T-shirt, kot ve kumaş boyama kalemi, tekstil ürünlerini renklendirmek için kullanılan bir boya kalemidir. Bu kalemler, tekstil yüzeyine doğrudan uygulanabilir ve suya dayanıklıdır. T-shirt, kot ve kumaş boyama kalemi, çeşitli amaçlar için kullanılabilir.
Beyaz kumaş kalemi birçok insan tarafından bilinen ve kumaş üzerine yazma ya da çizme işlemlerinde kullanılan bir araçtır. Genellikle tekstil ürünlerini etiketlemek, tasarımlarını işaretlemek ya da boya yapmak için kullanılır.
Kumaş boyası ile tişört boyama oldukça yaygın olan uygulamalar arasında yer almaktadır. Kıyafetlerin belirli bir bölümünü boyanması için veya tamamının boyanması için kumaş boya seti kullanılabilmektedir. Toz kumaş boyası çeşitlerinden farklı olarak sprey kumaş boyası çeşitleri de bulunmaktadır.
Keçeli Kalemlerin yıkanabilir özelliği sayesinde t-shirt defalarca boyanabilmektedir.
Boyamayı Kolaylaştıran Mandala Kalemi Modelleri
Mandala dot kalemi olarak da bilinen cam ya da şeffaf ürünler sayesinde noktalar şeklinde zemine boya aktarılabilir.
İlgili 35 soru bulundu
Artline Shirt Marker, tişört, kot pantolon ve her türlü pamuklu kumaş üzerinde boyama yapmak ve desen çizmek için özel olarak geliştirilmiş kalem serisidir. Yazı genişliği 2.0 mm'dir. Uygulama yaparken boyanın kumaşın alt katmanlarına bulaşmasını önlemek için boyanılacak alanın altına kağıt yerleştirilmesi önerilir.
Edding T-Shirt Kalemi 4'lü set ürününü, Migros Sanal Market'in Keçeli Boya reyonundan satın alabilir, tek tıkla online sipariş verebilir, ödemeyi online olarak ya da kapıda kredi kartıyla gerçekleştirerek siparişinizi aynı gün içinde teslim alabilirsiniz.
Giysideki keçeli kalem lekesini temizlemenin en kolay yolu, bulaşık makinesi parlatıcısını lekeli bölgeye sürün. Biraz bekletip ılık su ile temizlerseniz lekenin gittiğini göreceksiniz.
Kıyafetlerden keçeli kalem lekesi çıkarma yöntemleri:
İlk yöntem olarak lekenin bulunduğu yerin arkasına pamuk koyun ve lekeli tarafa yavaş yavaş kolonya dökün. Bir süre sonra kolonya alttaki pamuğa geçecektir. Ardından ovalamadan çamaşır deterjanı ile bölgeyi temizleyip kıyafet yıkayabilirsiniz.
Kıyafetinizdeki keçeli kalem lekesini çıkarmak için bulaşık makinesi parlatıcısından yardım alabilirsiniz. Bir miktar bulaşık parlatıcısını keçeli kalem lekesinin bulunduğu bölgeye dökmeli ve ardından bir süre bekletmelisiniz. Ardından ılık su ile arındırarak keçeli kalem lekesinin çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Evde kumaş boyası bulunmayanlar akrilik boya ile boyama yapabilir. Özellikle koyu renk yüzeyler üzerinde akrilik boya kumaş boyasına göre daha canlı renkler verir.
Akrilik Boya Çıkarma Yöntemleri
Lekenin üzerini soğuk su altında hafifçe çalkalayarak veya bir bezle silerek temizleyin. Sonra hafif bir sabun çözeltisi ile nazikçe ovalayarak lekeyi çıkarın. Kurumuş akrilik boya lekesini çıkarmak için alkol veya ince tiner kullanabilirsiniz.
Vücuda bulaşan akrilik boya kurumadan yıkanınca kolaylıkla çıkar. Bu özelliği sayesinde özellikle çocukların bu boyayla daha kolay ve güvenli bir şekilde oynamalarına olanak sağlar.
Edding 4500 Tekstil Kalemi (Kumaş Boyama Kalemi)
Hemen Hemen Her Tip Kumaş Üzerinde Silinmeyecek Şekilde Yazı Yazmak, Resim Çizmek Ve Boyama Yapmak İçin Geliştirilmiş Kalemlerdir. Uygulama Yapıldıktan Sonra Ütü İle Sabitlenir.
Cam, plastik ve tahta gibi yüzeylere kalıcı ve kolay silinmeyen yazılar yazabilmek için asetat kalemleri kullanmak gerekir. Bu farklı yüzey çeşitleri arasına CD ve DVD yüzeyleri de eklenebilir. Asetat kalemlerini CD ve DVD kalemi olarak da kullanabilirsiniz.
edding 750 hobi sanat kalemi - ışıltılı dekorasyonlar için
Mürekkep çok az koku yayar ve kuruduktan sonra suya, aşınmaya, ışığa ve ısıya dayanıklıdır. edding 750 tam örtücü boya markörü cam, metal veya plastik gibi pürüzsüz yüzeylerde pırıltılı, lake benzeri tasarımlar ve süslemeler için bir numaralı çözümdür.
Kıyafete bulaşan tükenmez kalem lekesini çıkarmak için lekeli bölgeye limon suyu ve beyaz sirke damlatın ve güzelce çitileyin. Ardından da kıyafetini çamaşır makinesine atın.
Deterjanı bir su içerisine koyunuz. Sonrasında ise deterjanlı suyu temiz, beyaz renkli bir bez ile ıslatınız. Ardından temiz deterjanlı bez ile leke olan alana bastırınız. Lekeyi ovalayarak çıkarmayınız.
Oje çıkarıcı yani aseton, güçlü bir leke çıkarıcıdır ve birçok kumaştaki kalıcı mürekkep lekelerini hızla parçalayabilir. Bir pamuğu asetona batırın ve fazlalığı sıkın. asetonu doğrudan lekenin üzerine sürün ve gerektiğinde pamuğu değiştirin.
Tükenmez kalem lekesini çıkarmanın etkili yollarından biri alkol ve alkollü ıslak mendil oluyor. Bir miktar izopropil alkol veya ıslak mendil alın ve lekenin üzerine uygulayabilirsiniz. Daha sonra temiz bir bezle veya kağıt havluyla nazikçe silebilirsiniz. Bu sayede lekenin büyük bir kısmı çıkacak.
İspirtolu kalem renkli kalem türünden bir tanesidir.Yani bizim kullandığımız kallemler gibidir. Ama ispirtolu kallemler renkli kalem olarakta diyebiliriz.Bu kallemler fosforlu kalem gibi,ve diğer renkli kalemler gibi bir kalem türüdür.
Keçeli kalemin leke bıraktığı alana direkt olarak aseton veya saf alkol ile müdahale edebilirsiniz. Bir pamuk yardımı ile hafifçe ovarak, lekenin üzerine bastırabilirsiniz. Ancak sert bir baskının yapılmaması gerekmektedir. Sert baskılar lekelerin kalıcı olarak kalmasına neden olabilir.
Edding Tahta Kalemi Sıkça Sorulan Sorular
%16 indirimle Edding 360 Beyaz Tahta Kalemi Siyah 31TL'ye, %55 indirimle Edding 260 Yeşil 10'lu Tahta Kalemi 106TL'ye, %21 indirimle Edding 360 Beyaz Tahta Kalemi Mor 35TL'ye sahip olabilirsiniz.
Tüm yıkama çeşitlerine dayanıklıdır ve kesinlikle çıkmaz. Ayrıca top başı kalemi olarak da kullanılmaktadır. +150 dereceye kadar yanmama özelliği vardır.
Kullanımdan sonra, kalıcı olmayan sonuçlar ıslak bir bezle kolayca silinebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri