KEP, e-posta teknolojik altyapısını kullanan, bununla birlikte e-postanın gönderim ve alımına dair kanıtların oluşturulup saklandığı hukuken geçerli bir e-posta iletim hizmetidir.
KEP resmi yazışmaların elektronik ortamda mevzuata uygun, uluslararası standartlarda ve teknik olarak güvenli bir şekilde yapılmasına imkân sağlayan bir sistemdir.
KEP sistemiyle resmi, özel ve ticari her türlü belge veya yazı, kurumlar ve şahıslar arasında elektronik posta ile gönderilip alınabilmektedir. Başka bir deyişle yasal geçerli olarak elektronik yazışma ve bildirim (beyanname, bildirge, başvuru, bildirim, ihtar, ihbar, vb.) yapılabilmektedir.
KEP Hesabımı Nasıl Alabilirim? Kayıtlı Elektronik Posta sistemine üye olmak isteyen müşterilerimiz Online Başvuru bölümünden Online Ön Başvuru yaptıktan sonra başvuru için gerekli bilgi ve belgeleri hazırlayarak en yakın PTT Merkezinden hesaplarını alabilirler.
Hızlı İşlem Kabiliyeti ve Düşük Maliyet: Noter üzerinden iadeli taahhütlü posta ile gönderilen bir evrakın alıcısına ulaşma süresi minimum 2 gün sürer.
İlgili 35 soru bulundu
E-Yazışma Paketi (EYP) Projesi Kamu kurum ve kuruluşları arasındaki resmi yazışmaların kağıtsız, elektronik ortamda, hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla başlatılmıştır. KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) ise e-Yazışma Projesi kapsamındaki iletim (gönderim) mekanizmasıdır.
E-Ticaret yapan gerçek veya tüzel kişilerin KEP kullanması gerekmektedir. Ayrıca anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerin elektronik olarak tebligat yapması gerekir. Kayıtlı elektronik posta sisteminde yer alan bilgiler kanunen geçerlidir.
KEP hesabı edinmek isteyen gerçek kişilerin ön başvuru formunu doldurarak, Nüfus cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi gibi fotoğraflı ve kimlik yerine geçen geçerli resmî belge ile PTT Merkez Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunması gerekmektedir.
Elektronik imzanız veya mobil imzanız yok ise Online Ön Başvuru bölümünden PTTKEP hesabı ön başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra PTT Müdürlüklerimize şahsen/kanuni temsilciniz vasıtasıyla müracaat ederek sözleşme imzalama işlemlerinin tamamlanması sonrasında PTTKEP hesap sahibi olabilirsiniz.
E-ticaret faaliyet alanına haiz şahıs şirketleri de dahil tüm firmalar KEP adresi edinmeye, müşterileri başta olmak üzere ilgili firma ve kurumlarla KEP üzerinden yazışma yapmaya zorunludur.
KEP sistemi, e-Postanın, göndericisi tarafından gönderilip gönderilmediği, muhatabına iletilip iletilmediği, ne zaman iletildiği, muhatabı tarafından okunup okunmadığı ve ihtiyaç olması durumunda e-Postaya tekrardan ulaşılabilmesi ile ilgili delil hizmetleri sunan bir sistemdir.
KEP ile ihtar, ihbar, başvuru, dilekçe, ihale, teklif, sözleşme, beyanname, fatura, ekstre, talimat gibi evraklar, anonim şirketlerin toplantı çağırıları, ticari yazışmalar gibi bir çok farklı içerikli iletiyi yasal delillerini oluşturarak güvenle paylaşabilirsiniz.
Kullanıcı Panelinden; Kullanıcı adı, şifre ve sms doğrulamasından geçerek ya da e-imza/mobil imza ile kimlik doğrulamasından geçerek Ptt KEP hesabına giriş yapılır.
İmzalama yöntemlerinden en az birine sahip iseniz; Giriş yapınız, ardından bilgilerinizi eksiksiz ve doğru olarak doldurunuz. Ödeme işlemi sonrası KEP hesabınıza giriş yaparak e-imzanız ya da mobil imzanız ile Başlangıç Aktivasyonunu imzaladıktan sonra KEP hesabınız kullanıma açılacaktır.
1 yıllık veya 3 yıllık abonelik ve KEP gönderi adedi paket ücreti ödenir. Tüm eFinansKEP Paketlerinde 100 MB alan ücretsizdir. Paketlerde yer alan gönderi adedi kadar SMS,ücretsiz olarak verilmektedir. Her ek işlem yetkilisi başına ücret 40 TL'dir.
PTT personel alımlarına katılmak isteyenler PTT'nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir.
Kep (Kayıtlı Elektronik Posta) ticari faaliyeti olan işletmelerin belge bilgi paylaşımları ve hukuki yazışmaları gibi her türlü ticari faaliyetlerin gönderildiği, belgelerin değişmeden koruyan, içeriklerde değişim olmadan alıcının kim olduğunu belirleyen ve güvenliğini sağlayan sisteme denir.
Bu süreçte KEP adresinizin kapatılması için PTT Müdürlüklerimize müracaat etmenize gerek bulunmamakta olup 01/09/2022 tarihi saat 00:00:00'a kadar KEP adresinizin aktivasyon işleminin yapılmaması durumunda KEP adresiniz otomatik olarak kapatılacaktır.
Herkes tarafından kullanılmaya başlanan Kayıtlı Elektronik Posta sisteminden yararlanmak isteyenler KEP Başvurusu için gerekli belgeler ile müracaat edebilirler.
KEP Kanunu, 14 Şubat 2011 tarihinde 27846 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmıştır. 6102 sayılı kanunun 18/3 maddesinde yer alan mevzuatla birlikte yayınlanan KEP sistemi, Türk Ticaret Kanunu ile çalışan anonim şirket ve limited şirketler için zorunlu hale getirilmiştir.
KEP ile Evrak Gönderimi
Kurum Dışı Evrak gönderimi için EBYS ekranında Evrak ekle>Kurum dışı giden evrak seçilmelidir. “Evrakın Gittiği Yer” seçenekleri arasında bulunan Gerçek Kişi, Tüzel Kişi veya Diğer seçeneklerinden bir seçilerek gönderim yapılacaksa KEP ile gönderimin tercih edilmemesi gerekir.
01.06.2021 tarihi itibarıyla e-İmza başvuruları online ortamda “eimzaonbasvuru.ptt.gov.tr” adresinden ön başvuru yapılarak alınacaktır.
UETS hizmeti münhasıran PTT tarafından verilir. KEP hizmeti, kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcılar tarafından verilir (PTT KEP , Türkiye Noterler Birliği KEP , TürkKEP) KEP adresleri [email protected] şeklinde olurken, UETS adresleri 1323 – 1234 – 1323 – 1234 gibi numerik rakamlardan oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri