Şartlı Kabul Veren Almanya Üniversiteleri Hiç Almanca bilmeden kabul alabileceğiniz üniversiteler arasında Siegen Üniversitesi, Clausthal Teknik Üniversitesi, Paderborn Üniversitesi gibi üniversiteler bulunmaktadır.
Hiç Almanca bilmeyen öğrenciler için Almanya'da şartlı kabul başvurusu yapılabilecek üniversiteler vardır. Bu üniversitelerin bazılarına yıl boyunca şartlı kabul başvurusu yapılabilir ve kabul mektubu geldikten hemen sonra vizeye hemen girilebilir.
Ülkeye giriş için ön koşul
Avrupa Birliği uyum süreci gereğince Almanya'ya yerleşmek isteyen yabancıların Almanca öğrenme zorunluluğu bulunuyor.
Alman hukumeti Almanya yerlesecek aile ebeveynlerine A1 dil seviyesini zorunlu kılmıştır.Yani A1 dil sertifikasini vermeden zaten yerlesemezsiniz Almanya'ya.
Dil eğitiminiz sırasında ve sonrasında Almanca Dil Yeterliliğini ölçen sınavlara katılarak; üniversitelerin DSH Hazırlık Programları için minimum B1-B2, lisans veya yüksek lisans programlarına kesin kabul için ise C1 seviyesinde dil yeterlilik belgesi sunduğunuzda eğitiminize başlayabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Kabaca hesaplamak gerekirse Almanca öğrenme süresi orta seviye yani B1 için 400 saate denk geliyor. Örnek olarak C2 dil seviyesine ulaşabilmek için toplamda 1000 ile 1200 saatinizi ayırmanız gerekebilir.
Prensip olarak, kolay bir üniversite diploması olmaz. Almanya'da ise daha da zor olabilir. Tanımadığınız bir ülke ve ana diliniz olmayan herhangi bir dilde eğitim almak bunu daha da zor yapacak. Başlangıçta söyleyeyim Almanya'da lisans programları yüksek lisans programlarına oranla çok daha zor.
Yani İngilizce bilmeniz vize alırken işinizi kolaylaştırır tabii ki fakat İngilizce bilmeyenler kesinlikle vize alamaz diye bir durum kesinlikle yok.
Almanca biliyor olmak ne kadar önemli? Üçüncü ülkelerden gelen iş arayanların, daha vize başvurusu çerçevesinde Almanca dil becerilerinin en az B1 seviyesinde (Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı) olduğunu kanıtlaması gerekiyor.
Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır. Bu yüzden Almanya devlet üniversitelerinde Almanca hazırlık eğitiminin süresi sıfırdan başlayan öğrenciler için genelde 12-24 ay olarak belirlenmiştir.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
10.07.2014 tarihinde Avrupa Adalet Divanı'nın Almanya'nın Aile Birleşimi için gerekli gördüğü dil şartı ile ilgili kararından sonra Almanya, uygulamaya dair kararını büyükelçiliğin web sayfasında bir yazıyla duyurdu. Buna göre: -Aile Birleşimi Vize başvurusunda A1 Almanca Dil Sertifikası şartı devam etmektedir.
Evraklarınız Almanca veya çevirileri olmalı (İngilizce ise gerek olmamaktadır) ve gerektiği taktirde sizden ekstra evrak istenebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Bu yazımızın bilgilendirme amaçlı olduğunu unutmayınız. Güncel bilgilerin Alman konsolosluğunun websitesinden takip edilmesi gerekmektedir.
Şartlı kabul, öğrencinin belirli bir koşula bağlı olarak üniversiteye kabul edildiğini ve öğrenci bu koşulu sağlarsa üniversiteye kayıt olup eğitim görebileceğini gösteren bir belgedir. Bu koşul Almanya'daki üniversitelerde Almanca yeterliliğinin sağlanmasıdır.
İlk adım olan A1 seviyesinde bir kişinin en temel 500 kelimeyi bilmesi yeterli olmakta. Fakat A2'ye geçtiğimiz zaman bu sayı 1000-1500'e ulaşıyor. B1 seviyesinde ise artık sosyal olarak aktif konuşabilmeye başlandığı için 2000-2500 kelimeye kadar çıkıyoruz.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
Almanca A2'de yaklaşık 1000 - 1100 arasında kelime öğrenilir.
İngilizceniz iyi değilse ve stres altındaki durumlarda İngilizce iletişim kurmanız zorsa Türkçe konuşun. Work and Travel ya da temel seviyede İngilizce bilmenin şart olduğu eğitim programlarına katılıyorsanız İngilizce mülakatı yapmanız gerekiyor. Schengen vize mülakatlarında ise genellikle Türkçe konuşuluyor.
Mesela eski bir Fransız kolonisi ise gideceğiniz yer Fransızca bilmeniz İngilizce'den daha faydalı olur. Fakat dil bilmeyenlerin üzülmesine hele hele seyahat etmekten vazgeçmesine gerek yok. Her gidilecek ülkenin dilini bilmek gibi bir şansımız malesef yok.
Almanca Dil Sertifikası
Eğer Almanya'da çalışacağınız alan bilişim teknolojileri ya da mühendislik alanı ile ilgili ise Almanya dil sertifikası talebinde bulunmaz, fakat iş alanınız bu mesleklerin dışındaysa Almanya çalışma izni vizesi işlemleri kapsamında dil yeterliliği belgesi ibraz etmeniz gerekmektedir.
1. Münih Teknik Üniversitesi. Almanya'nın en iyi üniversitesi Münih Teknik Üniversitesi(TUM), bu sene yayınlanan listede dünyada 60. sırada yer almaktadır.
Lise Diploma Notu: Türkiye'de lise bitirip Almanya'da üniversite okumak isteyen öğrencilerin lise diploma notunun en az 75 olması önerilir.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri