Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır. Gökçeada'da deniz sezonu haziran ayında açılır, eylül ayının sonuna kadar devam eder. İstanbul'a yakınlığı ile Gökçeada tatilcilerin yaz aylarında en çok tercih ettiği yerlerin başında gelmektedir.
Gökçeada'da Kaç Gün Kalınır? Gökçeada'nın güzelliklerini keşfetmek ve tadını çıkarmak için en az 3-4 gün kalmanızı öneririm. Eğer daha fazla keşif yapmak ve daha derinlemesine bir deneyim yaşamak istiyorsanız, 1 hafta veya daha uzun bir süre kalabilirsiniz.
Gökçeada, Türkiye'nin en büyük adası. Yürüyerek gezmek söz konusu değil ve adanın gezilecek yerleri birbirinden uzak noktalarda konumlanmış durumda.
Pazar günleri ada merkezinde kurulan açık pazardan Gökçeadalı köylülerin kendi ürettikleri salça, pekmez, salamura zeytin, keçi peyniri, bal, tarhana, kurutulmuş kekik-adaçayı gibi ev yapımı, doğal ürünleri alabilirsiniz.
Yılın ortalama 300 günü rüzgârlıdır. Yaz aylarında yağmur yağabildiği gibi kışın ender de olsa kar ve don olayına rastlamak mümkündür. Sıcaklık kış aylarında ortalama 7 derece olurken, yaz aylarında ise 25 dereceye kadar çıkmaktadır. Gökçeada'yı ziyaret etmek için en uygun dönem yaz aylarıdır.
İlgili 36 soru bulundu
Gökçeada denildiğinde akla ilk olarak eşsiz doğası, bakir ormanları gelir. El değmemiş kırların içerisinde doğayla baş başa yapılan kahvaltılar, deniz manzarası eşliğinde akşam yemekleri, temiz havada yapılan uzun yürüyüşler ve daha pek çoğu Gökçeada'yı vazgeçilmez kılan etmenler.
Gökçeada, dört tarafı da denizle kaplı olduğu için plaj bakımından oldukça bol alternatif sunan bir tatil cennetidir. Birbirinden berrak ve temiz suları ile keyifle denize girebileceğiniz birçok plaj bulunan adada rüzgar kuzeyden estiği için güneyde kalan plajlar daha çok tercih edilmektedir.
Gökçeada daha o kadar popüler olmadığı için daha sessiz ve bakir yapısını korumaya devam ediyor. Fiyatlar da tabii bun paralel olarak hemen kendini gösteriyor. Bozcaada Gökçeada'dan daha pahalı bir yer. Balık sevenlerin gideceği ada Bozcaada olmalı, kırmızı et sevenler ise mutlaka Gökçeada'ya gitmeli.
Gökçeada'nın ilçe merkezine yakın bir konaklama tesisi arıyorsanız Yeni Bademli ve Kaleköy Limanı civarı; sahile yakın yerlerde tatilinizi geçirmek istiyorsanız da kıyı bölgeler, Aydıncık, Uğurlu Köyü, Şirinköy, Kuzulimanı gibi yerlerdeki tesisleri tercih edebilirsiniz.
Araçla gelenler adaya sadece arabalı feribotlarla ulaşabilirler. Yolculuğun süresi hangi feribota denk geldiğinize göre değişiyor. Yeni feribot ile 1 saat 15, eskisi ile 1 saat 45 dakika sürüyor.
Dünyanın İlk ve Tek Sakin Adası (Cittaslow): Gökçeada
Gökçeada, 2011 yılı haziran ayında almış olduğu Cittaslow unvanı ile dünyanın ilk ve tek sakin adası olmuştur. Yurtiçinden ve yurtdışından organik tarımla uğraşmak isteyenler için Gökçeada bir cazibe merkezi haline gelmeye başlamıştır.
Haziran - Eylül: Gökçeada, yaz aylarında en yoğun ziyaretçi akınına uğrayan dönemlerden biridir. Bu dönemde, güneşli ve sıcak bir hava hakimdir. Deniz suları ısınır ve plajlar canlanır.
Bozcaada'yı arabasız gezebilmek mümkün iken, Gökçeada için mutlaka araç gerekiyor.
Girintili çıkıntılı koylarıyla uzun bir sahil şeridine sahip Gökçeada'nın her yerinde çekinmeden harika berraklıktaki denizine girebilir, akvaryum gibi sularda yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Aydıncık (Kefaloz), Uğurlu (Gizli Liman), Yıldızkoy, Laz Koyu, Kuzulimanı ve Marmaros en çok denize girilen plajlardandır.
Gökçeada'ya ulaşım sadece deniz yolu ile sağlanmaktadır. Deniz yolu ulaşımında iki arabalı feribot ve bir deniz otobüsü kullanılmaktadır. Günümüzde Gökçeada'ya ulaşım eski yıllara göre daha sık yapılmaya başlanmıştır. Araba ile gelen yolcuların feribotları kullanmaları zorunludur.
Feribot ile yapılan yolculuklar 1 saat 20 dakika, deniz otobüsüyle ise yaklaşık 1 saat sürmektedir. Gökçeada'da 2011 yılında açılan bir havalimanı bulunmaktadır. Sivil olarak hizmete giren Gökçeada Havalimanı, tarifeli uçuşlara kapalı olduğu için yalnızca acil durumlar için istisnai olarak kullanılmaktadır.
Sonuç olarak Gökçeada gayrimenkul piyasa değeri açısından ülkemizin bir çok yerinde artan gayrimenkul fiyat artışlarının en fazla olduğu bölgelerden biridir. Gökçeada bu doğal yapısını ne kadar muhafaza edebilirse gayrimenkul fiyatı her geçen gün daha da artacak ve değer kazandıracaktır.
Gökçeada: Cennetten farksız manzarası ile dikkat çeken Gökçeada; yazlık ev konusunda ilk tercihiniz olmalı! Kalabalıktan hoşlanmıyorsanız ve huzur arıyorsanız Gökçeada'dan daha iyi bir yer bulamazsınız. Ayrıca, yazlık fiyatları da son derece uygun!
Tekirdağ, Gelibolu, Eceabat rotasını izleyerek Kabatepe Limanı'na ulaşmak, ardından limandaki feribota binmek, Gökçeada'ya ulaşmanın en kolay yollarından biridir. İzmir üzerinden gelenler ise Çanakkale Boğazı'ndan geçmelidir. Boğazı geçmek için; Kilitbahir, Eceabat ya da Gelibolu feribotlarından biri tercih edilebilir.
Gökçeada'nın merkezi feribot iskelesine 7 km. uzaklıkta, adanın iç kısmında yer alıyor. Yani buradan denizi görmeniz mümkün değil. Kasaba havasındaki merkez, eski bir Rum yerleşimi olarak nostaljik görünüşünü daha çok ara sokaklarda kısmen koruyor.
Öncelikle herkesin aklındaki soru işareti olduğunu düşündüğümüz Gökçeada deniz suyu sıcaklığı konusunda bilgi verelim. Bozcaada'ya gidenler bilir suyu her daim buz gibidir. Fakat Gökçeada'da su sıcaklığı gayet ideal. Haziran ayında gitmemize rağmen rahatlıkla denize girebildik.
Denizi dalgalı ama tertemiz(kirli diyenleri anlamıyorum) Özellikle günbatımı izlemek için harika bir yer.
Kıyıda ortalama yıllık su sıcaklığı Gökçeada'da dır-dir 18.3°C, mevsimlere göre: kışın 13.6°C, baharda 14.9°C, yazın 24.2°C, sonbaharda 20.3°C.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri