Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması'na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vize tipidir.
c) Havalimanı transit vizesi: Türkiye'ye giriş yapmaksızın sadece hava sınır kapısından geçiş yapmak isteyen yabancılara verilir. ç) Eğitim vizesi: Türkiye'ye eğitim, öğrenim, staj, kurs, öğrenci değişim programı, Türkçe dil kursuna katılma amacıyla gelmek isteyen yabancılara verilir.
Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız. Resmi tatillerde (örn. Bayram, Noel) daha uzun işlem süreleri söz konusu olabilir. Bu nedenle lütfen yeterli süreyi hesaba katarak vakitlice başvuruda bulununuz.
Schengen Vizesinin Uzatılması (C Vizesi)
Schengen devletlerinin topraklarında 90 güne kadar planlanmış bir konaklama için, örneğin ziyaret amaçlı veya iş toplantıları (Schengen vizesi) için verilen vizeler uzatılabilir. Böyle bir vize genellikle tüm Schengen ülkelerinde giriş, geçiş ve ikamet hakkı verir.
Seyahat amacına Almanya vize türleri; turistik vize, ticari vize, transit vize, aile ziyareti vizesi, aile birleşimi vizesi, yatırımcı vizesi, öğrenci vizesi, kültürel ve sportif etkinlik vizesi,şoför vizesi ve çalışma vizesi olarak sıralanabilir.
İlgili 25 soru bulundu
C Tipi Multi Vize Nedir? C tipi multi vize, Schengen bölgesi ülkelerine vize süresi boyunca 90 günü aşmayacak şekilde sınırsız giriş hakkı tanımaktadır. C tipi ve Schengen vize adı altında toplanan tek girişli, çok girişli ve çift girişli vizeler, bölgede 90 gün süreyle kalış hakkı tanıyan vizelerdir.
"Ulusal Vize (D Tipi)", Almanya'da uzun süreli kalışlar için verilen bir vizedir.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Schengen Vizesi ile 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Schengen Bölgesine kısa süreli seyahatler yapılabilir. Bu hesapla, iki yıllık bir vize (C 2) ile 4 kez 90 günlük seyahatte bulunulabilir, fakat en geç kesintisiz 90 günün sonunda Schengen Bölgesinden çıkış yapılmalıdır.
"C" tipi vize başvurularında 2022 yılında; güncel olarak herhangi bir başvuru kısıtlaması bulunmamaktadır. Konsolosluğa C tipi vizelerde (turistik, ticari, transit, şoför vize) başvuruları, akredite acentalar veya yetkilendirilmiş başvuru merkezleri tarafından yapılabilecektir.
33 ay AB Mavi Kart sahibi olduktan sonra, süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Sadece 33 aylık emeklilik sigortası primi ödemiş olmanız, uygun bir işe sahip olmanız ve A1 seviyesinde Almanca konuşmanız yeterlidir. B1 seviyesinde Almanca konuştuğunuz takdirde, sadece 21 ay sonra da süresiz oturum izni alabilirsiniz.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır.hesap sonunda en az 10-15 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Tapu,araç ruhsatı,kira kontratı (gelir amaçlı) ,fotokopileri.
Bazı ülkeler bu konuda daha toleranslı olsa da Almanya, Çek Cumhuriyet, İsviçre, Yunanistan gibi ülkeler sınırda sorun çıkarabilmektedir. C Tipi Vize: Vize geçerlilik süresince Schengen ülkesinde ikamet etme olanağı tanıyan kısa süreli vizedir.
A tipi Schengen vizesi, yalnızca havaalanı transit geçişlerinde kullanılır. C tipi Schengen vizesi ise 90 günlük kısa süreli seyahatler için geçerlidir. Bu vize ile 180 günlük zaman diliminde 90 güne kadar Schengen Bölgesi içinde seyahat edebilirsin.
C Tipi standartlar, belirli bir makine veya makine grubu için ayrıntılı emniyet gereksinimlerini ele alan makine emniyet standartlarıdır. C Tipi standart örnekleri: EN ISO 16092-3 - Hidrolik presler. EN 415, 1-10 - Paketleme makineleri.
Özellikle aile ziyareti ve turistik amaçlı seyahatler için geçerli olan bu durum 5 yıllık Schengen vizesi almanın yolunu orta vade ve uzun vadede açabilir. Türkiye'de bağlı çalıştığınız şirket, vize başvurusu yaptığınız ülke menşeili ise ticari vize başvurularında 5 yıllık Schengen vizesi almanız mümkün olabilir.
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan. AB'ye üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein da Schengen bölgesine dahildir.
Yunanistan, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Almanya, İtalya, Letonya, İzlanda, Hollanda, Finlandiya, Macaristan, Lüksemburg, Litvanya, Estonya, Avusturya, Norveç, Malta, Belçika, Fransa ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler de yine Schengen ile gidilebilecek belli başlı ülkeler.
Çalışmayan kişiler için Almanya vizesi başvurularında ise sponsor sunmak zorunludur. Çalışmayanların, sponsor göstermeden yapacakları Almanya vize başvuruları henüz başvuru merkezindeyken kabul edilmeyecektir.
Schengen ülkelerinde 3 aydan fazla eğitim almak isteyen öğrenciler D tipi ulusal vizeye başvurmak zorundadır. D tipi ulusal vize Schengen ülkelerinde eğitim almaya hak kazanmış öğrencilere verildiği gibi aynı zamanda, çalışmak veya uzun süreli ikamet etmek isteyenlere verilir.
Vize İşlemleri
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
B tipi vize Bulgaristan'a gezi, tur ve eğlence gibi turistik amaçlı yapılacak seyahatler için gerekli vize türüdür. Kısa süreli bir vize olan turistik vize en fazla 90 gün için yapılacak ziyaretler için geçerlidir.
Tüccarların ve uluslararası ticaret ile ilgilenenlerin, Amerika Birleşik Devletlerine sorunsuz bir şekilde giriş çıkış yapabilmeleri ve ticari olanaklardan faydalanabilmeleri için bazı izinler almaları gerekmektedir. Ticaretçi ve tüccar vizesi olarak da adlandırılabilen E1 vizesi bunlardan bir tanesidir.
Amerika'da geçerli bir eğitim programına katılmak amacıyla Amerika'ya seyahat edecek kişilerin müracaat etmesi gereken vize tipi Amerika Öğrenci Vizesi (F1/ F2)'dir. Amerika'da üniversite eğitimi alacak öğrenci Amerika vizesine I-20'de belirtilen kayıt tarihinden en erken 120 gün öncesinden başvuru yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri