Almanya'da bakıma muhtaç her beş kişiden yaklaşık dördü evde yakınları tarafından bakılıyor. Alman devleti evde hasta yakınına bakanlara aylık 316 Euro ile 901 Euro arasında bakım ücreti veriyor.
Ayrıca hasta bakıcılığı mesleki eğitimini aldıktan sonra bir hasta bakıcılığı mesleki eğitim öğrencisi; ayda 1.040 ila 1.200 euro arasında para alıyorlar. Diplomalı sağlık ve hasta bakıcılarının başlangıç maaşı 2.500 euro civarında. İş tecrübesine göre de maaş durumu artmaktadır.
İnsanların becerileri ve bağımsızlıkları bedensel, ruhsal veya psikolojik bir hastalık nedeniyle kısıtlanmışsa, bu insanlar bakıma muhtaç olarak kabul edilir. Yardım ihtiyacının altı aydan uzun süreceği öngörülüyorsa, bu insanlar bakım sigortasının hizmetleri ile desteklenebilirler.
Almanya'da Hasta Bakıcılar; hastanelerde, bakım evlerinde veya hastaların kendi evlerinde çalışıyorlar. Yaşlıların tıbbi bakımlarını üstlenen hasta bakıcılar bunun yanı sıra hastaların yemek yemesine, vücut bakımlarına ve boş zaman etkinliklerine de refakat ediyor.
eleman.net verilerine göre, Hasta Bakıcı 2023 yılında ortalama 21.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Hasta Bakıcı , Ocak 2023 yılında ortalama 17.160 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 10.780 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
İlgili 21 soru bulundu
2023 temmuz zammı ile yılın ikinci yarısında geçerli olacak yeni evde bakım maaşı belli oldu. Ocak zammı sonrası evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olmuştu. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan değişikliğin ardından, yeni evde bakım maaşı ödemesi yüzde 17,55'lik zamla birlikte 5 bin 98 lira olacak.
Türkiye'de yeni başlayan bir Hasta Bakıcı, ortalama olarak 11.500 TL ile 25.500 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli Hasta Bakıcıların maaşları ise 13.500 TL ile 31.000 TL arasında değişebilir. Hastanenin büyüklüğüne ve Hasta Bakıcının aldığı ek görevlere bağlı olarak, bu rakamlar bir miktar artabilir.
Denklik zorunluluğu olan mesleklerin işlemleri eyalet bazında ilgili kurumlar tarafından gerçekleştirildikten sonra Almanya'nın tüm eyaletlerinde geçerli sayılır. Bu kampsamda yaşlı ve hasta bakımı personeli istihdamı yapılacaktır. Özel koşullar kapsamında mesleki denklik ve B1 düzeyinde Almanca bilgisi gerekmektedir.
Uluslararası veya herhangi bir ülke bazında söylemek gerekirse Almanya'da geçerli hasta bakıcı sertifikası nasıl alınır bu sertifikayı alabilmek için uluslararası eğitim sertifikası veren kurumlara başvurulması gerekmektedir ve o eğitim kurumlarından alınan eğitim ve sertifika sonucu yurt dışında iş alanı ilanlarına ...
Ayrıca, çalışma saatleri ve gece nöbetleri gibi ek ücretler de sunulabilir. Almanya'da hemşirelik maaşları, deneyime, eğitime ve çalışılan kuruma bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ortalama bir hemşirenin aylık maaşı, 3.000-4.500 Euro arasında olabilir. Ancak, bu rakamlar farklı faktörlere bağlı olarak değişebilir.
İşletme emekli aylıklarında genel olarak dul/yetim aylığı uygulaması bulunmamaktadır. İşletme Tüzüğünde yer alması halinde, geride kalan eş ve çocuklara toplu ödeme yapılmaktadır. Almanya'da yaşlılık-malullük-ölüm tek bir sigorta koludur.
Ağır engelli kimliği Almanya içinde geçerlidir.
Ailelere verilen desteklerin başında gelen çocuk parası ilk iki çocuk için 31 Euro, üçüncü çocuk için ise 25 Euro artırılarak tüm çocuklar için ödeme çocuk başına 250 Euro oldu. Bu ise 3 çocuklu bir ailenin 2023 yılında 2022 yılına göre 87 Euro daha fazla para alacağı anlamına geliyor.
Hasta bakıcılık zor bir iştir. Hasta bakıcı olacak kişinin psikolojik olarak bu işi yapmak için hazır olması gerekir. Hazır olmayan bazı hasta bakıcılarında strese bağlı depresyon oluşabilir.
2019 rakamlarına göre Almanya'da 14.688 Ayakta tedavi merkezi, 11.317 Kalıcı bakım evleri, 15.380 Huzurevi bulunmaktadır.
Güncel olarak, bakım seviyesi 2 (Pflegegrad 2) için 723 € ve bakım seviyesi 5 (Pflegegrad 5) için 2095 €'ya kadar olan masraflar karşılanmaktadır (2021 Temmuz itibariyle). Bakım seviyesi 1 (Pflegegrad 1) olan kişiler, herhangi bir bakım yardımı almazlar.
Günümüzde sertifikaların kariyer alanında yaşadığı güvenlik problemlerinin aksine MEB onaylı sertifikalar, her kurumda geçerlilik sağlar.
Almanya Çalışma İzni Vizesi başvurusu yapacak kişilerin alması gereken A1 sınavı sertifikası, Almanya Konsolosluğunun kabul ettiği belli kurumların sınavında başarı gösterildiği ve oradan alındığı takdirde Almanya Çalışma İzni Vizesi başvuruları için geçerlidir. Bu kurumlar Goethe Institute ve ÖSD olmaktadır.
Antlaşmalı olduğumuz üniversite ve özel eğitim kurumları tarafından verilen kurslar ve aldığınız sertifikalar MEB onaylı olarak verilmektedir. Ayrıca aldığınız bu sertifika ile Almanya Mesleki Denklik alabiliyorsunuz.
Yaşlı Bakım Merkezleri, Huzurevleri ve Engelli Bakım Evlerinde çalışmak isteyenler için hazırlanmıştır. Eğitim ilgili yönetmeliklere uygun olarak hazırlanmıştır. Eğitim süresi 560 saattir. Eğitim sertifikası üniversite onaylıdır ve e-Devlet'te sorgulanabilmektedir.
Almanya'da yaş ve aile yapısının çok değişmesiyle, bakıma muhtaç kişiler ve bakıcılar için sigorta sağlanması zorunlu hale geldiği için bakım sigortası 1995 yılında uygulamaya konmuştur. Nüfusun ortalama yaşı yıllardır arttığından bakıma muhtaç insan sayısı da artıyor.
2- Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. Bu miktar 2023 yılı için 5 bin 671 liradır. Bu miktarın eşiti ya da üzerinde rakam çıktığında evde bakım maaşı bağlanmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri