En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
9.VİZE. BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, TEKRAR BAŞVURABİLİR MİYİM? Genelde ilgili ülkeler başvuru sayısına sınırlama koymamaktadırlar. Ancak, ilk başvuru koşullarınızda (ekonomik durumunuzun iyileşmesi, seyahat nedeninizin farklı olması gibi) bir değişiklik yok ise, ikinci başvuru para ve zaman kaybına yol açabilecektir.
Almanya vize reddi 7. madde Türkçe çevirisi: Geçerli ve uygun bir seyahat sağlık sigortasına sahip olduğunuza dair kanıtlayıcı belgelerin sunulmaması. Vize reddi sebepleri içerisinde düzeltilmesi en kolay olan maddedir. Sorun seyahat sağlık poliçesinin sunulmamış yada hatalı sunulmuş olmasından kaynaklanır.
İtirazınızı mail ortamında yapacaksanız seyahat belgelerinizi, pasaport ön yüzü, seyahat sağlık sigortanızı ve ret mektubunuz ile birlikte mail de göndermeniz uygun olacaktır. Almanya vize başvurunuzu tekrar yapmak isterseniz seyahat edeceğiniz vize türüne ait vize başvurusunu yeniden vize başvurusu yapabilirsiniz.
Vize başvurusundan ret alanlar, karara itiraz edebilme hakkına sahiptir. Ret kararı iletilen kişilerin dilekçe yoluyla itiraz oluşturma hakkı bulunmaktadır. İtiraz süreci, başvuruları aksatacağı ve seyahat planlamasını geciktireceğinden genellikle yeniden başvuru yolu tercih edilmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Almanya Kimlere Vize Vermiyor? Almanya, özellikle Schengen ülkelerinin sınırları içerisinde suça karışmış, daha önceden uzun süreli hapis cezası almış veya COVID-19 aşılarını tamamlamamış başvuru sahiplerine vize vermemektedir.
Almanya Vize Reddi 3. Madde;
Bu ret gerekçeleri genellikle mali durumu zayıf olan, bakiyeli banka hesaplarıyla başvuru yapmayan ya da tersinden banka hesabına Almanya vize başvurusu öncesi yüklü miktarda para transferi yapan başvuru sahipleri için işaretlenir.
8. maddeden ret, Avrupa Birliği'nde bulunan en az bir üye devletin, başvuran kişinin bu ülkeler sınırlarında kamu sağlığı için tehlike oluşturduğu şüphesi uyanması durumunda geçerli olur.
MADDE NEDİR? Ret cevabına gerekçe olarak gösterilen 10 madde ise planlanan kalışa ilişkin gerekçenin inandırıcı olmadığı ve seyahat amacının net olarak belirtilmediği anlamına geliyor.
Eski Vize Retleri Konsolosluk'tan Ne Zaman Silinir? Eski vize retlerinin Konsolosluk sistemlerinden silinme süresi edinebildiğimiz bilgi kadarıyla 5 yıldır. Vize başvuruları sırasında verilen parmak izi bilgileri 5 yıl geçerli olduğu için Konsolosluklar eski vize retleri hakkında 5 yıl haberdar olabilmektedir.
Almanya vize reddi 9. madde, başvuru sahibinin en az bir Avrupa Birliği üye devleti tarafından, uluslararası ilişkilerine tehdit oluşturduğu kanaatinde olması durumunu kapsamaktadır.
Vize başvuru sahipleri reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektuptaki listeden öğrenirler. Vize reddi pasaporta işlenmez.
Vize başvuruları için belirli bir ücret ödeniyor. Ancak başvurunun reddedilmesiyle o ücret geri ödenmiyor.
Eğer ilk vize reddi doğru yorumlanır ve tekrardan doğru bir vize başvurusu yapılırsa vize reddi kırılır ve onayı alınabilir. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımız ilk vize reddine gereken önemi vermemekte ve akabinde üstü üste 2 ve 3. vize retlerini almaktadırlar.
Eski Vize Redleri Yeni Başvurunuzu Nasıl Etkiler
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir.
Konsolosluklar tarafından resmi olarak yetki verilmiş kuruluşların internet sitelerinden vize sorgusu yapmak mümkündür. Pasaport numarası ve barkod numarası gibi bilgileri girerek kısa süre içerisinde vize sorgulama işlemi tamamlanmaktadır.
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
Schengen vizesinin en rahat alındığı ülke hangisi? 2020-2023 verilerine göre, Litvanya Schengen vizesini en rahat veren ülke. Litvanya'nın vize verme oranı yüzde 98.7. Onu yüzde 98.4 oranıyla Estonya, yüzde 98.3 ile Finlandiya takip ediyor.
Normal şartlarda vize başvuruları reddedilenler, bir ay içinde ilgili diplomatik misyonlara itiraz dilekçesiyle başvuru yapabiliyordu. Açıklamada vize başvuru sürecinin değişmediği, gerekli şartlar sağlandığı halde vize başvurularına olumlu yanıt verileceği belirtildi.
Almanya Vizesi Almak Zor mu? Almanya konsolosluğu her tür vize için gerekli evrakları belirtmiştir. Başvuran adayların belirtilen Almanya vizesi için gerekli evrakları eksiksiz ve doğru bir şekilde sunduğu takdirde, vize zor değildir.
Melis Yıldız “Schengen Vizesi başvurularında genellikle seyahat edilecek ülkeye gidiş sebebi ve orada kalınan süre boyunca hangi şartlarda kalınacağının yeterli şekilde açıklanmaması sebep sunularak ve başvuranın ülkesine geri dönmeyeceğinden şüphelenilerek red veriliyor.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
19‐ Banka hesabı: son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş imzalı, kaşeli şahsi banka hesabı (7 güne kadar kalınacak seyahatler için 900 Euroveya karşılığı, 10 gündensonrakalınacak her gün için günlük 65 Euro veya karşılığı ek bakiye gerekmektedir). varsa sadece 2 tanesi eklenmesi yeterlidir.
Hizmet, hususi (yeşil) ve diplomatik pasaport hamili T.C. vatandaşları 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Almanya'ya yapacakları seyahatlerinde vizeden muaftır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri