Bulaşık makinesinin tableti son zamanların en gözde temizlik ürünleri arasında. Kireç çözücü, temizleyici ve parlatıcı gibi özellikleri bulunan tabletler, çamaşır makinesini güzelce temizler. Bu işlem için tableti çamaşır makinesinin kazan bölümüne yerleştirin ve yüksek ısıda çalıştırın.
4) Bulaşık Makinesi Tableti
Bulaşık makinesi tabletiyle çamaşır makinesi temizleme de mümkün! Son zamanlarda çamaşır makinesi temizliği bulaşık tableti ile de yapılmaktadır.
Jel ve tablet deterjan kullanımı
Jel deterjan akışkan kıvamında değilse veya kapsüllü sıvı tablet şeklindeyse yıkama öncesinde doğrudan kazanın içine koyun. Tablet deterjanları ana yıkama gözüne (“2” no'lu göz) veya yıkama öncesinde doğrudan kazanın içine koyun.
Bulaşık makinesi deterjanı yerine sirke ve limon tuzu karışımı Sirke ve limon tuzu karışımı bulaşıklarınızı temizlemeye ve parlatmaya yetiyor. Bulaşıklarınızı sağlıklı bir şekilde yıkayabilmek ve iyi bir şekilde temizlemek istiyorsanız sirke ve limon tuzu karışımını kullanabilirsiniz.
Bulaşık makinesi tableti genellikle sadece tabak, çatal ve tencerelerin temizlenmesi için kullanılıyor. Tablet kapsüllerin içerisinde yüzeyleri tertemiz eden kimyasallar ve aktif maddeler bulunuyor. Bu nedenle yalnızca bulaşık makinesi temizliğinde kullanmak yazık olur!
İlgili 17 soru bulundu
Bulaşık makinesinin tableti son zamanların en gözde temizlik ürünleri arasında. Kireç çözücü, temizleyici ve parlatıcı gibi özellikleri bulunan tabletler, çamaşır makinesini güzelce temizler. Bu işlem için tableti çamaşır makinesinin kazan bölümüne yerleştirin ve yüksek ısıda çalıştırın.
Çamaşır makinesinde de kullanmayın
Bulaşık deterjanı sert yapılı ve dayanıklı tekstil ürünlerinin temizliğinde yaygın olarak kullanılıyor. Ayakkabılar, kotlar ya da kalın ketenlerin üzerindeki lekeleri kolaylıkla çıkarsa da ipek ve deri gibi hassas kumaşlardan uzak tutmakta yarar var.
Çamaşır temizliğinde kullanabileceğiniz maddeler; çamaşır sodası, sabun, boraks, karbonat, sirke, esansiyel yağ, tuz ve sudur. Bu hammaddeler ile dilerseniz elde, dilerseniz makinede kullanabileceğiniz toz, likit, jel, tablet çamaşır yıkama deterjanları hazırlayabilirsiniz.
Bulaşık makinenizde sadece bulaşık makineleri için üretilen temizlik malzemelerini kullanmanız gerekir. Granüllü ya da toz formda olan deterjanları, tablet ya da jel paketleri ve sıvı deterjanları bulaşık makinenizde kullanabilirsiniz.
“Iyon yıkama” sistemine sahip çamaşır makinesi
“Ion Wash” (İyon yıkama) sistemine sahip olması sayesinde Evaque, çamaşırları deterjansız yıkayabiliyor.
Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız.
Yumuşak ila orta sertlikte su ve hafif ila orta kirlilik düzeydeki çamaşırlar için, yıkama başına bir kapsül kullanın. Sert suların kullanıldığı alanlarda ve zorlu veya aşırı derece kirlenmiş çamaşırlar için, yıkama başına iki pod kapsül kullanmalısınız.
Fazla su koymanız durumunda yumuşatıcı erken alınır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır.
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Beyaz kıyafetlerden bir türlü geçmeyen ter ve kir kalıntılarının sebep olduğu sarı lekeleri ortadan kaldırmak için bulaşık makinesi tabletlerini kullanabilirsiniz.
Sprey şişesine yarım çay bardağı sirke ve bir su bardağı su koyun. Karışımı çamaşır makinesi tamburunun içerisine sıkın. Yarım saat bekledikten sonra nemli bir bezle makinenin içerisini silin.
Bulaşık makinesi tabletleri köpük üretmezken birkaç damla sıvı deterjan makinenizin her boşluğundan köpük sızmasına sebep olabilir. Sıvı bulaşık deterjanının oluşturacağı köpükler makinenizin iç aksamına zarar verebilir, boruları tahrip edebilir, giderini tıkayabilir ve suyun tahliyesini engelleyebilir.
Serap Kunak doğal deterjan yapımını şöyle anlattı: “Bir su bardağı karbonat, bir su bardağı çamaşır sodası, bir yemek kaşığı ezilmiş limon tuzu ve bir yemek kaşığı kaya tuzunu bir kaseye koyup karıştırıyoruz. Bunun içerisine güzel koku vermesi için 1 damla limon yağı koyuyoruz. Hepsini güzelce karıştırıyoruz.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Fazla deterjan kullanmış olabilirsiniz
Matik olmayan deterjanlar, elde yıkama deterjanıdır, bu yüzden çamaşır makinenizde kullanmayınız.
Yaka ve kol kirlerini çıkarmak için kirli bölgelere arap sabununu sürün ve öyle makineye atın. Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır.
Bu konu hakkında merak edilen diğer soru ise, 'Bulaşık makinesinde çamaşır suyu kullanılır mı? ' sorusudur. Maalesef cevap yine, hayır. Bulaşık makinesinde, makineye uygun tabletler dışında hiçbir temizlik ürünü kullanılmamalıdır.
7. En kirli bulaşıklar için kirli tencere ve tavalardaki yanmış yemek kalıntılarını gidermek üzere ekstra güçlü, çok etkili bir bulaşık makinesi tableti olan Pril Gold'u öneririz. İki katını kullanmanız gerekmez; iki tablet kullanmak iki kat fazla temizlik sağlamaz.
Kirli bulaşıkları sudan geçirmeye gerek duymadan makinenize yerleştirin. Fairy Platinum Plus kapsülünü olduğu gibi makinenizin deterjan gözüne yerleştirin. Suda hızlı çözünen formülü ile Fairy kapsül zorlu yemek kirlerini çıkarır, etkili Fairy temizliğinin tadını çıkarın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri