Kanun'un 18a maddesi ise, Almanya'da müsamahalı (geduldet) ikamet statüsüyle kalan mesleki nitelik sahibi yabancılara Federal İş Ajansı'nın muvafakat etmesi halinde mesleki nitelik gerektiren bir işte çalışmak üzere oturma izni verilebileceğini öngörmektedir.
Almanya'da çalışmak istiyor, ancak henüz burada yaşamıyorsanız, buna uygun bir oturum iznine ihtiyacınız vardır. "Nitelikli istihdam için oturum izni" (Aufenthaltserlaubnis zur Ausübung einer qualifizierten Beschäftigung) olarak bilinen bu oturum izni, İkamet Yasası'nın §18a veya §18b 1. paragrafta düzenlenmiştir.
Mesleki nitelikleri sadece kısmen tanınan kalifiye elemanların, MAdde 16d Almanya ikamet yasasına uyarınca tam olarak tanınmak amacıyla vize de verilebilir. Bu amaçla, kalifiyeli elemanlara yeterlilik sonrası için 18 aya kadar oturma izni verilir. Kalış süresinin altı aya kadar uzatılması mümkündür.
Bu, yalnızca AB ülkeleri, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç ve İsviçre vatandaşlarının Almanya'da yaşamak istedikleri takdirde vizeye ihtiyaçları olmadığı anlamına gelir. Daha uzun süreli kalışlar için alınması gereken bu vizeye "Ulusal Vize (D Tipi)" denir.
Vasıflı işçiler için hızlandırılmış Almanya 81A işçi vizesi başvurusu 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.
İlgili 17 soru bulundu
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
İkamet Yasası'nın 81a maddesi, işverenlerin gelecekteki çalışanları için göçmenlik dairesine hızlandırılmış kalifiye eleman prosedürü için 411 Avro ücret karşılığında başvurabileceğini öngörmektedir. Hızlandırılmış prosedür için, işverenin ilgili kalifiye elemandan konuya ilişkin bir vekalet alması gerekir.
c) Havalimanı transit vizesi: Türkiye'ye giriş yapmaksızın sadece hava sınır kapısından geçiş yapmak isteyen yabancılara verilir. ç) Eğitim vizesi: Türkiye'ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
A Tipi Vize: Vize alan kişiye, Schengen ülkesine giriş yapmadan havaalanından geçiş yapma imkânı tanıyan bir transit vizesidir. Schengen dışı bir ülkeden farklı bir Schengen dışı ülkeye aktarmalı olarak seyahat eden kişiler için zorunludur.
Almanya'daki aile fertlerinizin geçimlerini güvence altına aldığınızı kanıtlayan belge.
Kanun'un 18a maddesi ise, Almanya'da müsamahalı (geduldet) ikamet statüsüyle kalan mesleki nitelik sahibi yabancılara Federal İş Ajansı'nın muvafakat etmesi halinde mesleki nitelik gerektiren bir işte çalışmak üzere oturma izni verilebileceğini öngörmektedir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Almanya'daki mezuniyet ile eşdeğerde olduğunu gösteren denklik belgesinin çıktısı.
Almanya turistik vizesi ile maalesef yasal olarak çalışma izniniz bulunmamaktadır.
Standart evraklar: Davetiye, Pasaport, biyometrik fotoğraf, Almanya vize başvuru formu, banka dökümleri standart seyahat amacını destekleyici rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası standart evraklar arasında yer almaktadır. Mesleki evraklar: Mesleki evraklar kişisel durumunuza göre farklılık göstermektedir.
Seyahat amacına Almanya vize türleri; turistik vize, ticari vize, transit vize, aile ziyareti vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi, öğrenci vizesi, kültürel ve sportif etkinlik vizesi,şoför vizesi ve çalışma vizesi olarak sıralanabilir.
B tipi vize Bulgaristan'a gezi, tur ve eğlence gibi turistik amaçlı yapılacak seyahatler için gerekli vize türüdür. Kısa süreli bir vize olan turistik vize en fazla 90 gün için yapılacak ziyaretler için geçerlidir.
Schengen vizeleri Schengen bölgesine tek giriş, çift giriş ve çoklu giriş şeklinde alınabilir. Bu terimler sırasıyla “01”, “02” ve “MULT” şeklinde kısaltılır.
Amerika mürettebat vizesi yani Mürettebat vizesi C1/D gemilerde (yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb), ya da Amerika'daki uluslararası havayollarında çalışan kişilere yönelik vizedir.
Bu vizeler kısa süreli seyahatleri kapsamaktadır. Kısa süreli seyahatler başvuru sahibine en fazla 90 günlük kalış izni verirken uzun süreli kalış vizesi olan d vizeler ya da başka bir adıyla d tipi oturum vizesi/oturum izni kişilere 90 günden fazla konaklama hakkı verir.
D tipi vizeler turistik amaçlı olmadığı için eğitim, çalışma veya aile birleşmesi amacıyla konsolosluğa başvurmanız gerekir.
Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Almanya'da 5 yıllık oturum izninin bulunması, yerleşim izni başvurusunu yapacak kişinin kendisi ve ailesinin geçimini sağlayabilecek maddi yeterlilikte olması, Almanca yeterlilik sertifikası bulunması, herhangi bir sabıka kaydının olmaması gibi hususlar, süresiz oturum iznine başvurulmasının ön koşullarıdır.
Siyasi veya insani sebeplerden ötürü Almanya'ya geldiyseniz ve size bir oturum izni verildiyse, 3 veya 5 yıl sonra, belirli ön koşulları yerine getirdiğiniz takdirde süresiz oturum izni başvurusunda bulunabilirsiniz. Süresiz oturum izni, yerleşim izni olarak da bilinir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri