ẞ, ß (Almanca: scharfes S veya Eszett [ɛsˈtsɛt]), Almancada kullanılan bir harftir. Adından da anlaşılacağı gibi, Eszett harfi, eski Almanca matbu harflerinden S (ſ) ile Z (ʒ) harflerinin bitişik yazılmasıyla oluşan, sert okunması gerekten bir harf ikilisinin (ſʒ) zamanla tek bir harfe dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Büyük harfli eszett (ß), dile 21. yüzyılda kazandırılmıştır. Alman alfabesindeki bütün harfler "das" artikeli ile tanımlanmıştır.
ß : / ß / (scharfes es), iki / s / ünsüzüne denktir. İki ünlü arasında bu- lunursa ilk ünlü uzun okunur: Fuß [fu:s], Straße [ştra:se], außen [ausın].
“ALTGR” tuşu basılı iken G+S tuşlarına basarak. (ALTGR+G+S) Google'da aratıp çıkan karakteri kopyala+yapıştır yaparak. Alternatif olarak “β” yerine iki adet “s” harfi yazarak.
Ä veya ä, çoğunlukla Kuzeybatı Avrupa dillerinde yaygınlık gösteren bir harftir. Almanca, Lüksemburgca, Fince, İsveççe, Slovakça, Türkmence, Gagavuzca, Aymaraca ve Estonca'da kullanılır ve bazılarında /æ/, bazılarında /ɛ/ sesini gösterir.
İlgili 19 soru bulundu
ß (Eszett) = ss diye okunur. ß harfi kelime içerisinde iki tane ss alarak da yazılabiliyor.
Fransızca. Eskiden bulunan ama sonrasında silinmiş ünsüzleri (çoğunlukla S) belirtmek için kullanılır. Resmen /ɑ/ sesini temsil eder, ancak günümüz Fransızcasında sık sık işaretsiz A ile birleşip /a/ diye telaffuz edilir.
ẞ, ß (Almanca: scharfes S veya Eszett [ɛsˈtsɛt]), Almancada kullanılan bir harftir. Adından da anlaşılacağı gibi, Eszett harfi, eski Almanca matbu harflerinden S (ſ) ile Z (ʒ) harflerinin bitişik yazılmasıyla oluşan, sert okunması gerekten bir harf ikilisinin (ſʒ) zamanla tek bir harfe dönüşmesiyle ortaya çıkmıştır.
Türkçe'deki B harfine benzeyen ß, iki adet “s” harfinden oluşur. Şöyle: ss. Telaffuz kurallarında ß harfinin okunuşundan örnekler vererek bahsetmiştim. ß harfi ana dili Almanca olan ülkelerden Almanya, Belçika, Lüksemburg, Avusturya'da kullanılırken, Lihtenştayn ve İsviçre'de ß yerine ss kullanılır.
Alman Alfabesi Harfleri Sırası
Alman alfabesinde bulunan harfler; A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Ä, Ö, Ü, ß şeklinde sıralanabilir.
Euro, günlük dilde İngilizce telaffuzu ile Yuro biçimde kullanılıyor. Ancak İngiltere, Avrupa ortak para birimi kapsamında bulunmuyor. Euro, Fransızca kullanımda Öro olarak telaffuz ediliyor.
“S” harfi “CH” harfleri ile kelimede bir araya gelir ve “SCH” olursa “SK” diye okunmaktadır.
Almanya'da Adolf Hitler'in önderliğindeki NSDAP'nin (Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi), SA (Sturmabteilung, Fırtına Birimi) ve SS (Schutzstaffel, Savunma Birimi) adında iki paramiliter örgütü bulunmaktaydı.
.ss, Güney Sudan'ın 31 Ağustos 2011 tarihinde tescil edilmiş internet alan adı.
Waffen-SS (Türkçe: "Silahlı SS"), Nazi Partisi'nin Schutzstaffel (SS) örgütünün savaş koluydu. Oluşumları, hem işgal edilmiş hem de işgal edilmemiş topraklardan gönüllüler ve askere alınanların yanı sıra Nazi Almanyası'ndan erkekleri içeriyordu.
Güç ve Sesi azaltma düğmelerine aynı anda basın.
Almanca'da, 5 adet sesli harf vardır: a, e, i, o, u.
Ekran yakalama görüntüsü (İngilizce: screenshot, [ˈskriːn.ʃɑt]; kısaltılmış haliyle ss), çeşitli programlar vasıtası ile ekranda o andaki görüntünün anlık fotoğrafının çekilmesidir. Görüntü yakalama film ve benzeri hareketli görüntülerden gerçekleştirilebilir.
Çoğu Android cihazda ses kırma ve güç tuşuna aynı anda basarak ekran görüntüsü alınır. Ekran görüntüsü aldığınızda bir ses duyarsınız ve ekran görüntüsünü düzenleyebileceğiniz, paylaşabileceğiniz veya silebileceğiniz bir araç çubuğu çıkar.
RH harfleri R gibi okunur. PH, F gibi okunur. CH, K gibi okunur.
Dilimizde ise K harfi ile benzer ses özelliği gösterir. Q Harfinin İngilizce Okunuşu Nasıldır? Q harfi sessiz bir harf olduğu için okunurken yanına sesli bir harf alır. Yani Q harfi İngilizce de ku şeklinde okunur.
(Š: Büyük harf, š: Küçük harf) Latin Alfabesi'ndeki S harfinin haçek (ters şapka) ile birleşmesiyle oluşan bir harftir. Genellikle Türkçe'deki Ş gibi okunur.
Almanca içindeki "adın ne" için bağlamsal örnekler
Adın ne? Wie heißt Du?
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri