Kabaca hesaplamak gerekirse Almanca öğrenme süresi orta seviye yani B1 için 400 saate denk geliyor. Örnek olarak C2 dil seviyesine ulaşabilmek için toplamda 1000 ile 1200 saatinizi ayırmanız gerekebilir.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
B2 seviyesi konuşmak için özel dersler ile 8 ay ile 16 ay arasında (ne kadar ders, ne kadar sıklıkla alacağınıza bağlı) değişir. Örneğin B2 seviyesi konuşan bir mühendis çalıştığı firmada Almanlardan oluşan proje ekibine liderlik eder, bir toplantıyı Almanca yönetir, kendisine gelen soruları hiç takılmadan cevaplar.
Örneğin bu zaman; Almanya'da dil bilimcilerin belirlediğine göre A1 kuru için standart kurslarda haftada en fazla 2 gün 2 şer saat olarak 6 ayda bitirilir. Yoğun kurslarda ise günde 2 şer saat ,haftada 3 gün olarak 4 ayda bitirilir.
Almanca öğrenmek tam anlamıyla zor değil. Birçok yazım kuralına sahip bir dildir. İspanyolcaya oranla çok kolay olmasa da yine de kolaydır. Almanca öğrenmenin de kendine has avantajları vardır.
İlgili 19 soru bulundu
Evde kendi başınıza Almanca öğrenme şansınızda bulunmaktadır. Bunun için öncelikle Almanca kitaplar ve sözlük almanız gerekmektedir. İlk olarak temel Almanca kelimelik öğrenmeniz gerekir. Daha sonra ise cümle yapılarına ve Almanca dil bilgisi kurallarına göz atabilirsiniz.
En kolay öğrenilen diller sıralaması İngilizce, İspanyolca, Portekizce, İtalyanca, Fransızca ve Almanca şeklinde olacaktır. İngilizceyi dünyada yaklaşık 427.000.000 kişi konuşmaktadır. İngilizceden sonra öğrenmesi en kolay dil olarak İspanyolcayı örnek verebiliriz.
Goethe Enstitüsü'nde Almanca B1 sertifikasını alabilmeniz için en az 80 saat (A1) + 160 saat (A2) + 160 saat (B1) olmak üzere toplamda 400 saat eğitim almanız gerekiyor. 1 aydaki eğitim saatinin 80 saat olduğunu baz alırsak, ara vermeden devam etmeniz durumunda 5 ay içerisinde B1 seviyesine gelmeniz mümkün.
Örneğin, A1 dil seviyesi öğrencisinin dil öğrenme sürecinde öğrendiği kelime sayısı ortalama 1500-2000, A2 dil seviyesindeki birinin öğrendiği kelime sayısı 2000-3000 ve B1 dili için öğrenme sürecinde öğreneceği kelime sayısı ise ortalama 3000-4000 arasında değişebilir.
B1 seviyesini tamamlayan kişi B2 eğitimine hazır demektir. B2 seviyesi de pek çok yabancı dil kursunda 12 haftayı bulmaktadır.
Almanca A1'de yaklaşık 500 - 600 arasında kelime öğrenilir.
C1 seviyesine gelmeden önce İngilizce öğrenmek isteyenlerin önünde bitirmeleri gereken 2 kur bulunur. Her kur için 3 ay gibi bir sürenin belirlendiğini varsayarsak C1 seviyesine gelmek için 6 aylık bir eğitimden geçmeniz gerekir.
Almanca B1 seviyesi bağımsız kullanıcı seviyesi grubunda birinci seviyedir. Almanca bilgisinin orta düzeyde olduğunu belirtir. Genel bir ifade ile açıklanacak olursa "Almanca öğrenme seviyesi olarak orta düzeyde Almanca konuşabilen kişiler" artık B1 seviyesine geçiş yapabilirler.
Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) tarafından belirlenen Almanca seviyeleri, A1, A2, B1, B2, C1 ve C2 olarak 6 seviyedir.
Oyun tarzında derslere günde 5 dakika ayırarak Almanca öğren. İster temel bilgiler almak üzere yeni başlamış ol, ister okuma, yazma ve konuşma pratiği yapmak iste, tüm bunlarda Duolingo'nun yararı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Almanca A2'de yaklaşık 1000 - 1100 arasında kelime öğrenilir.
Goethe-Zertifikat C1, yetişkinlere yönelik bir Almanca sınavıdır. Çok ileri düzeyde dil bilgisini teyit eden bu sınav, Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin beşinci basamağına (C1) denktir.
Almanca C1, ileri seviyedekilere yönelik Almanca C1 seviyesindeki kursu başarıyla tamamladıktan sonra Almancayı yetkin bir şekilde kullanabileceğiniz anlamına gelir. Yani geniş bir yelpazedeki daha zor ve daha uzun metinleri anlayabilecek ve satırlar arasındaki bilgileri de okuyabileceksiniz demektir.
İngilizce öğrenmek daha kolay. Almanca da kelimeler çok uzun ve telaffuzu zor. ama gramer i aynı. ingilizcede cekimler almancaya göre cok kolay. almancada artikülasyon ve cekimler karisik. hani almancayi alman gibi konusmak ingilizceyi ingiliz gibi konusmaktan daha zor.
Dünyanın en zor dili Çince olarak bilinmektedir. Çince dili farklı özellikleri ve kendine has kuralları ile oldukça zor bir dildir. Konuşma alanı oldukça fazla olduğu için popüler olan bir dildir. Ancak, öğrenilmesi oldukça zordur ve uğraştırıcıdır.
"Poliglot 6'dan fazla dil bilene denir"
İngilizcede iki dil bilen için "bilingual", üç dil bilen için "trilingual", 4 veya 5 dil bilen için "multilingual" terimleri kullanılırken 6 veya daha çok dil bilenler "polyglot" (poliglot) terimiyle nitelendirildiğini belirten Prof.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri