Vizesiz veya sınırda vize Vize Kısıtlamaları Endeksi 1 Şubat 2020 Raporu'na göre Almanya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 191 ülkeye seyahat edebilirler. Alman vatandaşları bu sayede seyahat özgürlüğü açısından dünyada 3. sırada yer almaktadır.
Almanya pasaportu sahipleri her biri farklı vize şartlarına sahip çeşitli ülkelere seyahat edebilirler. Almanya sahiplerinin vizesiz erişebildiği toplam 190 vizesiz ülke bulunur.
2023'ün başında Japonya 193 ülkeye vizesiz erişim ile en üst sırada yer alıyordu. Bu sayı şimdi 189 ülkeye düşerek Singapur'u birinci sıraya taşıdı. Güneydoğu Asya ülkesi son 10 yılda 25 ülkeye daha vizesiz erişim hakkı kazanarak sıralamada beş basamak yukarı çıktı.
Alman vatandaşı olduğunuz takdirde, Almanya siyasetinde seçme ve seçilme hakkına sahip olursunuz. Ayrıca, AB içindeki hareket özgürlüğünden faydalanabilir, herhangi bir oturum iznine ihtiyaç duymadan Avrupa Birliği'ndeki diğer ülkelerde yaşayabilir ve çalışabilirsiniz.
Sadece turizm amaçlı gelen aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının vize almaları gerekmez (ülkeye vardıklarında 30 günlük giriş izni verilir): Andorra, Avustralya, Avusturya, Belçika, Brunei, Kanada, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Marshall Adaları, ...
İlgili 38 soru bulundu
Vizesiz veya sınırda vize
Vize Kısıtlamaları Endeksi 1 Şubat 2020 Raporu'na göre Almanya vatandaşları sınır kapısında vize alarak veya vizesiz 191 ülkeye seyahat edebilirler. Alman vatandaşları bu sayede seyahat özgürlüğü açısından dünyada 3. sırada yer almaktadır.
İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrıldı. Bunun doğal sonucu olarak 1 Ocak 2021 tarihi itibari ile AB vatandaşlarının, İngiltere'de çalışma ve yaşama hakları kaldırılmış oldu. AB vatandaşları, AB pasaportları ile İngiltere'ye 90 günlük kısa ziyaretler için vizesiz girebilirler.
“Vatandaşlık hukukunun modernizasyonu” başlığını taşıyan 61 sayfalık yasa tasarısında vatandaşlığa başvurmak için Almanya'da 8 yıl yasal olarak ikamet etmiş olma şartı 5 yıla indiriliyor. Hatta, “ülkeye oldukça iyi uyum sağlamış” kişilere 3 yıl sonra başvuru imkanı tanınıyor.
Almanya vatandaşı olan kişi Avrupa Birliği ülkeleri içerisinde serbest dolaşım hakkına, Almanya'daki seçme ve seçilme hakkına, Almanya vatandaşlarına tanınan memurluk gibi ayrıcalıkları sahip olabilir. Yabancı uyruklu göçmenlerin Alman vatandaşlığına geçişleri, birden fazla yasada düzenlenmiştir.
İlginiz için teşekkür ederiz. Merhaba, Almanya'da yaşıyorsanız, oturum izniniz varsa İngiltere vize başvurunuzu Almanya'dan yapabilirsiniz.Türk vatandaşı olarak dilerseniz İngiltere vize başvurunuzu Türkiye'den de yapabilirsiniz.
Diplomatik pasaport sahiplerinin, umuma mahsus pasaport ve diğer pasaport sahiplerine oranla ayrıcalıkları fazladır. Örneğin siyah pasaport sahibi kişiler, birçok ülkeye vizesiz bir şekilde girebilmektedir.
Sigorta firması William Russell'ın verilerine göre, Avusturalya en yüksek fiyattan pasaport veren ülke oldu. Avusturalya'da pasaport maliyeti 230 dolar olarak açıklandı. Dünyanın en pahalı pasaportları listesinde 170 dolarla Meksika 2. sırada yer aldı. Avrupa ülkesi İsviçre ise 140 dolarla Meksika'yı takip ediyor.
Umuma mahsus pasaport; İçişleri Bakanlığı, yetkilendirilmiş valilikler ya da Türk konsoloslukları tarafından belirli şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına verilen pasaport türüdür. Bordo renklidir, bu nedenle bordo pasaport olarak da bilinir.
AB, AEA ve İsviçre vatandaşları
Geçerli bir pasaport veya ulusal kimlik kartı olan tüm Avrupa Birliği üye ülkelerinin vatandaşları, Avrupa Ekonomik Alanı (İzlanda, Lihtenştayn ve Norveç) ve İsviçre girip vizesiz Schengen Alanı'nda, ve ayrıca Bulgaristan, Kıbrıs ve Romanya'da ikamet edebilirler.
Almanya, vize istenmeyen Yeşil, Gri ve Diplomatik pasaporta artık "seyahat kısıtlaması" getirdi. Vize gerektirmeyen pasaportlar, vatandaş pasaportuyla eşitlendi. Yeşil, gri ve diplomatik pasaportun "fiilen" serbestisi kalmadı.
Bordo pasaportu alman durumunda ülkemizin anlaşmalı olduğu yerlere yani vizesiz seyahati kabul eden bölgelere direkt giriş yapman mümkündür.
Öncelikle Almanya'da ev almak size doğrudan bir oturma izni hakkı kazandırmaz. Bunun bir diğer anlamı ise Almanya'da ev alınması için oturma izni ya da vatandaşlık kısıtlamasının bulunmamasıdır.
Alman vatandaşlığı avantajları beş ana noktada toplanabilir: - Seyahat özgürlüğü - Çalışma ve yaşama hakkı - Alman vatandaşları için ücretsiz veya burslu eğitim - Alman konsolosluğu tarafından korunma hakkı - AB çapında geçerli sağlık hizmeti Bu videomuzde Alman vatandaşı olmanın sizlere sağlayabileceğini avantajlara ...
Almanya'da Bakanlar Kurulu, çifte vatandaşlık imkanını herkese tanıyan ve Alman vatandaşlığına geçişleri kolaylaştıran yasa tasarısına onay verdi.
Alman vatandaşlık yasası, yıllar içinde pek çok kez değişime uğradı. Vatandaşlıkla ilgili yasalar tüm ülkelerin vatandaşları için geçerli, ancak mevcut durumda Türk vatandaşlığından vazgeçmeden Alman vatandaşlığına geçmek mümkün olmuyor. Yani Türk vatandaşları Almanya çifte vatandaşlık hakkından faydalanamıyor.
Bu kanunlar, bir kişinin aynı anda birden fazla ülkenin vatandaşlık gereklerini karşılayabileceği durumlar yaratabilir. Bu durum, bir ülkenin veya diğerinin çok vatandaşlık ile ilgili yasalarının olmaması durumunda, kişinin birden fazla vatandaşlığa sahip olmasına izin vermektedir.
İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün (NVİ) web sayfasında da evlenme, boşanma ve yabancı boşanma kararlarının Türkiye'de tanıma ve tenfizine dair detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Medeni Kanunu'na göre yapılan evlilikler Almanya'da tanınmaktadır.
Almanya oturum izni sayesinde Avrupa Birliği üyesi olan Avusturya, İtalya, Danimarka Belçika, Fransa, Çek Cumhuriyeti, GKRY, Estonya, Finlandiya, İngiltere, Bulgaristan, Hırvatistan, İspanya, Macaristan, Hollanda, Portekiz, İrlanda, İsveç, Letonya, Litvanya, Romanya Lüksemburg, Malta, Polonya, Slovakya, Slovenya ve ...
Umuma Mahsus Pasaport hamillerinin, Almanya'ya girebilmesi veya transit geçebilmesi için bu ülkenin dış temsilciliklerinden vize alınması gerekmektedir.
Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen bir yabancı ülke vatandaşı, kendi Devleti çift vatandaşlığı kabul ediyorsa, T.C. Vatandaşlık Kanunda belirtilen şartları taşıması halinde yetkili makam kararı ile Türk vatandaşlığını kazanabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri