Eskiden kullanılmakta olan “algorizma” teriminin yerini bugünkü kullanımda “algoritma” kelimesinin almış bulunması “aritmetik” kelimesi ile kurulan bir ilişkiye bağlı olmalıdır.
Algoritma, belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yol. Matematikte ve bilgisayar biliminde bir işi yapmak için tanımlanan, bir başlangıç durumundan başladığında, açıkça belirlenmiş bir son durumunda sonlanan, sonlu işlemler kümesidir.
Algoritmik düşünme, bir görevi tamamlamak için algoritmaların veya talimat setlerinin kullanılmasıdır.
Algoritma sözcüğü Ebu Abdullah Muhammed bin Musa el Harezmi'nin Latince isminden kaynaklanır.
Algoritma Nedir? Belli bir problemi çözmek veya belirli bir amaca ulaşmak için tasarlanan yoldur. Bir problemin çözümünün basit, net, sıralı biçimde belirtilmiş halidir.
İlgili 31 soru bulundu
ALGORİTMA NEDİR? Bir problemin çözümü ya da bir işin yapılışı için izlenmesi gereken işlem basamaklarıdır. Algoritmalar adımlar şeklinde yazılır ve sözel bir anlatım kullanılır. Algoritmalar “Başla” ile başlar ve “Bitir” ile biter.
Algoritma, bir problemi çözmek için ihtiyaç duyulan sıralı kurallar listesidir. Algoritma kural adımlarının doğru sırada olması gerekmektedir. Sabah kalktığımızda kıyafetlerimizi giymeyi örnek bir algoritma olarak düşünebiliriz.
Bir problemi , bir sorunu çözmek veya bir sonuca ulaşmak için adım adım uygulanan prosedüre algoritma denir.
Bir problemin çözümü için sıralı olarak izlenecek mantıksal yola algoritma adı verilir. Bilgisayarların çok iyi çözdüğü problemler, algoritmik yapıda olanlardır yani adım adım işlemlerden oluşan yapılardır.
Bir sorunu çözebilmek için gerekli olan sıralı ve mantıksal adımların tümüne Algoritma denir.
Bir sorunu çözmek veya belirlenmiş bir amaca ulaşmak için tasarlanan yola, takip edilen işlem basamaklarına algoritma denir.
Bir bilgisayar programı, ayrıntılı bir algoritma örneğidir. Algoritmalar aslında hayatımızın her evresinde yer alıyor. Kek pişirme tarifi, bir matematik problemini çözmek için kullandığımız yöntem ve çamaşır yıkama işlemi de birer algoritma örneği olarak sayılabilir.
Algoritma, bir problemin tespitinden çözümüne kadar yapılması gerekenleri adım adım tanımlamaktır. Yemek yapmak, sabah iş yerine ya da okula gitmek, akşam eve gelmek, tatile çıkmak gibi olayların temelinde yani hayatın temelinde aslında algoritma yatmaktadır. Yani algoritma aslında plan yapmaktır.
Algoritmik düşünme; sonuca ulaşma amacıyla yapılacak her hareketi tek tek planlarken, tüm bunların performansı, getirisi, götürüsü gibi etmenleri de hesaba katarak, en verimli şekilde sonuca ulaşmayı hedefleyen iş planı olarak ifade edilebilir.
Algoritma en temel tanımı ile bir problemin çözümünde izlenecek yol olarak açıklanabilir. Genellikle bilgisayar biliminde ve matematik işlemlerinde tanımlanan, belli bir başlangıcı ve sonu olan çözüm yöntemine verilen addır.
Belirli bir problemi çözmek ve belli bir sonuca ulaşmak için çizilen yola algoritma denir.
Algoritma bir problemi çözmek için izlenmesi gereken yolun adım adım olacak şekilde açık, düzenli ve sıralı şekilde ifade edilmesidir. Algoritmaların en temel özellikleri bir başlangıç noktasından başlayarak bitiş noktasına doğru adım adım ilerlemesidir.
Algoritmalar, bir problemi sonlu zamanda çözebilmek için geliştirilmiş, açık, yürütülebilir, sıralı, basit ve gerektikçe tekrarlanan adımlardan oluşan yöntemlerdir. Hazırlanan bir algoritma genel olarak 3 farklı şekilde gösterilebilir.
Yaklaşık MÖ 1600 - Babilliler bilinen ilk çarpanlara ayırma ve kök bulma algoritmasını geliştirdiler. 263 - Gaussal eleme, Liu Hui tarafından tanımlandı. 1671 - Newton-Raphson metodu, Isaac Newton tarafından geliştirildi.
Akış şemaları; algoritmayı şekillerle ifade etmeye denir. Görsel bir ifade şekli olduğu için çocuğun daha çok dikkatini çekecektir. Bunu dışında çocuğa uygulamalı olarak kek, pasta yaptırarak ya da dişlerini fırçalatarak da algoritmayı öğretebilirsiniz. Hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik olacaktır.
Akış şeması, bir işlemi, sistemi veya bir bilgisayar algoritmasını gösteren bir diyagram olarak tanımlanabilir. Basit ve anlaşılması kolay olan bu diyagramlarla karmaşık süreçleri belgelendirmek, planlamak, iyileştirmek vb. alanlarda kullanılmaktadır.
AKIŞ ŞEMASI NEDİR
Akış şeması, algoritmaları ve işlemleri birbirine oklarla bağlı değişik tiplerdeki kutular içerisinde göstermeye denir. Akış Şeması Nasıl Çizilir? Akış şemaları çizilirken bazı şekiller kullanılır bu şekiller temel olarak dikdörtgen, elips, paralel kenar, eşkenar dörtgen ve dalgalı dörtgendir.
Bilişim teknolojileri ve yazılım dersi 2.dönem konuları içerisinde yer alan algoritma ve akış şemaları ile ilgili detaylı bir anlatım yaptık arkadaşlar :) Umarım beğenirsiniz.
Augusta Ada King, Lovelace Kontesi (10 Aralık 1815 - 27 Kasım 1852), Augusta Ada Byron adıyla doğan ve günümüzde yaygın olarak Ada Lovelace adıyla bilinen, İngiliz matematikçi ve yazardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri