Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Genel olarak IDATA, önceden randevu alınmadan getirilen başvuruları kabul etmekle yükümlü değildir. Vize Bölümündeki işlem süresi – Lütfen en az 15 günü hesaba katınız (bazı durumlarda 45 güne kadar sürebilir). Resmi tatillere (ör. Bayram, Noel) denk gelen zamanlarda işlem süreleri daha uzun olabilir.
Vize ret kararı çıkmasından itibaren en geç 1 ay içerisinde başvuru sahibinin itiraz etmesi gerekir. Sürenin aşılması halinde vize reddine itiraz yapılamamaktadır. Konsolosluklar, vize reddi itiraz dilekçelerine cevap vermek için 3 ay süreye sahiptir. En geç 3 ay içerisinde itiraz dilekçeleri sonuca bağlanmaktadır.
Genellikle üç aya kadar sürebilir. Hatta bazı vizeler için bu süre daha uzun da olabilir. Özellikle Federal İş Bulma Kurumunun da vize başvurunuzu onaylaması gerektiği durumlarda süreç uzun sürebilir.
iDATA üzerinden Almanya vizesine başvuranlara pasaport ve barkod numarasını kullanarak sorgulama yapma imkanı verilmektedir. Resmi internet sitesinde yer alan ilgili alanları doldurarak Sorgula butonuna tıklandığında vize durumu öğrenilmiş olur.
İlgili 45 soru bulundu
Vize başvuruları Schengen için 15 gün ulusal başvurular için 30-90 gün içinde sonuçlanmaktadır.
Hayır, vize reddi pasaportlarınıza işlenmez. Fakat almış olduğunuz vize reddi varsa başvuru yaptığınız ülke tarafından nedenleriyle birlikte kayıt altına alınmaktadır. Eğer Schengen ülkesi vize başvurusu yaptıysanız ortak veritabanından tüm schengen ülkeleri reddildiğinizi sebepleriyle görebilmektedir.
Almanya Vizesi Kaç Günde Çıkar? Vize başvuruları genellikle başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra 5 gün içinde sonuçlanmaktadır. T.C. vatandaşlarının dışında diğer ülke vatandaşlarının işlemleri ise en geç 15 gün içinde tamamlanmaktadır.
Almanya, Fransa, Belçika, Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre Schengen bölgesine dahil olan ülkelerdir.
Almanya çalışma vizesi için istenen belgelerde dil şartı bulunmamaktadır.
Vize reddi, elçiliklerde 5 yıl süreyle kalıcıdır. 5 yıl sonra eski vize retleri tamamen silinir. Bunun sebebi parmak izi uygulamasıdır. Parmak izinizin veri tabanında kalıcılık süresi de 5 yıldır. Daha sonrası bu da vize bilgileriniz ile silinir.
En sık karşılaşılan Almanya vize red sebepleri belgelerin seyahat amacını yeterince desteklememesinden ve evrakların inandırıcı bulunmamasından kaynaklanır. Unutulmamalıdır ki vize bir göç politikasıdır ve vize başvurusu deneyim isteyen bir süreçtir.
Schengen başvurunuzun reddi, ulusal vize başvurusunun onay sürecine hiçbir şekilde etki etmeyecektir.
Ulusal vize başvurusunun işlem süresi genellikle 8-10 haftadır. Başvurunuzu mümkün olan en erken tarihte yapmanızı öneririz.
Vasıflı İşçiler için Hızlandırılmış Almanya 81A İşçi Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar? Vasıflı işçiler için hızlandırılmış Almanya 81A işçi vizesi başvurusu 3 hafta içerisinde sonuçlanmaktadır.
Oturma izni (D vize) başvuruları aşağıdaki AS Visa ofislerine yapılabilir. 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren oturma izni (D tipi vize) başvuruları için randevuların online randevu sisteminden, sadece kalış amacına göre (iş, eğitim, Enter Hungary programı, imza tasdikli D-vize başvurusu vb.)
3.Ulusal Vizeler
Öte yandan, ulusal çoklu giriş vizesi de belirli kişilere verilir ve sahibine, bu Schengen ülkesine dilediği gibi giriş çıkış yapabilme ve aynı zamanda başka vize şartları olmadan tüm Schengen Bölgesinde seyahat etme izni verir.
“Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması'na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.
Bu nedenle, Schengen vizesi alanlar bu vizeyle İngiltere'ye seyahat edemezler. İngiltere'den vize almak için İngiltere Konsolosluğu tarafından belirlenen prosedürler gereğince İngiltere vize başvurusu yapılmalıdır.
Başvuru kabul edilemez olarak değerlendirilmediği sürece ulusal vize, başvurunun yapıldığı tarih itibariyle 15 gün içinde verilir veya reddedilir. Gerekçeli durumlarda bu süre 60 güne kadar uzatılabilir.
Vize süresini aşan, oturum izni süresini aşan ve çalışma izni süresini aşan yabancılar vize ihlali yaparak kaçak konumuna düşer. Somut olayın özelliklerine göre haksız olarak deport edilen veya haksız olarak hakkında Türkiye'ye giriş yasağı uygulanan yabancılar buna itiraz edebilir.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Vize Reddi Nasıl Anlaşılır? Vize reddi, başvuru sahiplerine bir mektup yolu ile bildirilmektedir. Konsolosluklar vize reddi sebepleri hakkında bir liste hazırlamaktadır. Vize başvuru sahipleri, reddedilme sebeplerini ve gerekçelerini mektupta bulunan liste ile öğrenmektedir.
8. BAŞVURUM REDDEDİLİRSE, NASIL İTİRAZ EDEBİLİRİM? Vize Başvurusunun reddine itiraz öncelikle vizeyi reddeden temsilciliğe yazılı olarak müracaatla yapılmaktadır. Herhangi olumlu bir yanıt alınamaması halinde, itiraz için yargı yoluna başvurmak mümkündür.
Eski Vize Redleri Yeni Başvurunuzu Nasıl Etkiler
Vize reddi aldığınızda, tekrar başvuru yapmanızda bir sakınca yoktur. Vize başvurunuz reddedildiğinde konsolosluk size ret sebebini açıkladığı bir mektup verir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri