Almanya bugüne kadar sadece akademisyen alımlarında bazı kolaylıklar sağlıyordu. Ama artık yeni yasaya göre en az lise mezunu Hasta Bakıcı, hemşire, ziraatçi, araba tamircisi, şoför, aşçı, kuaför,marangoz, tesisatçı ,kaynakçı gibi bütün meslek dallarından insanlar Almanya'ya gidip yerleşebilecek.
Buna göre, gelecekte Almanya'da onlara katılabilecek kişilerin sadece eşi ve çocukları değil, aynı zamanda ebeveynleri ve kayınvalidesi de yanlarına katılabilecek. Değişiklikler kapsamında, prosedürleri devam eden sığınmacılar mesleki eğitime başlama veya bir işe girme fırsatına sahip olacak.
Yasa tasarısı, birden fazla vatandaşlığa sahip olmaya da izin veriyor. Ayrıca yasa değişikliği yabancı anne babanın Almanya'da doğan çocuklarının Alman vatandaşlığına sahip olmasına da imkan tanıyor. Tek koşul, ebeveynlerden birinin 5 yıldan fazla Almanya'da düzenli olarak ikamet etmesi ve daimi oturuma sahip olması.
AB üyesi olmayan ülkelerden üniversite mezunları, yıllık 43 bin 800 Euro brüt maaşlı bir iş bulmuşsa ya da iş teklifi almışsa Almanya'ya gelebilecek. Daha önce asgari maaş sınırı brüt 58 bin 400 Euro idi.
İlgili 32 soru bulundu
Sık sık işçi göçü alan Almanya'da, yukarıda yazılı sektörlerde nitelikli işgücü arandığı bilinirken 18 - 45 yaş arası kişilerin başvuru yapabileceği ifade edildi ve Almanya'da çalışmak isteyen vatandaşlar ise ülke genelinde faaliyet gösteren firmaların online internet sitesi üzerinden açık iş ilanları sorgulanabilir ve ...
Devlet tarafından İşkur Almanya işçi alımı başvuru formu için düzenlenmiştir. Almanya İşçi alımı nereye başvurulur? İkamet ettiğiniz ülkedeki vize kabulünden sorumlu Almanya temsilciliğine Alman istihdam vizesi başvurusunda bulunmalısınız. Almanya büyükelçiliği, Almanya konsolosluğu veya Vize Başvuru Merkezi'dir.
Almanya, iltica edenlere kişi başı 1500 Euro'ya kadar ödeme yapıyor. 4 kişilik bir aileye verilen 'ilticacı harçlığı' ise, yan ödemelerle birlikte 2000 Euro'yu aşıyor. Bu da Almanya'yı ilticacıların gözdesi yapıyor.
Fen bilimi, matematik, mühendislik, doktorluk ve bilgisa- yar uzmanı gibi aranan mesleklerde, yıllık brüt maaşın en az 41.808 Avro (01.01.2020 tarihinden itibaren: 43.056 Avro) tutarında olması gerekmektedir. Belirtilmiş olan meblağlar her yıl yeniden belirlenmektedir.
Puanlama ile işçi statüsü alacak olan vatandaşlar için Almanca dil bilme zorunluluğu kalktı. Yasa kapsamında, 67 yaş üstü olanlar için dil bilme şartı aranmayacak. Vatandaşlık içinse ikamet etme süresi 8 yıldan 5 yıla düşürülecek.
Almanya'da çalışma izni alınabilmesi için, Türkiye vatandaşları tarafından ulusal vize başvurusunun yapılması gerekecektir. Almanya'da çalışma izni alınması için, “Almanya Çalışma Vizesi”nin alınması gerekecektir.
Almanya'da çalışma izni alabilmek için Türk vatandaşlarının ulusal vize başvurusu yapması gerekmektedir. Almanya Çalışma Vizesi başvuruları Almanya Konsolosluklarına veya Almanya Büyükelçiliğine yapılmaktadır.
Bir işe girmek için Almanya'ya gitmek isteyen kişiler, çalışma vizesi almalı. Çalışma vizesi, 90 günden uzun süreli kalışlar için gerekli olan Ulusal Vize türlerinden biri.
250 bin euro yatırımla bir iş kurarak Alman vatandaşlarına istihdam sağlayanlara önce oturum, sonra vatandaş olma fırsatı sunuluyor. Tek başınıza vatandaşlık hakkı için 100 bin dolarlık, eşiniz ve çocuklarınızla ülkeye yerleşmek için 200 bin dolarlık yatırım yapmanız gerekiyor.
Almanya hükümeti basit bir dilekçe yerine kurumlardan somut bir iş teklifi veya sözleşme isteyebilir. Ayrıca herhangi bir ek belgenin gerekip gerekmediğini Türkiye'deki Almanya temsilci kurumla iletişime geçerek öğrenebilirsiniz. Verdiğiniz bilgiler ve iş davetiyesinde yer alan bilgiler tutarlı olmalıdır.
Sığınmacılar, 3 aydır Almanya'da ikamet ediyorlarsa ve artık ilk kabul merkezinde yaşamaları gerekmiyorsa çalışma izni alabilirler.
Buna göre mültecilik başvurusu sonuçlanmadan gönüllü geri dönüşe karar veren kişilere 12 ay boyunca aylık 1200 Euro ve eğer 12 yaş altı çocukları varsa her biri için de 600 Euro verilecek.
Sığınmacılara ülkede kalma hakkı
Mevcut düzenlemede, ancak iltica statüsüne uygunluğun kabulünden sonra çalışma izni veriliyor.
Gündem Haberleri. Türkiye dışında çalışma imkanları araştıranların gözü kulağı Almanya'dan gelecek haberde. Almanya'da İçişleri Bakanlığı hazırladığı yeni yasa tasarısının detaylarını paylaşmıştı. İşçi açığını kapatmak için 2 milyon kişiye kolaylık sağlanacak, dil şartı kaldırılacak.
Almanya'ya gitmek için Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen vizesi aldıktan itibaren Almanya'ya özgürce seyahat edebilirsiniz.
Türkiye'den işçi götürerek yabancı bir ülkede çalıştırmak isteyen firmaların işçi teminine veya yurtdışında işçi olarak çalışmak isteyenlerin yurtdışına gönderilmesine aracılık etme konusunda, İŞKUR ve İŞKUR tarafından akredite edilmiş Özel İstihdam Büroları yetkilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri