Almanya'da tıp eğitimi alabilmek için Türkiye'de tıp bölümüne yerleşmiş olmak şarttır. Ülkemizde olduğu gibi Almanya'da da tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir.
Almanya'da Tıp Eğitiminin Süresi ve Aşamaları
Tıp eğitimi 6 yıl, eczacılık, veteriner hekimlik ve diş hekimliği bölümlerinin eğitim süresi ise 5 yıl sürmektedir. Tıp eğitiminin son yılında 48 haftalık uygulamalı eğitim yapılmaktadır.
Tıp fakültesi kaç yıl sorusuna cevap olarak genelleme yapmak gerekirse çoğu ülkede 5-6 yıldır.
Avrupa'da tıp eğitimi, Türkiye'deki sistemde olduğu gibi minimum altı yıldır. Ülkelere göre bu süre artabilmektedir. Eğitim dili yüksek oranda o ülkede konuşulan anadil olduğundan, bu dilde yeterliliğinizi belgelendirmeniz beklenir. İngilizce eğitim alınabilecek kurumlar da mevcuttur.
Tıp Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır? Tıp bölümünde, 6 yıllık eğitim verilmektedir. 6 yıllık eğitim hayatları içerisinde klinik eğitim, uygulamalı eğitim ve teorik eğitim bulunmaktadır.
İlgili 40 soru bulundu
6- Tıp bölümü 6 senedir.
Tıp bölümü, diğer üniversite bölümleri gibi 4 yıllık bir program değildir. 6 yıldır ve ilk üç sene teorik eğitim iken son üç sene teorik ve pratik eğitim beraber verilir. Pratik eğitim verildiği sürece (dördüncü ve beşinci sınıf) hastanede stajyer doktor unvanına sahip olursunuz.
6 senelik Tıp Fakültesi mezunu öğrenciler hekim olarak zorunlu hizmete atanırlar. Tıpta Uzmanlık Sınavı'na girip istedikleri bölümlere yerleşen öğrenciler, zorunlu hizmeti bırakarak yerleştiği bölümde asistanlık yapmaya başlarlar. Asistanlık süreleri 3-5 yıl arasında değişkenlik gösterir.
Almanya'da alacağınız denklik size Almanya'dan bir tıp fakültesinden mezun olmuş gibi bir diploma kazandıracak ve diplomanız başka Avrupa ülkelerinde de geçerli olacak.
Türkiye'den aldığınız Tıp Diplomasının Denkliğini alabilmeniz için Almanya'da herhangi bir sınava girmeniz gerekmemektedir.
Sınavsız Tıp Hangi Ülkelerde Var? Sınavsız tıp eğitimi Polonya, Rusya, Kazakistan, Macaristan, Çekya, Bulgaristan, Ukrayna, Azerbaycan, İtalya gibi ülkelerde bulunmaktadır. Amerika, İtalya ya da Almanya gibi bazı diğer ülkelerde de tıp eğitimi alabilmeniz için sınav şartı aranmaktadır.
Fransa'da tıp doktorluğu eğitiminde; genel pratisyenlik için üniversitede 9 yıl ve uzmanlaşmak istiyorsanız (cerrahi, nöroloji, pediatri vb.) 10 ila 12 yıl eğitim almanız gerekmektedir. Avrupa'nın L-M-D (Lisans-Master-Doktora) sistemine entegre olan Fransa'daki tıbbi eğitim 3 aşamaya bölünmüştür.
Egitim genellikle 5 yılda tamamlanmaktadır. İlk iki yılı akademik ortamda verilen ders aşamasıdır, daha sonraki 3 yıl klinik eğitimi üniversiteye bağlı bir hastanede tamamlanmaktadır. 5 yılın başarı ile tamamlanması sonucu öğrenciler genel tıp eğitimlerini tamamlamış olmaktadır.
Daha kaliteli bir eğitim ve gelecek için birçok öğrencinin rotası ücretsiz tıp eğitimi veren Çekya üniversitelerine yoğunlaştı. Üstelik YGS ve LYS'de yeterli başarı gösterememiş öğrenciler için de Çekya'da tıp eğitimi almak mümkün.
Almanya'da tıp programları oldukça rekabetçi ve kabulü zor programlardır. Çok yüksek bir NC değeri ve C1 Almanca bilgisi olmadan kabul almanız olanaksızdır. Almanya'da tıp eğitimi kaç yıl? Almanya'da tıp eğitimi bizdeki gibi 6 yıl sürmektedir.
Almanyada Doktora Süresi
Doktora öğrenim süreci sadece 3 yıldır. Öğrenci isediği takdirde, doktora yaparken iş durumuna göre bu süreyi istediği kadar uzatabilir. Ve Almanyada doktora yapan akademisyenler vize sıkıntısı çekmezler. Doktora süresi, öğrencinin akademik çalışmaları ile doğru orantıldır.
Almanya'da doktor olarak çalışmak için en az B2 seviyesinde Almanca bilmek gereklidir. Dil yeterliliği dışında denklik ya da meslek iznine sahip olmak şarttır.
Türkiye'de tıp eğitimini tamamlayarak yurtdışında doktorluk mesleğini icra etmek mümkündür. Bunun için ülkelerin talep ettiği belgeleri hazırlamanız ve gerekli şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu şartlardan en önemlisi dil yeterliliğine sahip olmaktadır.
Türk Doktorlar Almanya'da Çalışabilir mi? Türkiye'de Tıp Fakültesinde eğitim almış kişiler, Almanya'nın farklı bölgelerinde doktor olarak çalışabilir. Pratisyen hekim, uzman hekim, başhekim olmak üzere doktorların tamamı; Almanya'da çalışma izni alabilmekte ve çalışma hayatlarına Almanya'da devam edebilmektedir.
Almanya'da alacağınız Uzmanlık Eğitiminin Türkiye'de denkliği olmasına rağmen, Almanya'daki tıpta uzmanlık eğitimi Türkiye'deki gibi üniversite eğitiminin bir bölümü değildir. Bu eğitim için herhangi bir yaş sınırı ya da sınava gerek yoktur (TUS vb.)..
Almanya'da tıp diplomanızın denkliğini alabilmek için yapmanız gereken şey, Almanca dil sertifikanızı aldıktan sonra (telc Medizin FSP sınavı) çalışmak istediğiniz şehrin Tabipler Odası'na (Arztekammer) istenilen evraklar ile başvuruda bulunmaktır.
Tıp fakültesi mezunları “Tıp Doktoru” ünvanını alırlar. Tıp doktorları sağlık hizmetlerinin çeşitli kademelerinde tanı ve tedavi hizmetleri, sağlık danışmanlığı, sağlık eğitimi, sağlık araştırmaları ve yöneticilik alanlarında çalışabilirler.
Tıp fakültesi (doktorluk) taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Tıp bölümü, 4 yıllık bir bölümdür.
Avusturya'da 634 yıllık tarihi Viyana Üniversitesi'ne bağlı 6 yıllık tıp fakültesini 4 yılda bitiren Türk genci İlyas Kozanlı, üniversitenin rekorunu da kırdı. 4.5 yıl olan okul mezuniyet rekorunu 4 yılla kıran Kozanlı, ailesinin ve Avusturya'daki Türkler'in gururu oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri