Alfa beyin dalgaları, frekans spektrumunda 8-12 Hertz arasında olan bir türdür. Bu dalgalar genellikle zihinsel rahatlama, gevşeme ve gözlerin kapalı olduğu dinlenme durumunda ortaya çıkar. Örneğin gözlerimizi kapatıp biraz gevşediğimizde beynimiz Alfa frekansına geçer.
Alpha dalgaları rahat, farkındalığı yüksek, çabuk kavrayan bir alandır. Uykudan yeni kalktığımız ve ya uykuya geçiş anıdır. Olumlamalarımızı, bilinçaltı kodlamalarını bu frekans aralığında yapmak her zaman çok daha etkilidir. Bu seviyede kişiler daha huzurlu ve dingindirler.
Alfa, sınıfta veya işte öğretilen bilgiyi öğrenme ve kullanma anlamında beynin en önemli frekanslarından biridir. Gözlerinizi kapatarak veya derin nefes alarak alfa seviyesini arttırabilirsiniz; Hızlı nefesler alıp vererek düşürebilirsiniz.
Kan damarlarındaki düz kasların gevşemesiyle ve kalpteki alfa reseptörlere bazı kimyasalların bağlanmasını bloke ederek kalbin iş yükünü azaltan ilaçlardır.
ALPHA Beyin Dalgaları
Dinginlik, içsel odak ve hafif meditasyon dalgalarıdır. Zihin rahat ve sakindir ancak bilinç de berrak bir şekilde açıktır. Hayal gücünü, hafızayı, derin öğrenmeyi ve konsantrasyonu destekler. Bilinçaltı ile ilişki kurabilmenin kapısıdır ve bilinçli bir farkındalık için en önemli temel adımdır.
İlgili 27 soru bulundu
Alfa beyin dalgaları, frekans spektrumunda 8-12 Hertz arasında olan bir türdür. Bu dalgalar genellikle zihinsel rahatlama, gevşeme ve gözlerin kapalı olduğu dinlenme durumunda ortaya çıkar. Örneğin gözlerimizi kapatıp biraz gevşediğimizde beynimiz Alfa frekansına geçer. (Alfa beyin dalgası, “Hafif Hipnoz” halidir).
Alfa modu, beynin dışarıdan gelen bilgileri en hızlı şekilde almaya açık olduğu moddur.
Derin Uyku Evresi
Uykunun en derin olduğu üçüncü ve dördüncü evreyi kapsayan uyku evresidir. Bu evre gece uykusunun üçte birlik kısmını oluşturmaktadır. Derin uyku, delta uykusu olarak da adlandırılmaktadır.
Frekanslarına göre ayrılmış dört dalga vardır: delta, teta, alfa, beta. 3 veya daha az frekanslı dalgalar delta, 4-7 arası frekansa sahip dalgalar teta, 8-12arası frekansa sahip dalgalar alfa ve 13 üzeri frekansa sahip dalgalar beta olarak adlandırılır.
Işık uyarı (fotik stimülasyon): 1 saniyede 1 ila 30 kez tekrarlaması flaş uyarısı ile yapılır. Bu sayede beyin dalgalarındaki değişimler izlenir. Hızlı ve derin nefes alıp verme; var olan EEG laboratuvarlarında kullanılan bir uygulamadır.
Yüksek frekansa sahip insanlar, kendilerini her zaman enerjik hissetmektedir. Çünkü her zaman pozitif düşünür ve davranırlar. Sahip oldukları bu enerji sayesinde günlük ve iş yaşantılarında her işi halledebilir bir yapıya sahiptirler. Ayrıca diğer kişilere karşı daha sevgi dolu olurlar.
Ağaca sarılmak, toprağa çıplak ayakla basmak. Duş almak ve duşta tuz kullanmak frekansımızı dengeler. Su tüketimi çok önemli. Su da olduğu gibi gıdaları da tüketirken düşük frekanslı düşünce ve duyguları konuşmak yemeğe aktarmak frekansı düşürür.
frekanslar kişinin bireysel frekans alanını oluşturur. (virus, bakteri, parazit, mantar, ağır metal birikimleri, alerjenler vs..) normal frekans düzenimizi bozarlar.
Kimi söylentilere göre kalbin doğal atış frekansıdır 432 hertz. Daha radikal görüşlere göre bu frekans bizi huzura ulaştırır ve çakralarımızı açar. 432 hertz daha huzur verici, daha kapsayıcıdır. Bazı kişiler sadece bu yüzden 432 hertz'lik sinyaller dinleyerek meditasyon yapıyor.
EEG (Elektroensefalograf) beyinde değişik frekanstaki beyin dalgalarını ölçer. Elektrotlar deride spesifik yerlere, beyindeki elektriksel aktiviteyi ölçmek ve kaydetmek için yerleştirilir. Frekans bir saniye içinde bir dalganın kaç defa tekrar ettiğidir.
Bir hiyerarşik toplulukta sosyal canlıların rütbesini belirten etiyolojik isimlerdir. Hüküm süren alfa ya da alfalar ölürse ya da grupta, sürüde lider olarak kabul görülmezler ise beta sık sık baştaki ikinci lider konumundadır.
2.Alfa dalgaları: 8-13 Hz frekansında ritmik dalgalardır. Sağlıklı, uyanık bir yetişkinde kafanın parieto-oksipital bölgesinden kaydedilirler ve normal bir EEG trasesinde en karakteristik bulgudur. Bu dalgalar gözlerin açılmasıyla ve zihni faaliyetle bloke olurlar.
Alfa testi
Alfa, sürümler daha geniş kullanım için onaylanmadan önce sınırlı düzeyde kullanılabilen test sürümüdür. Alfa test sürümündeki odak noktamız, işlevselliği doğrulamak ve sınırlı bir müşteri grubundan geri bildirim toplamaktır.
Gecenin yaklaşık %50-60'ı evre 2 uykudan oluşmakta olup uykunun yüzeyel dönemini oluşturmaktadır Evre 3 çoğunlukla gecenin ilk yarısında daha yoğun olup “derin uyku” dediğimiz dönemdir.
Polifazik uykunun genellikle çocuklarda görülen en yaygın örneği ise, günde 2 ayrı defa uyuma düzeni olan bifazik uykudur.
Uykunun dördüncü aşaması olan REM, değişken beyin dalgaları, hızlı göz hareketleri, kalp atışları ve kas felci ile ilişkilendirilir. Bu uyku aşamasının en önemli özelliği beyin fonksiyonlarının uyanık olunduğu zamandaki kadar fazla olması durumudur.
Beyin dalgalarını 1924 yılında keşfeden Alman psikiyatr Hans Berger'in ardından yapılan laboratuvar testleri sonucunda, beynin alfa (8–12 hz), beta (13–30 hz), teta (4–8 hz) ve delta (0.1–4 hz) dalgaları diye adlandırılan elektriksel etkinliklerde bulunduğu saptandı.
EEG sonuçlarına göre beyin dalgalarında frekans değerleri en düşük olarak delta konumunda beyin refleksi bilinçaltına doğru, frekans değeri en yüksek olarak ölçülebilen gama (27-100 Hz) refleksinde ise beyin bilinç seviyesinde olur. Bazı yayınlarda bu frekans aralığı 30-80 Hertz olarak verilir.
Terminolojik izahlara girmeyip kısaca kullanılan nitelikleri özetleyelim: Alfa: Güçlü, savaşçı ve baskın bir yapıyı temsil eder. Beta: Kendine güveni çok yüksek değildir, başarısız olma kaygısı olur ve alfalarla uyumlanır. Gamma: İçine kapanık, mantıkçı ve soğukkanlıdır, aşık olunca beta olurlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri