Almanya Schengen vizesi, Konsolosluğun vize şartlarını yerine getirmiş, Türkiye'de düzenli bir gelire sahip, seyahatinin içeriği net ve anlaşılır olan kişiler için alması kolay bir vizedir.
iDATA üzerinden vize başvuru - Randevu
Schengen vizeleri için en kolay yol olarak iDATA bürolarında başvuruda bulunabilirsiniz. Başvuru formları iDATA veya dış temsilcilikler tarafından ücretsiz olarak verilir veya internetten indirilebilir.
Kolay Schengen Vize Başvurusu: Yunanistan
Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle vize işlemlerini kolaylaştıran Yunanistan, Türk vatandaşlarının Schengen vizesi almak için en çok tercih ettiği ülkelerin başında geliyor. Özellikle yazın Yunan adalarına giden tatilciler, Yunanistan'dan kolaylıkla Schengen vizesi alabiliyor.
Şuanda en rahat ve kolay vize veren ülkeler Fransa, Yunanistan ve İtalya'dır. Evraklarınız sağlamsa ve bankada gösterdiğiniz miktar iyise rahatça vize verir bu konsolosluklar bol bol yüklenin.
Hesabında bulunması gereken tutar, hangi ülkeden vize alacağına göre değişkenlik gösterir. Örneğin, Fransa'ya seyahat ederken hesabında minimum 5.000 TL olması şartı aranır, bu ülkeye seyahat ederken tek çocuklu bir ailenin ise hesabında 15.000 TL civarında bir para olması gerekir.
İlgili 30 soru bulundu
Yani adli sicil durumunuz dışında standart borç geçmişinizle direkt olarak ilgilenmezler veya borçlarınız vize için ayrıca bir engel teşkil etmez. Özellikle turistik, ticari, ziyaret ve fuar gibi kısa süreli vize başvurularında kişilerin vergi ya da kredi borcuna bakılmaz.
BANKA HESAP DÖKÜMÜ
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır. Hesap sonunda en az 5-6 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Okuldan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı öğrenci belgesi.
Almanya'ya kısa süreli vize başvuruları, Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize danışma merkezleri ya da turizm acenteleri aracılığı ile yapılmaktadır. Uzun süreli vize başvurularının ise şahsen yapılması gerekmektedir. Randevu almadan vize başvurusunda bulunmak mümkün değildir.
Banka dökümünün Almanya turistik vize randevusu tarihinden en geç 10 gün önce temin edilmesi gerekmektedir. Hesabınızda en az 35.000 TL bakiye bulunması gerekmektedir. Ailece başvuru yapılacaksa her bir aile bireyi için sunulacak hesap en az 35.000 TL bakiye içermelidir.
Çoklu giriş Schengen vizesinin başvurusu, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapılmalıdır. Yetişkinler için standart ücret 80 avrodur. 6-12 yaş arasındaki çocuklardan 40 avro alınır. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaşından küçük çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2023 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Turistik geziler için 2023 Schengen vize ücreti 12 yaş üzeri bireyler için 80 Euro olarak tahsil ediliyor. 6-12 yaş arası çocuklar için 40 Euro, 6 yaş ve altındaki çocuklar için herhangi bir vize ücreti talep edilmiyor.
Almanya turistik vize için maximum seyahat süresi 7 günden fazla gösterilmemesine dikkat edilmelidir. Daha fazla kalışlar için davetiye talep etmeniz önerilmektedir. Almanya turistik vizesi bankada olması gereken para minimum baz da 7000TL olarak Konsolosluk talep etmektedir.
Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği de bugün vize işlemlerine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, verilen Schengen vizelerinin pandemi öncesi seviyeye döndüğü belirterek “Almanya şu anda dünyanın hiçbir ülkesinde Türkiye'dekinden daha fazla vize vermiyor” denildi.
Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Yeşil ve gri pasaport ile vizesiz giriş
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Sadece anne, baba, eş sponsor olabilir. Masrafları karşılayan kişi (sponsor) tarafından yazılmış orjinal ıslak imzalı dilekçe, sponsora ait bütün iş evrakları ve banka evrakları ve varsa maddi durum evrakları olmalıdır. Sponsorla aile bağını göstermek icin vukuatlı nüfus kayıt örneği gereklidir.
Vize başvuruları için alınan banka hesap dökümü en geç 7 gün içerisinde alınmalıdır.
Konsolosluğun Vize Bölümü başvurunuzu inceler ve ilgili kararları verir. Bu bağlamda öncelikle başvurunuzun yasal koşulları yerine getirip getirmediği denetlenir. Vize başvuru değerlendirme süresinin en az 15 gün (özel durumlarda 45 güne kadar) süreceğini lütfen hesaba katınız.
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Almanya iş davetiyesi ile vize başvurusu yapacak olan Türk vatandaşları kalacakları süreye göre vize türünde bulunmaları gerekmektedir. Almanya'dan gelen iş davetiyeleri 90 gün ve altı ise kısa süreli çalışma vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
Almanya'nın yeni kalifiye iş gücü göçü yasası, 18 Kasım Cumartesi gününden itibaren yürürlüğe girdi.
15 Haziran 2007 tarihinden itibaren geçerli olan Avrupa Tüzüğü (EC) No. 1889/2007'e göre yanında nakit olarak 10.000 € veya daha fazlasının taşıyan bütün yolcular AB giriş ve çıkışlarında bu meblağı beyan etmelidirler.
10.000 Avro'nun üzerinde para ve değerli eşyaların bildirilmemesi halinde paraya el koyulması ve ceza uygulanması söz konusudur. Bildirilmesi halinde ise vergi uygulanmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri