Almanya'da üniversite eğitimine başlayabilmek için istenilen geçerli Almanca dil sertifikasının seviyesi en az C1 olarak belirlenmiştir.
Dil Yeterliliği: Almanca veya İngilizce: Almanya'daki üniversiteler mutlaka sizden Almanca veya İngilizce dil sertifikası istemektedir. Eğer Almanca'nız yoksa şartlı kabul alarak, Almanya'da hazırlık okullarına katılabilir ve böylece gerekli dil seviye şartlarını tamamlayabilirsiniz.
Almanya sizden vize başvurusu için A1 seviye dil sertifikası talep etmektedir ancak başvurduğunuz iş yeri sizden B1 veya C1 seviye dil isteme hakkına sahiptirler.
Şartlı kabul, öğrencinin belirli bir koşula bağlı olarak üniversiteye kabul edildiğini ve öğrenci bu koşulu sağlarsa üniversiteye kayıt olup eğitim görebileceğini gösteren bir belgedir. Bu koşul Almanya'daki üniversitelerde Almanca yeterliliğinin sağlanmasıdır.
Almanya üniversitelerine başvuru için Almanca bilme zorunluluğu yoktur. Almanya üniversitelerinden şartlı kabul alıp, bir yıl süreyle Almanca hazırlık eğitimi alabilirsiniz. Almanca eğitimini tamamlayıp, üniversitenin şart koştuğu TestDAF belgesini almanız durumunda üniversitede eğitiminize başlayabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Almanya'da lisans bölümlerine Türkiye'den lise eğitimini tamamlamış öğrenciler, ön lisans mezunu öğrenciler, üniversite eğitimi devam eden öğrenciler başvuru yapabilmektedir.
Temel olarak Türkiye?de herhangi bir lisans (4 yıllık) programında okumaya hak kazanmış lise mezunu (meslek liseleri hariç) öğrenciler (YKS?den en az 180 puan alarak) Almanya?da kendi alanlarında üniversite eğitimi alabilirler.
ÖSYM sonuç belgesi, Almanya devlet üniversitelerinin lisans başvurularında talep edilen bir belgedir. Öğrenciler, Türkiye'deki üniversite sınavına girip, 4 yıllık örgün eğitim veren bir devlet, özel veya vakıf üniversitesine yerleştiklerini gösteren belgeyle Almanya devlet üniversitelerine başvurabilirler.
Avrupa ülkelerinin hepsinde sınavsız üniversite okuyabilirsiniz. Almanya hariç hiçbir ülkede okumak için Türkiye'de gireceğiniz üniversite sınav sonucunuz istenmez. Bazı istisnai durumlarda puan görmek isteyen üniversiteler olabilir ama bu oldukça nadirdir.
Goethe-Zertifikat B1 gençler ve yetişkinlere yönelik bir Almanca sınavıdır. Kişinin Alman dilini serbestçe kullanabildiğini teyit eder ve Dillere İlişkin Avrupa Ortak Referans Çerçevesi'nin (GER) altı basamaklı yetkinlik derecelendirmesinin üçüncü basamağına (B1) denktir.
B1 seviyesinde Almanca anlama kabiliyetiniz A2 seviyesine göre daha yüksektir ve orta düzeyde konuşabilirsiniz. Fakat konuşma ve yazma becerileriniz sadece bildiğiniz konular üzerinde yoğunlaşır. Özellikle konuşmada uzun ve kompleks cümleler yerine kısa ve tekrarlı cümleler ile ifade edersiniz.
Başlangıç seviyesindekiler için A1 ve A2 seviyesindeki yoğun kurs on ile 16 gün arasında sürer ve her biri 80 ders saatini kapsar (bir ders saati = 45 dakika). Bu da her kurs gününde ortalama beş ile sekiz saat derse katılacağınız anlamına gelir.
Almanya, üniversite eğitimi için başvuru konusunda kolaylık sağlayan en iyi ülkelerden biridir. Belirli düzeyde Almanca bilgisine sahip olmak yeterlidir. Üniversite sınavından belirli bir puan alarak yerleşemeye hak kazanmak yeterli olmaktadır. Başvuru için herhangi başka özel bir belge talep edilmemektedir.
Ön lisans mezunu olan biri Türkiye'de her hangi bir sınava girmek zorunda kalmadan Almanya'da lisans eğitimi alabilmektedir. Türkiye de bitirdiğiniz ön lisans bölümüne ya da benzer bir bölüme devam ederek lisans eğitiminizi tamamlayabilirsiniz. DGS veya farklı bir sınava girmenize kesinlikle gerek yoktur.
Erasmus programıyla Almanya'daki bir üniversite eğitim alacaksanız bloke hesaba ihityacınız var. Eğitim alacağınız süre boyunca masraflarınızı karşılayabileceğinizi gösterir aylık 934 Eur bulunan bir bloke hesap açmalısınız.
Özellikle mühendislik ve bilişim bölümleri için sıklıkla tercih edilen Almanya Üniversiteleri Türkiye'den yapılan başvurularda, liseden mezun olan öğrencilerin girmeye hak kazandığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kabul ediyor.
Öğrencilerimizin üniversiteye ulaşım ve oturumlarının uzatma işlemleri tamamen danışmanlarımız tarafından Berlin'den yürütülüyor. Aşağıda detaylıca Almanya'da Yüksek Lisans yerleştirmeleri ile ilgili bilgileri okuyabilirsiniz. Almanya'da Üniversite okumak istiyorsanız yaşınız 22 ten büyük olmayacak.
Almanya'da Üniversite eğitimleri tamamen ücretsizdir. Evet yanlış duymadınız Almanya eğitim sistemi üniversite öğrencilerinden yıllık sadece 500 ile 1.500 Euro arasında bölge ve üniversiteye göre harç ücreti almaktadır. Genel olarak da üniversitelerin yıllık harç ücreti 1.000 Euro civarındadır.
Temel Almanca konuşmaya başlamanın süresi tahmini olarak yaklaşık 36 haftadır (750 ders saati). Bunun anlamı Almanca konusunda uzmanlaşmanın tutarlı ve disiplinli bir çalışma ile birkaç yıl süreceğidir. Almanca öğrenmenin ne kadar süreceği, öğrenmek isteyen kişinin çabasına bağlıdır.
Uzmanlar, genellikle 350-650 saat çalışma gerektirdiğini belirtirler. Bu saatlerin, bir öğretmenle geçirdiğiniz süreden çok, çalışmaya ayırdığınız süreyi ifade ettiğini unutmamanız önemlidir. Örneğin 1-2 ay içinde B1 seviyesine ulaşmak için günde 12 saatten fazla süreyi Almanca öğrenmeye ayırmanız gerekir.
Telc sınavına giren arkadaşlarımla kıyasladığımızda Goethe'nin sınavlarının daha zor olduğunu söyleyebilirim. Her iki kurum da sınavlarda en az yüzde 60 başarı bekliyor. Sınavların yazılı ve sözlü bölümlerinde farklı puanlandırma sistemleri uygulanıyor.
Zhang Çin'de Gaokao olarak bilinen üniversite giriş sınavlarına hazırlanıyor. Gençlerin üniversiteye girmesinin yolu bu sınavdan geçiyor. Çoğu insan bunu dünyanın en zor sınavı olarak görüyor.
Türkiye'de ÖSYM'den kaç puan aldığımın Almanya'daki üniversitelere kabulde rol oynar mı? - Evet, kesinlikle var. Düşük bir yerleşme puanıyla üst sıralardaki bir Alman üniversitesine kabul edilmesi beklenemez. Sayısal yerleşmesi 400 ve üzeri olanlar Almanya'da ilk 5'teki üniversitelere girebiliyor.
2012 yılından beri Almanya'da uygulanan bir yasa ile, Türkiye'den aldığınız diplomalarınız kabul ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri