginin paylaşımı, fiziksel mücadeleden daha kalıcı ve geniş çapta bir etki yaratabilir.
[1] Kusursuz kişi bulunmaz. Bundan dolayıdır ki dost olmak için kusursuz birini arayan kimse, aradığını bulamaz ve dostsuz kalır.
Sütten Ağzı Yanan Yoğurdu (Ayranı) Üfleyerek Yer (İçer) Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir olaydan gerekli dersi alan, sonra uyanık davranır.
Cevap: birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez.
Su uyur, düşman uyumaz Atasözünün Anlamı: Tehlikenin her zaman hazır olduğunu ve bir kişinin ya da topluluğun daima tetikte olması gerektiğini belirtir. Düşmanın ya da tehlikenin her an harekete geçebileceğine dikkat çeker.
Bu atasözü, zor ve çaresiz bir durumda olan bir kişinin, normale göre riskli veya tehlikeli olabilecek bir seçeneği bile kabul edebileceğini ifade eder. Zor zamanlarda insanların bazen sıradışı ve beklenmedik çözümlere başvurabileceğini belirtir.
"Evdeki hesap çarşıya uymaz" Bu atasözü, planlarımızın ve hesaplarımızın her zaman istediğimiz gibi sonuçlanmayabileceğini, gerçek dünyada karşılaşabileceğimiz beklenmedik durumlar ve sorunlar olduğunu ifade eder.
İnsan ne kadar bilgili olursa olsun, her şeyi aklında tutamaz, birçoklarını unutur.
“Gelirine, maddi durumuna göre hareket et. Harcamalarını gelirine göre ayarla” anlamında kullanılıyormuş. “Ayağını yorganına göre uzat.” atasözüyle “Kendi yağıyla kavrulmak” deyimi bu anlamı ifade ederler.
Hiçbir insan kusursuz. Değildir. İnsanları oldukları gibi kabul etmek gerekir. Çünkü herkesin farklı da olsa bir kusuru mutlaka vardır.
Atasözü [1] Alışverişte her iki taraf da kendi çıkarını düşüneceğinden dolayı iki dost arasındaki alışveriş dostluğu bozabilir.
Arkadaşını Söyle, Kim Olduğunu Söyleyeyim Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: kişi kendisine uygun kimselerle arkadaşlık kuracağı için arkadaşını tanıdığımızda o kişinin de kimliğini öğrenmiş oluruz.
Sabır acıdır, meyvesi tatlıdır [1] Sabırlı olmak zordur ama sonucu tatlıdır. [2] Azim ile çıkılan yolda sabır zor olsa bile sınanışın her sonunda güzel şeyler olmaktadır.
"Balık baştan kokar" Atasözünün Anlamı: Bir oluşum, organizasyon veya toplulukta sorun varsa, bu sorunun liderlikten veya yönetimden kaynaklandığını ifade eden bir atasözüdür. Sorunların çözümü için liderliğin veya yönetimin düzeltilmesi gerektiğini belirtir. Seminerler ve Konferanslara Ulaşmak İçin Tıklayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri