Allah'ın güzel isimlerinden er-Reşid "kullarını hikmetle yönlendiren, rehberlik eden" anlamlarına gelir.
Her şeyin yaratıcısı olan Allah'ın 99 tane her biri birbirinden güzel olan ismi bulunur. Bu isimlere genel olarak Esma'ül Hüsna denilir.
96- El-Bâkî: Varlığının sonu olmayan, ebedi olan. 97- El-Vâris: Her şeyin asıl sahibi olan. 98- Er-Reşîd: İrşada muhtaç olmayan, doğru yolu gösteren.
Allah'ın güzel isimlerinden seksen dördüncüsü Mâlik-ül Mülk'tür.
"Allah'ın 99 ismi vardır kim bunları ezberlerse Cennet'e girer" Hadisi - Adem Ergül - YouTube.
İlgili 43 soru bulundu
Hadislerde: "Allah'ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Kim bunları sayarsa cennete girer.
Peygamber (s.a.s) bir hadislerinde, Yüce Allah'ın 99 isminden söz ederek bu isimleri sayan ve ezberleyen kimselerin cennete gireceğini haber vermiştir. Tirmizî ve İbn Mâce'nin rivayet ettikleri hadiste bu doksan dokuz isim tek tek sayılmıştır. Haberimizde Allah'ın 99 ismini bulabilirsiniz.
Anlam bakımından en güzel isimler manasına gelen Esmaül Hüsna'nın içerisinde Allah'ın 99 ismi bulunmaktadır. Arapça'da Esma 'isim', Hüsna 'güzel' anlamına gelmektedir. Esmaül Hüsna bu iki kelimenin birleşmesi ile birlikte ortaya çıkmıştır. Kur'an-ı Kerim'de Allah'ın 100'de fazla adı geçmektedir.
Allah'ın güzel isimlerinden yetmiş sekizincisi el-Müteâli'dir. “Aklın mümkün gördüğü her şeyden, her hâl ve tavırdan pek yüce olan” manasına gelir.
12665 (1) Ashabdan biri olan Ebu Vehb b. el-Cüşemi'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Peygamberlerin isimlerini kullanın, Allah'ın en sevdiği isimler; Abdullah ve Abdurrahmanıdır.
Allah'ın güzel isimlerinden seksen beşincisi Zü'l- Celali ve'l-İkram'dır. Azamet sahibi ve yüce olan anlamlarına gelir.
Çünkü bu hadislerin bir kısmında “Allah” ismi, bir kısmında ise “Rahmân, Rahîm” (esirgeyen, bağışlayan), “Hay Kayyûm” (diri ve her şeyi ayakta tutan), “Zü'l-celâli ve'l-ikrâm” (ululuk ve ikram sahibi) isimleri Allah'ın en büyük ismi olarak belirtilmektedir.
Merhaba! Sorunuzun cevabı: Çünkü Allah öyle olmasını istemiştir. Allah'ın 99 tane bildiğimiz ismi vardır. Bunların dışında daha çok fazla ismi vardır.
İşte çocuklara konulmaması gereken Esma-i Hüsna, yani yüce Allah'ın 99 ismi... Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, Allah'ın isimlerinin çocuklara verilmemesi gerektiği konusunda aileleri uyardı.
Esmaül Hüsna (Allahın 99 ismi) gerek okuyan gerekse ezberleyen kulların cehennem ateşinde yanmaktan korunacağı müjdesi verilmiştir. Aynı zamanda her türlü isteğin gerçekleşmesi için okunması tavsiye edilen Allah'ın isimleri, rahmet ve mağfiret dileyen kulların da imdadına yetişmektedir.
Allahın Yaşı ve Doğduğu zamanı yoktur.
Allah'ın güzel isimlerinden otuz ikincisi el- Habir'dir. “Kainattaki bütün gizli işlerden, geçmiş ve gelecek de olan her şeyden haberdar" manasına gelir.
Allah'ın güzel isimlerinden on altıncısı El Kahhar'dır. “Her istediğini yapabilecek olan ve her şeye hakim ve galip olan" manasına gelir.
Günde Zikir Sayısı : 312 – Her işte Allah'ın koruması altında olmak için okunur.
Kemâl ilâhî bir sıfattır; adalet ve ilim sıfatları gibi kemâl sıfatına da sahip olunması arzu edilir. Diğer insanlardan daha olgun ve yetkin bir durumda olmayı her insan ister. Allah zât ve varlık olarak mutlak kemâl sahibidir; ilim ve kudret sıfatları itibariyle de kâmildir.
Sağ, salim, sağlıklı, eksiksiz, korkusuz, emin anlamlarına gelmektedir. Kur'an'da Kalem suresinde geçer. Salim isminin kullanım sıklığı: Türkiyede her 2.398 kişiden birinin ismi Salim.
El-Melik sözcüğü, Allah'ın (c.c) doksan dokuz isminden bir tanesidir. Esma-ül Hüsna olarak da bilinen Allah'ın (c.c.) adları çok faziletli ve okunması çok faydalıdır.
Değerli kardeşimiz, Unutkanlıktan kurtulmak ve zekânın açılması için bu dua okunur: "Bismillâhirrahmânirrahîm, Ferdün, Hayyün, Kayyûmun, Hakemun, Adlün, Kuddûsün(1). İyyâke na'büdü ve iyyâkenesta'în.
Şöyle ki, insan ism-i azamdan ve her ismin azami mertebesinden gelmiştir. Bu ifadelerden de açıkça anlaşıldığı gibi, insanda hem tüm esmayı mahiyetinde toplayan Allah'ın en büyük ismi olan İsm-i azam, hem de tecelli eden sair esmanın da en azami mertebesi tecelli etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri